Barça

Deslluït i vital

El Barça jugarà a Kíev amb un equip de mínims per les lesions i el Dinamo ho farà de nou castigat per la Covid-19

Un triomf blaugrana implica ser a vuitens

Ni Leo Messi, ni Frenkie de Jong, tots dos per decisió tècnica, i tampoc els lesionats Gerard Piqué, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Ansu Fati, Ronald Araújo i Samuel Umtiti. Aviat és dit. Cap d’ells ha viatjat a Ucraïna. Absències significatives en el desplaçament a Kíev. Champions deslluïda.

Si el Barça-Dinamo del 4 de novembre passat al Camp Nou ja va córrer el risc de ser suspèsper culpa del coronavirus i l’equip de Mircea Lucescu va haver d’afrontar aquell partit sota mínims, amb només tretze futbolistes de l’anomenada llista A, ara l’infortuni de les lesions s’ha acarnissat amb el Barça, que afronta en quadre aquest segon assalt. Fins a sis baixes per lesió té Ronald Koeman per al compromís d’aquest vespre (21 h). L’holandès, a més, sorprenia ahir deixant Messi i De Jong fora de la llista perquè tots dos acumulen moltíssims minuts i el mes de desembre es presenta frenètic pel que fa al calendari. Tots dos seran titulars contra l’Osasuna (diumenge, 14 h). Koeman té clar que les urgències estan en la lliga. En la Champions la situació està sota control. De fet, una victòria en el partit d’avui segellaria la classificació del Barça per als vuitens de final de la competició, amb dues jornades de la fase de grups encara per disputar. El Barça és líder del grup G (nou punts de nou de possibles). Contrasta la bona situació de l’equip a Europa amb les angúnies de la lliga, en què només ha guanyat tres partits en vuit jornades.

L’expedició blaugrana va aterrar ahir a Kíev a les 18.30 h. Les rodes de premsa de Clément Lenglet i Ronald Koeman es van fer a Barcelona –en Champions sempre es fan al país on es juga el partit–, perquè la situació de la pandèmia a Ucraïna és delicada. Que ho preguntin al mateix Lucescu. Ja va tenir dificultats per formar un equip de garanties per al partit del Camp Nou i torna a tenir maldecaps en algunes posicions per al partit d’avui. Respecte al partit de fa tres setmanes, Lucescu recupera homes com Mykolenko, Karaváev, Harmash i Xaparenko, però perd el golejador del partit del Camp Nou, Tsygankov, el seu millor futbolista. Tsygankov, Sidortxuk, Popov, Gerson Rodrigues, Xabànov i Andriievski no van poder jugar dissabte contra l’Inhulets Petrove en partit de lliga per culpa de la Covid-19. Nesxeret, el porter del filial de només 18 anys que va brillar al Camp Nou, també és baixa, però Heorhi Busxan, el porter titular, ja està recuperat. Al Barça, tots els ulls estaran posats en el jove Óscar Mingueza. Ell serà la parella avui de Lenglet a l’eix de la defensa.

Koeman: “Messi i De Jong necessiten un descans, per això no viatgen”

“Hem decidit que Messi i De Jong no viatgin perquè la situació en la Champions és prou còmoda, amb els nou punts que tenim. Tots dos necessiten un descans.” Argument absolutament comprensible de Ronald Koeman, però això no fa que la decisió deixi de ser menys noticiable. En efecte, Messi no serà avui a Kíev. L’argentí havia marcat en els tres partits de Champions anteriors, però aquesta nit no participarà. Jugui o no, Messi sempre ho monopolitza tot. “Parlem massa d’ell. Sempre ha tingut molta influència en els èxits d’aquest club i estic convençut que encara és el jugador que necessitem”, hi afegia ahir el tècnic holandès.

El Barça es jugarà l’accés a vuitens sense el seu millor jugador i amb una defensa de circumstàncies. Però Koeman no es planteja cap canvi de sistema: “No. Es poden dir moltes coses, però el problema no és el sistema. Tenim el 4-2-3-1 i sembla que el Barça només pugui jugar amb el 4-3-3.”

La situació en la Champions és bona, però l’escenari en la lliga preocupa. Amb tot, Koeman s’aferra als partits que venen ara al Camp Nou per capgirar la tendència negativa: “No estic satisfet. Hem perdut bastants punts, però veient el nostre calendari fins a final d’any, amb cinc partits a casa, soc optimista. Estic content de la feina feta pels jugadors, però no estic content dels punts que tenim.” “La nostra vida depèn dels resultats i en això no podem estar contents, però no em treu l’ambició ni la salut. Ara hi ha un altre partit, en una competició en què ens podem classificar.” “Tampoc encaixem gaires gols. Contra l’Atlético vam xutar més que el rival. El gol no ens pot passar en el minut 47. Fallem en coses individuals. Hi ha moltes coses que poden influir a l’hora de rebre gols. Però no veig l’equip gaire dèbil defensivament. En tot cas, és una cosa de tot l’equip”, explica. “Amb el calendari que tenim, a final d’any estarem amb els primers. Veig l’equip amb ambició. La Champions és diferent. Després ja veurem qui ens tocarà. No crec que sigui més fàcil, hi ha equips molt forts.”

Lucescu: “El Barça és el Barça, amb Messi o sense”

El nom de Leo Messi va ser present també en la compareixença de Mircea Lucescu: “El Barça és el Barça. L’absència de Messi sempre és un avantatge, però potser llavors l’equip serà més fort en aspectes defensius.” “El Barça gasta molts diners en fitxatges, i tots els seus jugadors tenen un perfil alt”, explicava. “Intentarem guanyar el partit, però el nostre objectiu és seguir evolucionant i creixent com a equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)