Barça

‘Veni, vidi, vici’

Després de marcar el seu primer gol com a blaugrana el dia del Ferencváros i de jugar el seu primer clàssic, Pedri es presenta en societat davant de tot Europa amb una actuació de càtedra a Torí

Als seus 17 anys, el de Tenerife rep molts elogis per la seva personalitat i el seu pragmatisme en el joc

Titular en el clàssic i titular també a Torí. Real Madrid i Juventus, aviat és dit. De nen a adult en només dos partits. Pedro González, Pedri, ha arribat per quedar-se. De Tegueste a l’elit. El món del futbol té un nou crac.

La irrupció de Pedri és incontestable. Un tanca els ulls i es trasllada inevitablement quinze anys enrere, a l’agost del 2005. Trofeu Joan Gamper. Barça-Juventus. En aquell partit de pretemporada un tal Leo Messi es presentava davant el món amb una exhibició d’aquelles que deixen marca. Que ho preguntin a Fabio Capello. Al consagrat tècnic italià li van caldre només 45 minuts per entendre que aquell nano de només 18 anys marcaria una època. Amor a primera vista. El futbol de Messi el va seduir i durant el partit no va tenir cap inconvenient a acostar-se en to amistós a Frank Rijkaard i preguntar-li si li cediria Leo. No va passar. Dimecres, quinze anys després d’aquell capítol, un altre nano de només 17 anys va presentar-se davant Europa també contra la Juve. No era el Gamper, era tot un partit de Champions. Mateix rival, però escenari amb més pedigrí. Pedri va aparèixer per enamorar Europa.

De tota la nòmina de futbolistes atacants que té Ronald Koeman, només ell i Leo Messi han repetit com a titulars en dos partits tan importants com el Barça-Madrid i el Juve-Barça. El tècnic holandès, rendit als peus del jugador de Tenerife. També Andrea Pirlo. Elogis generalitzats en la premsa italiana pel bon partit del canari. Captiva el seu futbol senzill, sense artificis, pràctic. Dembélé i Messi hi van posar els gols, Pedri hi va posar el futbol-control. Pragmatisme i treball. Ell i Jordi Alba van guanyar el seu particular cara a cara contra Cuadrado i Kulusevski a la banda esquerra.

Números impecables de Pedri. No es va fer petit ni per l’escenari ni pel rival. Va fer 49 intervencions en 89 minuts. Dels homes de dalt que van jugar a l’Allianz Stadium, només Messi va intervenir més que ell. De fet, Messi i Pedri es van trobar sovint damunt la gespa. El canari va connectar amb fluïdesa amb el crac argentí. També amb Jordi Alba. Dinou associacions amb el de l’Hospitalet i 14 amb el capità. Contrasta amb les tres associacions Pedri-Griezmann.

Contra el Real Madrid Pedri va actuar per la banda dreta i no va brillar tant com a Torí. El seu hàbitat natural és jugar pel mig, a la mitjapunta. Allà disfruta. Però a Koeman també l’ha convençut quan ha jugat per l’esquerra, com dimecres.

Des de l’aturada per seleccions de principis del mes d’octubre, Pedri ha estat titular en tres partits dels quatre que ha jugat l’equip. A banda dels dos últims, titular també a Getafe, actuant aquell dia al darrere de Griezmann. Tres titularitats i tres posicions diferents. I curiosament el seu únic gol fins ara amb la samarreta del Barça va arribar el dia que va ser suplent contra el Ferencváros.

La fiabilitat de Pedri en la seva manera d’entendre el futbol queda palesa amb una dada molt significativa. Contra la Juve, 39 passades bones d’un total de 41 intents. Només dues errades en l’associació (95,1% d’encert). I el més important, segurament, 32 d’aquestes passades van ser a camp contrari.

El 25 de novembre Pedri farà 18 anys i arribarà a la majoria d’edat. Serà l’endemà de la visita del Barça a Kíev. Però una cosa és el DNI i l’altra el talent futbolístic.

“Pedri pot jugar per la dreta, per l’esquerra i pel mig. Ha fet una gran feina conjuntament amb Alba, per minimitzar les incorporacions de Cuadrado. Ha demostrat una gran personalitat. Sabent l’edat que té, és impressionant aquesta personalitat. N’hi ha per estar satisfets. Serà un gran jugador per a aquest Barça”, l’elogiava Koeman tot just acabar el partit a Itàlia.

El seu futbol recorda Iniesta en alguns aspectes. La seva vida senzilla també. A molts els va sorprendre aquella imatge de Pedri arribant i marxant del Camp Nou amb taxi el dia del seu debut en la Champions contra el Ferencváros. Ni ell ni el seu germà, amb qui comparteix pis a Barcelona, tenen encara carnet de conduir. Un dia el club et facilita un taxi com fa amb molts nens de la Masia i un altre dia tota la premsa internacional t’aplaudeix. La boja vida del futbol.

ELS NÚMEROS DE PEDRI CONTRA LA JUVE

49
intervencions en 89 minuts.
Dels homes d’atac del Barça, només Messi va intervenir més cops que ell.
39
passades bé de 41.
Elogi al pragmatisme i el joc d’associació fàcil. Només dues errades.
14
connexions amb Leo.
En canvi, amb la societat Pedri-Griezmann només tres associacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)