Un primer esbós

La nova era Koeman comença amb victòria, amb gols de Dembélé, Griezmann i Coutinho

L’holandès arriba amb els conceptes clars i s’abraça, almenys d’entrada, al 4-2-3-1 i abandona el clàssic 4-3-3

BARÇA 3 NÀSTIC 1

NÀSTIC DE TARRAGONA:Wilfred, Albarrán, Trilles, Rueda, Joan Oriol, Brugué, Fausto Tienza, Ribelles, Amang, Bonilla i Gerard Oliva.També van jugar: Gonzi, Miranda, Lucas, Pedro, Fran Carbia, Lasso, Guiu, Grifell, Pol Prats, Pol B. FC BARCELONA:Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, Aleñá, Pedri, Messi, Dembélé i Griezmann.També van jugar: Iñaki Peña, Semedo, Araujo, Coutinho, Trincão, Braithwaite, De Jong, Cuenca, Junior, Riqui Puig i Konrad. GOLS:1-0 (5’) Dembélé. 2-0 (17’) Griezmann, de penal. 2-1 (29’) Bonilla. 3-1 (51’) Coutinho, de penal.ÀRBITRE:Albert Ávalos Martos.T.G.: Busquets, Brugué i Bonilla.ESTADI:Estadi Johan Cruyff. Sense espectadors.

Quan el llenç està en blanc sovint fa vertigen dibuixar-hi el primer traç. És el mur de l’artista. Un instant que cal superar. Koeman ha començat a plasmar allò que té perfectament clar dins seu. Primeres pinzellades d’un nou Barça. Primera victòria del Barça de Koeman. A la casa de Johan. Impossible trobar un escenari millor per aixecar el teló i donar per iniciat, ara sí, el nou projecte esportiu de Ronald. I com a carta de presentació, un 4-2-3-1 ben definit. Personalitat i missatge. L’holandès arriba amb noves il·lusions, noves idees i amb el doble pivot anotat en vermell a la llibreta. Almenys d’entrada. Doble parella en aquest primer test de la pretemporada contra el Nàstic, amb Busquets-Aleñá primer i De Jong-Riqui Puig després.

Naci Unuvar va marcar amb l’Ajax el primer gol oficial en aquest estadi amb DO Cruyff el 27 d’agost del 2019. Ahir Ousmane Dembélé es va convertir en el primer golejador de l’era Koeman en aquest mateix temple. Feia més d’onze mesos que el francès no marcava un gol amb la samarreta del Barça. Dolç retorn després de mesos i mesos lesionat. Primers minuts per a ell en aquest 2020 i premi tot just en el minut 5 de partit. Obertura de Messi cap a la dreta de l’atac, centrada de Sergi Roberto, Pedri va deixar passar la pilota i Dembélé la va recollir al cor de l’àrea i la va col·locar al fons de la porteria. Jugada coral i bon detall de Pedri en l’acció. Bon gest tècnic. Amb 17 anys, veure’t envoltat per Messi i Griezmann podria fer-te sentir petit. Pedri es va fer gran.

Aquest primer test contra el Nàstic va servir per veure el debut de noms com Pedri i Trincão, i per comprovar també el canvi de xip d’homes com Dembélé i Coutinho. El brasiler arriba de Munic reinicialitzat. Més fort físicament i treballant en la pressió. Seu va ser el tercer gol del partit. Des dels onze metres. Coutinho va jugar alliberat a la mitja punta, una posició on en la primera part va actuar Messi en moltes fases del joc. Després d’un estiu agitat, amb intent de fugida fallit, l’argentí va debutar ahir amb el nou Barça de Koeman i ho va fer lluint el braçal de capità.

Leo Messi no va marcar, però va exercir de líder i va cedir els honors a Antoine Griezmann per tal que l’internacional francès marqués el segon gol del partit, també des del punt de penal, després d’una infracció comesa sobre Piqué. Griezmann havia errat els últims tres penals amb la selecció francesa. Ahir, barraca.

El gol del Nàstic el va marcar Bonilla en una bona transició, després d’una bona jugada col·lectiva un minut abans del minut 30 de joc.

L’era Koeman arrenca amb bon peu, sembla que amb Ousmane Dembélé i Philippe Coutinho rescatats per a la causa, i amb una aposta ferma i decidida, almenys d’inici, per un sistema de joc que fuig del paradigma clàssic del 4-3-3. Dimecres contra el Girona, en el mateix escenari i a la mateixa hora, segona prova de la pretemporada, contra un rival de més pes.

Només fa dues setmanes que treballen i és molt important agafar el ritme ràpid. He vist intensitat i bons moments
Hi ha un canvi de sistema respecte als anys anteriors, però tenim jugadors que s’hi poden adaptar bé. La clau és un ritme alt amb pilota
Tenim només quatre setmanes de pretemporada. Això és poc temps per integrar els jugadors, però així són les circumstàncies
Era el primer partit i molts jugadors venien d’estar amb les seves seleccions. Però he vist coses bones. Cal anar sumant minuts