Barça

MARTA TORREJON

CAPITANA DEL BARÇA

“Cada dia m’entreno amb les millors jugadores”

El Barça inicia demà contra el PSV el camí a la Champions League, una competició que ha passat de ser un somni a ser un objectiu real

L’equip vol anar pas a pas, però no amaga la il·lusió per assolir el tron

Capitana
Torrejón va debutar al primer nivell amb l’Espanyol amb 14 anys. Des d’aleshores, la seva carrera l’ha portat d’experimentar l’amateurisme més exagerat dels primers anys fins a un nivell de professionalització altíssim a les files del Barcelona. La veterana jugadora, que també és biòloga, va decidir deixar la selecció espanyola per afrontar el tram final de la seva carrera futbolística en les millors condicions físiques possibles.
Ara sembla que sigui impensable que puguem patinar [a la lliga], però això és una carrera de fons

La Champions ja no és un somni impensable per al Barça. El nivell mostrat per l’equip blaugrana fa possible pensar que les blaugrana parteixen amb cert favoritisme –juntament amb altres equips– per aconseguir l’anhelat tron europeu. Marta Torrejón (Mataró, 1990) no vol fer volar coloms i es vol centrar en la feina del dia a dia: el primer repte comença demà a Eindhoven en el xoc de setzens de final contra el PSV (16.30 h).

Trenta-vuit gols a favor, un en contra. Ple a la lliga. Es pot arribar millor a la Champions?
Les sensacions són bones. Tenim una molt bona ratxa a la lliga, els números són molt bons tot i tenir tres partits menys, i l’equip està al cent per cent. En tenim moltes ganes i estem al davant d’un repte que ens il·lusiona molt.
Se senten candidates de ple dret a guanyar el títol?
Hem de tocar de peus a terra. Tenim les nostres possibilitats i és clar que podem plantar cara a equips contra els quals abans no podíem fer-ho. Tenim un equip molt complet, però també hi ha rivals que poden arribar molt lluny en aquesta competició.
El curs passat van reconèixer que havien fet un salt endavant després de l’eliminació de la Champions. Què ha après l’equip de la derrota a les semifinals de l’agost passat?
És cert que el curs passat en la fase final de la Champions vam demostrar que estem més a prop i que podem fer front a rivals que en el passat estaven un pèl per sobre nostre. Però em preguntes sobre coses que estan massa endavant en el temps perquè ara tenim el repte del PSV, que és un equip molt complet i haurem de fer les coses bé per guanyar-lo.
Vostè ha viscut tot el procés d’adaptació de l’equip fins a arribar al més alt nivell. Quin és el factor diferencial que cal preservar per ser un candidat a guanyar-la?
El treball, la continuïtat i l’esforç del dia a dia. Després de la final a Budapest [del 2019, en què el Barça va perdre per 1-4 contra el Lió], sabíem on volíem arribar i què ens feia falta per fer-ho. I tot i l’aturada pel coronavirus, l’equip ha mantingut una mateixa línia a seguir, hi ha companyes de molt nivell i això ajuda que l’equip vagi millor.
Quina importància té el fet que el club hagi mantingut un bloc similar al del curs passat?
És un punt molt fort. Tenim una plantilla molt àmplia i molt completa i amb jugadores de nivell, i això ajuda a reforçar la competència i fa que t’hagis d’esforçar en el dia a dia.
Havent aconseguit un nivell tan alt i sent tan superiors a les seves rivals en la lliga, com es fa perquè l’equip no caigui en l’autocomplaença?
Amb ambició. L’equip ha demostrat que té moltes ganes de superar-se en cada partit, independentment dels resultats que hi hagi hagut. Hi ha d’haver un punt de voler superar-te a tu mateixa i nosaltres el tenim.
Ara mateix es fa impensable que puguin patinar a la lliga... Veuen algú que els pugui fer ombra?
Simplement hem de continuar tal com ho estem fent ara. Ara mateix sembla que tot va molt bé i que sigui impensable que puguem patinar, però la nostra experiència ens diu que això és una carrera de fons, que hi ha equips perillosos i que no et pots deixar portar.
Vuitena temporada al club. Com l’afronta personalment?
Amb moltes ganes i molta il·lusió.
Fa 17 temporades que és a l’elit, què hi veu quan mira enrere?
Em quedo sobretot amb com ha crescut el futbol femení, com els clubs han anat apostant per nosaltres i ens hem fet un lloc en la societat. Fa uns anys es feia impensable tot aquest procés. També em quedo amb l’evolució i l’aposta que ha fet el Barça i com de mica en mica anem millor.
I al davant?
Ho veig encara millor. Veig que encara podem créixer més i tant de bo els clubs facin la mateixa aposta que ha fet el Barça per nosaltres. Pel que fa al club, intentarem portar-lo a les cotes més altes possibles.
És entre les nominades a millor defensa d’Europa. Què significa per a vostè?
És un orgull i un reconeixement a tota la feina de l’any passat. Però aquesta nominació seria gairebé impensable sense l’ajuda de les companyes. Cada dia m’entreno amb les millors jugadores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)