Messi i Griezmann situen el Barça segon en la classificació (2-1)

Lliga. El Barça supera l’Athletic per 2-1, en el primer partit al Camp Nou del 2021

Victòria del Barça contra l’Athletic en el primer partit al Camp Nou d’aquest 2021 i en el tercer cara a cara entre catalans i bascos en el mes de gener. El Barça havia guanyat 2-3 a San Mamés fa unes jornades, l’equip de Marcelino havia guanyat la final de la supercopa jugada a La Cartuja també per 2-3 i avui ha estat el Barça qui s’ha endut els tres punts amb un triomf per 2-1, amb gols de Messi i Griezmann.

Coincidint amb el dia en què El Mundo ha publicat l’actual contracte de Leo Messi, el capità ha decidit parlar sobre la gespa i ha marcat un golàs de falta directa per avançar el Barça en el marcador en el minut 20. Vencedor havia comès falta sobre el mateix Messi i l’argentí s’ha inventat un xut directa a l’escaire que no ha pogut refusar Yeray, que ha acabat xocant contra el pal.

El Barça ha estat molt superior en la primera meitat i el mateix Messi hauria pogut fer un altre gol després de desviar amb el pit un xut llunyà de Pjanic.

L’Athletic gairebé no ha generat perill en tot el primer temps, però en el minut 49 de partit s’ha trobat amb el regal de Jordi Alba, que en l’intent d’evitar que la pilota arribés a De Marcos, s’ha introduït la pilota en la pròpia porteria. Alba ha reclamat falta de De Marcos però Mateu Lahoz i el VAR han entès que l’acció era correcta.

Koeman ha mogut la banqueta i un dels canvis ha estat l’entrada de Sergi Roberto, que ha reaparegut després de dos mesos de baixa. El de Reus ha actuat com a interior i Mingueza s’ha mantingut com a lateral.

Precisament una centrada de Mingueza ha originat el gol de la victòria del Barça, obra de Griezmann, en el minut 75. Bona passada de Dembélé per a la incorporació de Mingueza, bona centrada del lateral i rematada al fons de la xarxa de Griezmann.

Marcelino ha fet entrar Villalibre en els últims minuts buscant el gol del dia de la supercopa i Koeman ha reforçat la defensa fent entrar Lenglet. Però el marcador ja no s’ha mogut més. Victòria blaugrana per 2-1 i el Barça que se situa segon en la classificació.