Barça

Riqui ha obert la porta

Després del confinament, el jove migcampista ha demostrat que pot ser jugador del primer equip

Les baixes i el rendiment que ha ofert el converteixen en candidat a l’onze titular contra el Nàpols

Una de les poques notícies positives que el Barça ha generat en la represa de la competició, després del confinament, és la confirmació de Riqui Puig com a futbolista de màxim nivell. El jove migcampista, que el 13 d’agost farà 21 anys, ha aprofitat l’oportunitat que les circumstàncies i Quique Setién li han ofert i, durant les últimes setmanes, ha demostrat que pot estar entre els grans. Una altra cosa és si, finalment, la temporada que ve formarà part de la primera plantilla. El cos tècnic està molt satisfet amb el seu rendiment, però la decisió de si es queda o no es prendrà quan s’acabi el curs. Tot fa pensar que continuarà vestint de blaugrana, sempre que la nòmina de migcampistes no dificulti la seva progressió. En tot cas, no hi ha res decidit encara.

De moment, Setién no ha deixat que ni ell ni Ansu Fati viatgin aquesta setmana a Màlaga per reforçar el Barça B en la fase d’ascens a segona divisió, perquè no vol que es lesionin. Queda clar que el tècnic cantàbric compta amb ells per a la Champions League, forçat per les baixes amb què haurà d’afrontar la competició i convençut pel que li han ensenyat els dos joves futbolistes en el tram final de la lliga. De fet, concretament en el cas de Riqui Puig, no seria estrany que fos titular en el partit contra el Nàpols, el pròxim 8 d’agost, al Camp Nou. Les baixes per acumulació de targetes de Sergio Busquets i Arturo Vidal i l’especial situació d’Arthur Melo, ara mateix més fora que dins del Barça, deixen la nòmina de migcampistes amb només quatre noms: Frenkie de Jong, Ivan Rakitic, Sergi Roberto i Riqui mateix.

Debut en la Champions

El petit futbolista de Matadepera debutaria en la Champions League en un duel de màxima exigència i en un moment clau de la competició. En la lliga ho va fer la temporada passada, amb Ernesto Valverde a la banqueta, en un partit molt menys lluït: 0-0 a El Alcoraz, contra l’Osca. I aquest curs ha hagut d’esperar l’arribada de Quique Setién per tornar al primer equip. Tot i les bones intencions que va anunciar al mes de gener l’entrenador cantàbric respecte a la confiança que donaria als joves talents de la Masia, que va acomplir en el seu debut, contra el Granada, Riqui ha hagut d’esperar al final del confinament per obrir la porta de la primera plantilla. Així, ha participat en nou dels onze partits que el Barcelona ha disputat entre el 13 de juny i el 19 de juliol, cinc dels sis últims en l’onze titular, i és indiscutible que ha aprofitat l’oportunitat.

A l’entusiasme propi de la seva edat, Riqui hi ha sumat una desimboltura que ha crescut partit a partit. Vertical i dinàmic, el dorsal 28 ha aportat la seva creativitat a la zona d’atac del Barça, on no ha desentonat al costat de Messi i companyia. Li ha faltat el gol, però ja tindrà temps per estrenar-se en aquest aspecte.

EL CURS QUE VE

Tot fa pensar que continuarà en el primer equip, però encara no està decidit

BON FINAL

Ha estat titular en cinc dels sis últims partits del Barça en la lliga

Seguint els passos de Thiago Alcántara

Diumenge passat, contra l’Alavés, a Mendizorrotza, Riqui Puig va completar la seva millor actuació en el primer equip. El de Matadepera va estar a punt de marcar amb una rematada al travesser i va donar dues assistències de gol, a Messi i Nelson Semedo, que, a més de ser les primeres que signa en el primer equip del Barcelona, suposen la seva primera fita destacable en l’elit del futbol.

I és que Riqui va signar aquest doblet amb només 20 anys i 314 dies i es va quedar molt a prop del rècord de precocitat, establert per Thiago Alcántara quan només tenia 20 anys i 140 dies: el 29 d’agost del 2011, al Camp Nou, en un Barça - Vila-real (5-0), el gran dels Alcántara, a més de regalar un parell de gols, un a Alexis Sánchez i l’altre a Messi, va obrir el marcador.

El FC Barcelona hauria de mirar d’aprofitar millor el talent de Riqui Puig que el de Thiago Alcántara, que va marxar al Bayern de Munic quan tenia 24 anys, per 24 milions d’euros, i allà ha completat set cursos en els quals ho ha guanyat tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)