Barça

El primer assalt

El Barça, farcit de baixes, afronta l’anada de les semifinals de la copa amb l’objectiu de tornar a casa amb un resultat molt favorable, però el Sevilla està en un moment dolç

El Barça torna a Sevilla, on diumenge, en una gran remuntada, va posar punt final a la imbatibilitat del Betis aquest 2021. Queden bons records de la cita al Benito Villamarín, on es va poder veure una gran reacció de l’equip després de l’entrada de Messi i amb l’èxtasi del gol final de Trincão. Avui el Barça s’enfrontarà amb un altre equip que està en un moment dolç, el Sevilla, i en un escenari complicat, el Sánchez Pizjuán. No és un partit qualsevol. Les eliminatòries de copa ja no són a partit únic, però és el primer assalt d’una eliminatòria que es preveu apassionant i igualada.

El Barça, ara mateix, podria estar en el seu millor moment de la temporada. Els resultats l’estan acompanyant, l’equip ha crescut en confiança, hi ha diversos jugadors en un pic de forma sensacional i tot plegat ha fet que la unió en el grup se situï en nivells màxims. Si no fos per les lesions, es podria afirmar amb rotunditat que no hi hauria millor moment per veure’s les cares amb el Sevilla. Els blaugrana van perdre Araujo al Benito Villamarín –en té per a un mes, possiblement– i ahir van caure de la llista de convocats Dest, que continua amb molèsties musculars i Koeman el vol reservar pensant en el duel contra el PSG; Pjanic, amb dolor al peu esquerre, i Braithwaite, que té una elongació muscular a l’adductor de la cuixa dreta.

Com que Koeman ja havia advertit que no hi ha un porter específic per a la copa, avui res fa pensar que Ter Stegen no sortirà des de l’inici. La defensa, de circumstàncies, amb Mingueza al lateral dret, un eix central amb dos esquerrans –Umtiti i Lenglet– i Jordi Alba al lateral esquerre. Hi hauria l’opció de situar De Jong de central, però el tècnic prefereix especialistes i no vol perdre l’arribada i el moment golejador del seu compatriota. El mig del camp sí que serà el de gala, amb Busquets, Pedri i De Jong, que haurien d’arribar més descansats, sobretot el canari, després de ser suplents contra el Betis. Koeman també s’hi ha endut Ilaix per compensar l’absència de Pjanic.

Al davant, Messi –que ha marcat 29 gols contra el Sevilla en 28 enfrontaments–, Griezmann i Dembélé. Konrad i Collado, del filial, estaran a la banqueta esperant la seva oportunitat. Molt merescuda, per cert.

Els blaugrana volen tornar a Barcelona amb un resultat molt favorable per anar tranquils, però al davant tindran un equip que s’ha plantat a les semifinals amb un balanç de deu gols a favor i zero en contra en la competició i que té jugadors de moltíssima qualitat per fer mal a qualsevol equip.

“Després del partit de Granada, molts culers em van dir que van celebrar els gols i feia temps que no ho feien”

Ronald Koeman possiblement està vivint el seu millor moment a la banqueta del Barça des que va arribar. A les portes del partit d’anada de les semifinals de la copa del Rei, reconeixia que està satisfet amb la feina que està fent i per haver tornat a engrescar el seguidor blaugrana. “Pot ser que en aquesta temporada hi hagi hagut moltes coses, i se’n pot aprendre molt com a entrenador, encara que ja soc grandet... Hem canviat coses a l’equip i en el club i hem fet un bon camí. Donar oportunitats als joves i fer un equip per al futur sense oblidar-se de guanyar els partits. Després del partit de Granada, molts culers em van dir que van celebrar els gols i feia temps que no ho feien. El més important és que els culers vibrin amb l’equip”, assenyala. No es cansa de repetir que la copa és el “camí més curt” cap a un títol, però no renuncia a res veient la millora del seu equip. “La confiança de l’equip ha pujat, ens concentrem millor que abans. Traiem el nostre orgull per remuntar quan tenim problemes.” Una de les millores és en l’aspecte ofensiu. “És important que no depenguem d’un jugador. Tenim un equip amb una qualitat ofensiva molt bona i en una part de la temporada l’efectivitat va ser molt baixa. Darrerament tenim més efectivitat i no hi ha cap equip que faci més ocasions que nosaltres. Tenim creativitat i qualitat, i el millor jugador del món a dalt.” Es referia a Messi, del qual no s’atreveix a dir si és el millor jugador de la història perquè no es poden comparar èpoques, però en va elogiar les xifres i algun detall que fa que sigui “especial”. Va restar transcendència a la portada de France Football sobre Messi –“si volen parlar del seu futur, que ho facin”–, però no acaba d’entendre per què hi insisteixen. Ell se centra a guanyar el Sevilla, un rival “molt complicat”, i de qualitat. I es va mostrar molt partidari que el Camp Nou sigui un centre de vacunació de la Covid-19. “És un tema tan important al món que, si podem ajudar, hem d’ajudar. Soc partidari d’ajudar en qualsevol cosa.”

Lopetegui: “El Barça està en un bon moment”

El tècnic del Sevilla, Julen Lopetegui, reconeix que els dos equips arriben a la cita en un bon moment i espera dos grans partits. “L’eliminatòria és molt maca, ens il·lusiona molt. És un partit exigent contra un gran rival, el Barça, que està en un gran moment, però nosaltres també.” El tècnic de l’equip andalús creu que Koeman està fent una gran feina a la banqueta del Barça i no el preocupa només Messi: “Hi ha altres jugadors en bona forma.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)