Barça

Guardiola:«He fet tot el que he pogut perquè Touré no marxés»

Des de Sud-àfrica, lamenta la marxa de l'ivorià i lloa el joc de David Villa

Deixa clar que la seva paraula «està per sobre de tot» a l'hora de parlar del seu contracte

TOURÉ YAYA
«Espero que trobi el lloc al City que no ha trobat aquí. És una persona extraordinària»
DAVID VILLA
«Pot jugar en totes les posicions d'atac. Espero que faci molts gols amb nosaltres»

Pep Guardiola va aterrar ahir a Johannesburg, on s'estarà dos dies. Els justos per veure l'Espanya-Paraguai d'avui a Ellis Park i tornar. Tot i que Guardiola –que va volar acompanyat del seu germà i de Manel Estiarte– havia meditat l'opció d'anar a veure Messi a Ciutat del Cap, però finalment l'agenda no l'ha deixat moure's de Johannesburg, on ahir va unir-se a la campanya Gol per l'educació, projecte humanitari amb el suport de la FIFA per aconseguir l'escolarització d'infants d'arreu del món. Acompanyat del capità de la selecció sud-africana, Aaron Mokoena, Guardiola va signar a favor d'aquest projecte, el que va ser la signatura 12 milions.

El tècnic del Barça va deixar-se instruir sobre com funciona el projecte i va parlar amb els nens que eren a les instal·lacions del The Wanderers Club de Johannesburg, i al final va atendre la premsa, amb la qual va parlar sobre l'actualitat del Barça. Per començar, va tranquil·litzar tothom sobre el seu contracte, que va expirar el dia 1 de juliol: «La meva paraula val més que qualsevol cosa», va dir contundent. I és que Guardiola ja està treballant, tot i que va afirmar que no sap res de com estan les negociacions per Cesc. «Ja he après des de fa dos anys que no descanses mai quan ets tècnic. Si ets jugador sí, però sóc tècnic, i la ceba no para mai.» D'aquí a dos dies, doncs, Guardiola torna a casa per treballar.

L'adéu de Touré.

Guardiola va mostrar-se especialment dolgut per l'adéu de Touré Yaya. Sobre el traspàs de l'ivorià al Manchester City, el de Santpedor va dir: «Personalment, no és una bona notícia, ja que ell sap que jo volia que es quedés. Però és la seva decisió, volia marxar, i no es pot retenir qui vol marxar. Només queda agrair-li aquests anys, especialment els dos en què he treballat amb ell. Sense ell no hauríem assolit el que hem guanyat. Li desitjo a ell i a la seva família el millor, i espero que trobi el lloc al City que no ha trobat aquí. Una persona extraordinària. He fet tot el possible perquè es quedés.»

Si Touré Yaya ha marxat, Villa ha arribat, i Guardiola va admetre que «no perquè ara sigui un jugador del Barça és bo. Ja ha fet gols a l'Sporting, al Saragossa i al València, i en la selecció». A més, va admetre que «pot jugar en totes les posicions d'atac», quan li van preguntar si és compatible amb Ibrahimovic, ja que pot jugar a l'esquerra. I sobre Ibra? Doncs cap problema: «Estic molt tranquil amb ell. És jugador del Barça.»

El mundial.

Guardiola també va dir-hi la seva sobre el mundial, parlant en primer lloc sobre Lionel Messi, de qui va dir que «farà el gol que li falta, ara arriben els moments clau, i en els moments clau falla molt poc». El de Santpedor va assegurar: «Per l'estima que tinc a tanta gent que és a la selecció estatal espero que guanyin el mundial, ja que són una generació de jugadors increïbles, i ocasions com aquesta es presenten molt pocs cops en la vida, així que espero que ho aprofitin i ho facin bé. Si tornen cansats ja els recuperarem.»

Quan li van preguntar sobre el tipus de futbol que s'està veient, Guardiola no va tenir paraules despectives per a ningú. Ni per a Cristiano Ronaldo ni per al Brasil. «Això dels estils és relatiu, quan es fan anàlisis depèn dels resultats. No vaig veure el primer partit d'Espanya, però després van rebre crítiques, pel resultat. Els equips juguen com els entrenadors volen. Sempre els equips són el reflex del que pensen els seus tècnics. No ha estat tan mal mundial, i ara arriba el millor.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)