Barça

Golejada abans de la batalla

El Barça goleja l’Alavés amb una gran actuació de Messi, autor de dos gols, i un efectiu Trincão, que en fa dos més

Ronald Koeman pensa en el partit de Champions contra el PSG i dona descans a uns quants titulars, fent debutar Ilaix Moriba en partit de lliga

Tot i que l’Atlético de Madrid va sumar ahir una nova victòria, el Barça continua entestat a pressionar el líder de la lliga. L’avantatge dels de Diego Simeone és gran, però els blaugrana volen sumar de tres en tres per, si els madrilenys tenen un sotrac, poder aprofitar l’ocasió. Venien els de Ronald Koeman d’una derrota tan dura com injusta en la copa contra el Sevilla i mirant de reüll el retorn de la Champions, però van aconseguir una nova victòria, la setena consecutiva en lliga, amb solvència, tot i reservar el tècnic holandès uns quants titulars. No va ser un partit espectacular, però sí efectiu, que és del que es tractava, sabedors del que els espera la setmana vinent.

Koeman va pensar en el partit europeu de dimarts contra el PSG i va fer uns quants canvis en el seu onze, dels quals va destacar l’aposta de l’holandès per dos interiors molt joves al davant d’un veterà Sergio Busquets. L’holandès està comptant cada vegada més amb Riqui Puig, però la gran sorpresa en l’alineació va ser Ilaix Moriba, que debutava en la lliga després d’haver-ho fet en la copa a Cornellà. Amb De Jong com a central al costat de Lenglet, també van ser novetats en l’onze Junior i Trincão, per donar descans a Alba i Dembélé. Precisament Trincão va ser l’encarregat de batre la resistència de l’Alavés. Podria haver marcat Griezmann pràcticament en la primera jugada del partit, però no ho va fer i els bascos es van fer grans al camp amb el pla dissenyat per Abelardo. Defensa aculada, moltes ajudes i pilotada llarga intentant que Lucas Pérez guanyés l’esquena dels centrals del Barça o que Joselu, el jugador de la lliga que més pilotes guanya de cap, aprofités alguna jugada a pilota aturada. El mateix pla amb què l’Alavés havia derrotat el Real Madrid a Valdebebas quan encara Pablo Machín era el seu entrenador.

Es van trobar còmodes els vitorians durant molts minuts perquè el Barça abusava del joc interior. Griezmann anava cap al mig i Trincão no té l’atreviment de Dembélé. Junior tampoc és Alba. El forat s’havia de trobar per les bandes i va ser amb una pujada de Mingueza per la dreta que va arribar el primer gol. La seva centrada va caure als peus d’Ilaix, que es va estrenar com a assistent a primera divisió amb una passada que Trincão va convertir en gol amb un fort xut amb l’esquerra. El portuguès va marcar el seu primer gol contra el Betis diumenge passat, ho va celebrar comprant-se un Lamborghini, i va tornar a desequilibrar contra l’Alavés. Li ha costat, però li ha agafat gust a marcar.

El gol no va canviar el plantejament de cap dels dos equips. I sense tocar gaire l’accelerador, Messi va fer dos gols més abans del descans. El primer, el VAR l’hi va anul·lar per un fora de joc de Griezmann més que dubtós tot i les línies, un fora de joc que Koeman va contestar quan li van dir que difícilment ho era. El segon va ser un golàs. Retallada i canonada amb l’esquerra al pal i a dins.

Amb dos gols d’avantatge, Koeman va continuar pensant en el PSG. Busquets es va quedar a la graderia, Umtiti va entrar al camp i De Jong va passar a jugar com a mig centre. Tot semblava controlat fins que va arribar el regal habitual. Aquesta vegada va ser el jove Ilaix qui va fer una passada arriscada quan el Barça sortia sense veure la posició de Rioja. El jugador de l’Alavés, com havia aprofitat en el partit de la primera volta el regal que li havia fet Neto, va aprofitar el d’Ilaix per retallar l’avantatge.

El partit tornava a estar obert i el Barça no el va saber tancar posteriorment en tres jugades gairebé consecutives. Una de Trincão, que no va saber batre Pacheco quan estava sol davant el porter de l’Alavés, i dues rematades creuades, una de Messi i una altra de Griezmann, que van sortir fregant el pal.

Respiraven els vitorians sense saber el que estava a punt de caure’ls a sobre al cap de poc. En un minut el Barça va sentenciar un partit que mai s’hauria d’haver obert. Pedri havia aparegut en el partit i una excel·lent passada a l’espai del canari per a Messi va acabar amb gol de Trincão després que Pacheco evités el de l’argentí. Messi s’havia quedat amb les ganes i un minut després va posar la pilota a l’escaire: era el seu quinzè gol en el campionat.

I encara va tenir temps Messi, abans del final del partit, d’inventar-se una passada picada per Griezmann a la qual el francès va donar continuïtat perquè Junior marqués a porteria buida. Golejada abans de la batalla.

JUNIOR

El lateral aprofita la seva titularitat i tanca la golejada amb una passada de Griezmann

PEDRI

El canari entra al camp després del gol de l’Alavés i és clau en la jugada del tercer gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)