Barça

Esprinto, ‘ergo sum’

Alba i Dembélé, els dos velocistes d’aquest Barça, han trobat amb Koeman la seva millor versió

El lateral s’ha reivindicat després de les crítiques en la supercopa i el francès ha enterrat sembla per fi el seu rosari de lesions

El Barça ha jugat un total de deu partits oficials des de començament d’aquest 2021 i només n’ha perdut un, el de la final de la supercopa. Aquell dia a La Cartuja Jordi Alba va fer les dues centrades dels dos gols del Barça, però també va sortir en la fotografia de dos dels tres gols de l’Athletic. De Marcos li va guanyar l’esquena en l’1-1 i tampoc va estar bé en el 2-2 de Villalibre. Alba genera debat defensivament, però genera consens absolut en atac. Innegociable. Rendiment brutal en l’aspecte ofensiu. Les dades de les seves prestacions en aquest sentit parlen per si soles: 3 gols i 10 assistències aquesta temporada 2020/21. A hores d’ara, Alba ha superat ja els seus números de la temporada passada.

També Ousmane Dembélé viu un bon moment. Castigat de forma cruel per les lesions en les temporades anteriors, mai fins ara el francès havia estat capaç d’encadenar 11 partits seguits com a blaugrana (7 titularitats i 4 sortint des de la banqueta). Dembélé, autor d’un dels tres pals del Barça a Granada, suma ja aquesta temporada 6 gols i 3 assistències. Ha marcat en les tres competicions (2 en la lliga, 1 en la copa i 3 en la Champions).

Jordi Alba i Ousmane Dembélé personifiquen la rebel·lia. Personalitat per aixecar-se i renéixer tots dos de les seves cendres. Criticat amb assiduïtat per les seves fissures en defensa i oblidat per Luis Enrique per a la selecció espanyola, Jordi Alba és un dels ressuscitats amb Ronald Koeman. Després del trauma del 2-8 del Bayern, homes com Luis Suárez, Rakitic i Arturo Vidal van veure com el club els obria la porta de sortida. Alba s’ha quedat, i ara, a punt de complir 32 anys, és un dels noms propis d’aquest Barça de Koeman. L’holandès li ha donat total confiança i el lateral torna a somriure. El doblet que va marcar al Granada és tot just el seu segon com a professional. L’altre havia estat el 2013, en la copa Confederacions contra Nigèria. Va ser amb la roja, territori hostil per a Alba amb Luis Enrique. L’asturià compta més amb Gayà i Reguilón, però Koeman l’ha convidat a allargar la mà a Alba. Difícil, però qui ho sap.

Qui també té fam d’Eurocopa és Ousmane Dembélé. El francès se l’hauria perdut per lesió l’estiu passat, però el canvi de dates arran de la Covid-19 l’ha beneficiat. Didier Deschamps havia deixat de comptar amb ell per la seva irregularitat, però el seu gran any en l’aspecte personal fa que torni a trucar a la porta de la selecció bleu.

Koeman ha aconseguit sumar molts noms a la causa. Destaca el pic de forma d’homes com De Jong, Griezmann i Araújo. I Alba i Dembélé formen part d’aquest club. Ressuscitats. Dembélé, per exemple, ha deixat de ser el futbolista de vidre, per acostar-se a aquell futbolista que el Barça va fitxar el 2017 del Dortmund. Ell i Alba són els dos punyals esmolats de Koeman a les bandes. Jordi Alba apareix de forma indetectable. Tothom té apresa la lliçó i sap de memòria la seva connexió amb Messi, però tot i així continua esprement aquesta societat amb rèdit. Factor sorpresa en un escenari conegut. Alba dona profunditat i Dembélé dona amplitud. Difícil trobar en la primera divisió un altre futbolista amb un canvi de ritme similar al del francès i algú amb una punta de velocitat tan alta.

Alba és el segon futbolista més utilitzat per Ronald Koeman en la lliga (1.562 minuts), només superat per Frenkie de Jong (1.700). El lateral de l’Hospitalet i l’extrem francès seran titulars diumenge al Benito Villamarín contra el Betis.

10

assistències

i 3 gols Jordi Alba

11

partits

seguits Dembélé

6

gols

i 3 assistències el francès

DEMBÉLÉ

El francès mai havia tingut tanta continuïtat com ara en el Barça (11 partits seguits)

JORDI ALBA

Amb Junior en l’ostracisme, és el segon jugador més utilitzat per Koeman en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)