Barça

Tips del PSG

Guerra oberta. Koeman i els tres candidats a la presidència recriminen el comportament del club parisenc; les últimes paraules de Di María sobre Messi han avivat el foc, i demanen respecte

El dia 16 de febrer els camins de Leo Messi i el París Saint-Germain es trobaran damunt la gespa del Camp Nou. Queden encara onze dies per al primer assalt de la batalla Barça-PSG en aquests vuitens de final de la Champions, però l’altre partit, el del futur de Messi, ja fa dies que s’ha començat a jugar. El flirteig constant del PSG cap al capità del Barça avorreix el barcelonisme. A París insisteixen en l’estratègia d’un degoteig de cants de sirena; a Barcelona, en canvi, irrita l’actitud del club parisenc i es considera que s’ha superat la línia vermella. Sigui com sigui, el que ha aconseguit el PSG és generar consens entre els tres candidats a la presidència i el mateix Ronald Koeman. N’estan farts. Ras i curt.

Les últimes declaracions d’Ángel Di María han estat la gota que ha fet vessar el got. L’extrem del PSG, amic personal de Messi, va dir dimecres a la nit que “tant de bo” Messi fitxi pel PSG. “Hi ha moltes probabilitats que així sigui”, va arribar a afirmar després del PSG-Nimes (3-0). Les paraules de Di María han trobat ràpidament rèplica des de Barcelona. Ronald Koeman ja va dir després del Granada-Barça (3-5) que tot plegat li sembla “una falta de respecte, perquè Messi ara mateix és jugador del FC Barcelona”. Una reacció que ahir va trobar el suport dels candidats a la presidència del club.

Consens en la rèplica

Víctor Font, en una roda de premsa feta ahir a la seva seu electoral, va ser contundent: “El comportament del PSG és lamentable i les paraules de Di María són una falta de respecte. Demano als dirigents del PSG que intentin respectar el Barça i un jugador nostre que ha dit que esperarà a final de temporada per decidir el seu futur, i més faltant pocs dies perquè es jugui una eliminatòria.” “Necessitem unió després de la filtració del contracte de Messi. Això no pot haver sortit de molts llocs. Ajudarem a saber què ha passat i com s’ha pogut filtrar un document al qual poques persones tenen accés. Crec que això no influirà en la seva decisió. Sap que els adversaris del Barça no han digerit mai que el millor de la història sigui del Barça des de petit.” “La nostra prioritat és convèncer Messi perquè segueixi amb un projecte esportiu liderat per Xavi, un projecte d’èxit. Volem fer-li una proposta de contracte vitalici que ens donarà marge de maniobra per adequar les seves necessitats i la situació del club a curt termini”, va explicar.

Toni Freixa està convençut que el serial Messi encara pot donar molts girs i creu en el seu poder de seducció. Els diners del PSG contra els intangibles que pot oferir el Barça: “Veig Messi molt feliç. Només cal veure com va abraçar-se als seus companys després del partidàs contra el Granada, en cada gol. Nosaltres tenim un pla per a Messi que pot deixar el PSG en ridícul. La cosa no només va de diners, també va de valors.”

També va parlar clar Joan Laporta dilluns a RAC1: “Com a club no podem permetre que clubs estat com el PSG es permetin el luxe d’amenaçar-nos. Se’ns està faltant al respecte en aquest sentit, i s’haurà de parlar amb la UEFA o la FIFA perquè no permetin aquest tipus d’actuacions. Que un representant del PSG digui això sobre Messi està fora de lloc. Demostra la seva falta d’experiència a aquest nivell. Els queda molt per aprendre en el món del futbol.”

Laporta feia referència a les paraules de persones amb un alt pes dins el PSG com Leonardo, el seu director esportiu, que dies enrere havia concedit una entrevista a France Football on va assegurar que “jugadors de primer nivell com Leo Messi sempre estan en la llista del PSG”. “Nosaltres tenim la cadira reservada en aquesta taula”, hi va afegir.

També Mauricio Pochettino, compatriota de Messi, li ha tirat l’esquer en els últims dies: “Seria meravellós entrenar Leo Messi”, va dir recentment. Però la veda la va obrir Neymar fa uns mesos, després de la victòria del PSG a Old Trafford. Aquell dia el brasiler deixava anar la bomba com si res: “El que més vull és jugar amb Messi. Espero que el pròxim any això passi, ho intentarem, segur.”

Leo Messi, per ara, continua sense parlar des del dia de l’entrevista amb Jordi Évole. Ahir es va fer fotografies amb els aficionats culers que l’esperaven a la sortida de l’hotel de Granada i els va firmar autògrafs. Diumenge el Betis espera al Benito Villamarín.

REACCIONS

El comportament del PSG és lamentable. Demano que respectin el Barça i el nostre jugador
Víctor Font
No podem permetre que clubs estat es permetin el luxe d’amenaçar-nos. Se’ns està faltant al respecte
Joan Laporta
Tenim un pla per a Messi que pot deixar el PSG en ridícul. La cosa no només va de diners, també va de valors
Toni Freixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.