Barça

Mingueza i un debut exemplar

Estrena. El central juga el seu primer partit amb el primer equip havent passat per totes les categories

L’entrenador del Barça B, García Pimienta, li ho exigeix en els entrenaments i en els partits: “Ataca al primer pal.” I ahir Óscar Mingueza el portava a dins, a ell i a tots els entrenadors del futbol de base que l’han ajudat a complir el somni d’arribar al primer equip, quan en un servei de córner va pentinar una pilota al primer pal i va servir Braithwaite perquè rematés a gol. El central de Santa Perpètua de Mogoda és un culer des del bressol: s’uneix a l’exclusiu club, compost per Riverola, Samper i Aleñá, de jugadors que han debutat amb el primer equip havent jugat al Barça des de l’equip més petit –en el seu cas, el prebenjamí.

Mingueza, a més, va jugar a un gran nivell. Va ser el jugador que més pilotes va recuperar de l’equip (10), quatre més que Lenglet, i va ser actiu oferint línies de passada per intentar que la circulació de pilota fos molt ràpida. A més, va ser decisiu a les dues àrees: a l’atacant, amb una assistència en un córner per a Braithwaite, i en defensa, interceptant com a darrer home una última passada en un contraatac rival.

“Ha demostrat que podem comptar amb ell. Ha de treballar de valent per tenir minuts, però fa cinc o sis setmanes que s’entrena amb nosaltres i ens ha causat una bona impressió”, va dir després del partit Koeman, que reconeix que el jugador és una opció per al futur. El tècnic holandès, de fet, no tindrà més remei, ja que, amb la lesió de llarga durada de Piqué i la lesió muscular d’Araujo, no li queden més jugadors a la demarcació.

Més debuts

El debut de Mingueza no va ser l’únic en el dia d’ahir, ja que també van jugar per primer cop Konrad (del filial) i Matheus (el fitxatge misteriós de l’estiu).

INFLUENT

1
assistència
va fer Mingueza en el partit d’ahir: en un servei de córner a Braithwaite.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)