Barça

Messi vol marxar del Barça

Ahir al migdia l’argentí va enviar al club un burofax en què demanava la sortida acollint-se a la clàusula que té per rescindir el contracte de manera unilateral a final de cada temporada

L’entitat assegura que aquest dret que té va expirar el 10 de juny i serà inflexible en aquest tema

Ahir al migdia queia una bomba a les oficines del FC Barcelona de conseqüències encara desconegudes. El club blaugrana va rebre un burofax de Leo Messi en què el davanter els anunciava el seu desig de marxar de manera immediata acollint-se a la clàusula del seu contracte que li permet rescindir-lo unilateralment a final de cada temporada. Era la notícia que cap barcelonista volia llegir, sentir o veure. Un moment traumàtic en la història del club blaugrana, perquè el millor futbolista de la seva història, el que més títols té, el que més tardes i nits de glòria ha donat, i que és el capità del primer equip, ha dit prou. Que vol posar fi a l’idil·li que manté amb el Barça des de que hi va arribar de ben petit i que, a més, la seva possible sortida serà de la pitjor manera. Després de perdre 2-8 en la Champions i en funció de com se succeeixin els pròxims esdeveniments, amb tribunals i advocats pel mig.

Perquè Messi en el seu burofax apel·lava a aquesta famosa clàusula, que existeix, però que té uns terminis fixats que en aquest cas ja s’han superat. I a això s’aferra el FC Barcelona. Segons el club, la clàusula va expirar el 10 de juny i, per tant, Messi hauria de negociar la seva llibertat si vol fitxar per un altre equip aquesta mateixa temporada. Té contracte fins al 2021 i una clàusula de rescissió de 700 milions d’euros, una xifra inassumible fins i tot pels equips més rics del món. Conscients d’això, els advocats de Messi ja tenen preparada la seva argumentació, i és que la Covid-19 ha trastornat totes les competicions i que la temporada tot just acaba de finalitzar aquest mes d’agost. No ha estat una temporada natural i, per tant, els terminis que hi ha fixats en el contracte no haurien de ser vàlids. En aquest punt hi haurà el conflicte jurídic.

Aquesta és la posició de l’entorn de Messi, però en el FC Barcelona són inflexibles i es remeten al que diu el seu contracte, que és molt clar, segons els serveis jurídics. En el club blaugrana també tenen claríssim que no permetran que Leo Messi marxi gratis a un altre club. En això no es mouran, perquè no s’ho poden permetre i perquè volen que continuï, com li deien en la resposta que li van enviar també a través d’un burofax. Li van dir que volien que continués i que acabés la seva carrera en el club.

Si vol abandonar haurà de negociar-ho o portar una oferta que pugui satisfer els blaugrana, que, tenint en compte el pes que té l’argentí en l’equip i que Koeman compta amb ell, hauria de ser estratosfèrica. En les últimes hores han aparegut alguns equips que es podrien estar plantejant la seva incorporació, com el Manchester City, el Manchester United i l’Inter de Milà. Hi ha alguns directius que no veuen malament negociar per ell si hi ha alguna proposta amb molts diners sobre la taula.

És evident que si cap de les dues parts cedeix, i no sembla que hagi de ser així, el cas possiblement acabarà als tribunals. Perquè el Barça no permetrà que el seu millor futbolista marxi gratis sense lluitar i a dia d’avui sembla complicat que el jugador canviï d’opinió sobre el seu desig de marxar. De fet, en la reunió que Messi va mantenir amb Ronald Koeman ja li va traslladar que no veia gens clar continuar, malgrat que el nou entrenador li va dir que volia que continués sent el pal de paller de l’equip. Molt possiblement els últims moviments fets pel club han acabat de convèncer Messi de fer el pas d’enviar el burofax per reclamar la sortida. I és que dilluns Koeman va comunicar a Luis Suárez, íntim amic seu, i a Arturo Vidal, amb qui té molt bona relació, que no comptava amb ells. Precisament ahir Luis Suárez va respondre amb emojis d’aplaudiments un missatge a la xarxa de Puyol que deia: “Respecte i admiració, Leo. Tot el meu suport, amic.”

Al llarg dels últims anys, les relacions entre Messi i aquesta junta directiva s’havien anat deteriorant. Entenia que el club no havia fet prou per portar Neymar i que es van gastar els diners en Griezmann, es va fer fora Valverde per portar Setién i no Xavi, i a més es va fer responsables de la decisió els jugadors, un fet que li va costar una clatellada pública de Messi a Abidal. No va tenir bones sensacions amb Quique Setién i amb el club també va topar durant les negociacions per la rebaixa salarial fruit de la Covid-19.

Un cop del tot desolador

El cop que va rebre el club va ser brutal perquè Messi és patrimoni de l’entitat. No només perquè s’ha format a la casa sinó per tot el que ha aconseguit lluint la samarreta del Barça. El barcelonisme està en xoc perquè ningú esperava que arribaria aquest moment, perquè tothom donava gairebé per fet que seria un one man club, el que no van poder ser ni Xavi ni Iniesta. No podem oblidar que Leo Messi és el màxim golejador de la història del Barça amb 634 gols, que ha donat 256 assistències, és el segon que més partits ha disputat (737) només superat per Xavi Hernández (767) i, sobretot, el que més títols ha guanyat, amb 34. Més tots els guardons individuals. Un mite.

700

milions

de clàusula té Messi

634

gols

ha fet en el Barça

EL CLUB

Contesta també amb un burofax que vol que continuï i que es retiri en el Barça

MESSI

Ja havia mostrat els seus dubtes a Koeman i les últimes decisions l’han esperonat

Protestes contra Josep Maria Bartomeu a les oficines del FC Barcelona

La decisió de Messi va deixar en xoc el barcelonisme i molts seguidors van entendre que la culpa d’aquest moviment de l’argentí és de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. Per aquest motiu, desenes d’aficionats del Barça van decidir acostar-se a les oficines del club blaugrana al Camp Nou ahir al vespre per protestar contra el president i la junta directiva. S’hi van sentir crits de “Bartomeu, dimissió” en diverses ocasions. També hi havia força expectació mediàtica. Tres unitats de la Guàrdia Urbana van anar a la concentració per fer apartar els aficionats del mig del carrer i vigilar que es complissin les mesures de seguretat. Per demà s’ha organitzat una concentració davant l’entrada del Palau Blaugrana i la Botiga del Barça a les sis de la tarda. En l’anunci, deixen molt clar que cal mantenir una actitud totalment pacífica i respectar en tot moment les mesures de seguretat que hi han fixades arran de la pandèmia. L’afició del Barça està entre indignada i consternada amb la possibilitat de perdre Leo Messi, el futbolista que més els ha fet gaudir en els últims anys. Encara no se sap com acabarà tot plegat, però és molt probable que durant els pròxims dies es continuïn organitzant concentracions en suport del jugador argentí i en contra de la junta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)