Barça

sempre guanyen els mateixos

frederic porta

L'aterratge perfecte d'en Sandro

Un 60% dels vots i el fet de deixar la resta dels candidats a 35 punts de distància equival a l'aterratge perfecte. Si afegeixes a la festa que el continuisme ha quedat últim i les errades del president sortint durant el tram final de mandat, t'ho han servit mastegat. Per això, la inèrcia adoptada en campanya; i per això, les evidències de rendició oficial. No quedava cap altra sortida que la concòrdia, posar la institució per sobre dels personalismes i fer el traspàs de poders, la informació sobre la situació actual del club i els seus afers de manera assenyada i cabal. Perfecte. Millor per a tots. Respirem tranquils. No cal qualificar-ho de modèlic. No quedava cap altre remei després de rebre una segona moció de censura i confirmar allò que la societat civil feia cinc anys que coïa a l'olla, la forja del nou líder, beneït per tota mena de poders, molt menys abraonats dels que van acompanyar els riscos d'en Jan en les seves muntanyes russes. Si Guardiola es va presentar refusant ni un sol dia de gràcia, Rosell en té, pel cap baix, dos-cents, i ens quedem curts. Gentilesa d'haver arrasat. Quan vénen de cara, rai. Encara disposa d'una bona estona per rumiar els primers cops d'efecte.

Per exemple, els típics fitxatges populistes del president nouvingut. Allò que desitgi en Pep, ho tindrà. No importen els 469 milions de deute ni la promesa d'austeritat quan queden sis anys de mandat i al darrere hi ha un equip directiu que aplega el millor de cada casa, capaç de generar immenses xarxes de complicitat que el soci comú, tan lluny d'aquests mons, ni imagina. La nova gestió no ha engegat encara motors. Quan ho faci, amb l'empenta, la il·lusió i l'energia pròpies de l'arrencada, només hauran de deixar en pau la part esportiva i corregir les desviacions d'un model de gestió que ja es troba dissenyat. A ells els correspon fixar-lo com a definitiu, convertir-lo en estil de joc empresarial. Comptes d'explotació al despatx, com si parléssim de la Masia reforçada amb cracks mundials sobre la gespa. Serà un repte, és clar. Gens fàcil, també. Però aquí el tenen, al davant i clarament presentat. Els toca arrelar-lo als alumnes avantatjats, als quals bona part de les classes benestants i dels socis han decidit confiar la nau, tips de certes maneres exagerades i vanitoses.

L'oposició Oposició és un terme que s'ha convertit en tabú a Can Barça i no sabem ben bé el perquè. Els tres candidats perdedors han plegat veles ben aviat. Perfecte que reconeguin la clara derrota i es posin al servei de Rosell, però una altra cosa, prou diferent, és que ningú, ni cap moviment vulgui fer el paper de consciència crítica de la nova directiva, quan tothom, en democràcia, pot formular els seus raonaments i necessita vies per fer-ho. Si els mitjans de comunicació han d'arrogar-se aquest paper, malament rai.
EL PAPER DE L'EXPRESIDENT En qualsevol institució amb una mínima salut, el paper de l'expresident és i ha de ser sortir, callar i desaparèixer d'escena per no fer nosa. I mai, sota cap excusa, caure en la temptació de dir-hi la seva. Ja ets història i aquesta és la llei no escrita dels càrrecs, agradi o no. Per tant, ajusta't a la realitat i no et converteixis en l'excepció, perquè seràs molt mal rebut i, també, interpretat. De passada, pensar avui en les eleccions del 2016 és pur futbol-ficció. Més val treure altres lliçons més immediates i aprendre'n.
EL JOC DEL MUNDIAL Pel que hem vist fins ara, i patit, d'aquest mundial, cal insistir més que mai en el model Barça com a senyal d'identitat distingible arreu encara que costi un fort disgust per temporada. Jogo bonito i endavant les atxes, per molt que els Mourinhos d'aquest món t'acabin passant la mà per la cara i alçant les copes. Qualsevol seguidor de futbol s'identifica més amb aquesta bellesa que amb els guanyadors, i per aquí hi ha milions de feligresos a captar per a la causa blaugrana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)