Barça

Només en queden tres

Barça. Després de les sortides de Semedo al Wolverhampton per 30 milions fixos més cinc en variables i de Luis Suárez a l’Atlético de Madrid, haurien de marxar Umtiti, Rafinha i Todibo

El Barça va continuar ahir posant fil a l’agulla en l’operació sortida, fent oficial les marxes de Nelson Semedo i també la de Luis Suárez. El lateral portuguès serà nou jugador del Wolverhampton. Ha signat un contracte amb el club anglès per tres temporades més dues d’opcionals. El Barça ingressarà 30 milions que poden arribar a ser 40 en funció d’unes variables. Cobrarà dos milions més quan Semedo disputi deu partits oficials i vuit més si l’equip que entrena Nuno Espírito Santo es classifica per a l’Europa League mentre el portuguès militi en el Wolverhampton. Semedo ja va ser presentat ahir com a nou jugador dels llops. Semedo marxa després de tres temporades com a blaugrana, en les quals ha guanyat dues lligues, una copa i una supercopa d’Espanya. Va arribar l’any 2017 procedent del Benfica per 30 milions d’euros més cinc en variables i en la seva primera temporada va jugar 36 partits oficials. Combinant sempre el lateral dret amb Sergi Roberto, en el curs 2018/19 va jugar 46 partits, i va fer un gol, al camp del Girona. La temporada passada va disputar 39 partits i va fer un altre gol contra l’Alavés.

Pel que fa a Luis Suárez, l’uruguaià va fer ahir al matí el seu últim entrenament com a blaugrana a les ordres de Ronald Koeman. Després es va acomiadar dels seus companys. Va ser un adeu molt emotiu i Suárez, el tercer màxim golejador de la història del Barça, va marxar plorant de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El seu adeu es va fer oficial a mitjanit i aquest migdia, al costat del president Bartomeu, s’acomiadarà de l’afició en un acte que es farà a l’Auditori 1899, però que haurà de ser telemàtic per la pandèmia de la Covid-19 i el protocol de LaLiga. L’acord final amb l’Atlético de Madrid és de sis milions d’euros en variables.

Tres descartats més

Després de les marxes de Semedo i Luis Suárez, unides a les de Rakitic i Wagué, són tres els futbolistes descartats per Ronald Koeman que encara haurien de sortir abans que es tanqui el mercat de fitxatges el 5 d’octubre. Són Umtiti, Rafinha i Todibo. Els dos últims ja van jugar la temporada passada cedits en el Celta i el Schalke 04, respectivament.

La sortida més difícil és la de Samuel Umtiti. Amb contracte fins al 30 de juny del 2023, no s’han rebut ofertes per ell a causa dels seus constants problemes l genoll, que fan que no hagi pogut rendir des de després del Mundial 2018, que va guanyar amb la selecció francesa.

Pel que fa a Rafinha, el Celta el vol fitxar i el jugador vol anar a Vigo, però el Barça demana per ell setze milions d’euros, quantitat que els gallecs no poden pagar. El jugador, si el Barça no rebaixa aquesta quantitat, està disposat a complir l’any que li queda de contracte.

Per Todibo, valorat pel Barça en quinze milions d’euros, s’han interessat el Rennes i l’Everton i la seva sortida es podria produir en breu però per una quantitat menor.

Caldrà veure després què passa amb altres jugadors que encara no tenen clara la seva continuïtat com ara Junior, Braithwaite, Aleñá i Pedri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)