Barça

El sorteig posa una pedra més en el camí

Copa. El Barça s’enfrontarà en les semifinals amb el Sevilla, el rival més difícil possible (els altres eren l’Athletic i el Llevant)

El Barça haurà de superar un os dur de rossegar si vol arribar a la final de la copa, el títol que té més a l’abast ara mateix. La sort en el sorteig no ha acompanyat gens ni mica i els blaugrana han quedat emparellats amb el Sevilla, el rival més dur de tots els que hi havia disponibles. L’Athletic i el Llevant completen el quadre. A diferència de les eliminatòries prèvies, les semifinals es jugaran a doble partit. La batalla comença aviat: dimecres, 10 de febrer (21 h), al Sánchez Pizjuán, i la resolució serà el 3 de març (21 h) al Camp Nou. Tot plegat desembocarà en la final del 17 d’abril.

Barça-Sevilla: segon contra quart classificat en la lliga. Llevant-Athletic: novè contra onzè. El camí en la competició estatal, però, no té res a veure amb el que han hagut de superar els quatre equips en el torneig del KO –enguany, amb eliminatòries a un partit, més KO que mai–, que, d’altra banda, ha reforçat la moral dels quatre conjunts. El Barça no ha brillat, ha passat amb dificultats contra rivals manifestament inferiors: el Cornellà, de segona B, li va forçar una pròrroga (0-2); el Rayo, de segona A, el va obligar a remuntar (1-2), i el Granada, de primera, també li va exigir fins al minut 120 (3-5). Però, en canvi, l’equip s’ha revifat mentalment gràcies a la competitivitat que va mostrar a Los Cármenes. En un estat similar es troba el Sevilla, que ha despatxat amb facilitat equips de categories inferiors (Ciudad de Lucena i Linares) però que va patir en la pròrroga contra el Leganés (0-1), no va tenir problemes contra el València (3-0) i es va haver d’esforçar al màxim en els quarts de final contra l’Almeria, de segona A (0-1). “El Sevilla és un molt bon equip que juga molt bé a futbol i competeix a un gran nivell en les tres competicions”, ha dit el director de relacions institucionals del Barça, Guillermo Amor. “El fet de jugar primer a fora sembla un petit avantatge, però a aquests nivells els dos equips estan capacitats per guanyar a casa i a fora. Som dos equips que no canviem gaire la nostra manera de jugar”, ha assenyalat.

Contra vells coneguts

En la Champions, contra el Dortmund; en la copa, contra el Barça, i en la lliga, contra tots. El Sevilla té al davant una primavera molt moguda per mantenir l’exigència de sobreviure en les tres competicions amb una plantilla que darrerament s’ha reforçat amb el Papu Gómez. L’exblaugrana Rakitic és l’home de més confiança de Lopetegui ja que ha jugat 20 partits (sostre de l’equip aquest curs), però no és l’únic exjugador del Barça, ja que també hi ha Sergi Gómez (6 partits), Aleix Vidal (8) i Munir (16).

DIFICULTAT

Emparellats amb un equip a qui no han aconseguit guanyar aquesta temporada (1-1)

TRES PARTITS

Just abans de la tornada al Camp Nou, el Barça jugarà al Pizjuán en la lliga

L’únic precedent en una semifinal, l’any 1919

El Barça i el Sevilla han lliurat batalles que quedaran per sempre, com ara el 0-5 en la final del 2018 en la copa o la remuntada del 2019 (2-0 al Pizjuán; 6-1 al Camp Nou). Però el primer precedent dels dos equips en la copa va ser el 1919, justament l’única vegada que el Sevilla i el Barça s’han enfrontat en unes semifinals. En aquella ocasió, el Barça va guanyar en el partit d’anada (4-3, amb gols de Lakatos, Vicenç Martínez i Paulino Alcántara) i en el de tornada (0-3, amb doblet de Paulino), però va acabar perdent en la final contra l’Arenas de Getxo (2-5).

En la lliga, tots dos equips s’han vist les cares 153 vegades (el sisè equip espanyol que més hi ha jugat), i un dels precedents més recordats és el 3-4 el 1990 en un partit en què l’àrbitre canari Brito Arceo va entrar als annals de la història negra de l’arbitratge. Dues errades en dos penals diferents, en contra del Barça, li van costar deu mesos de sanció sense xiular ni un partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)