Barça

Cal competir

El Barça està obligat a fer un bon partit a París per canviar la seva imatge europea, molt tocada després de les últimes golejades rebudes. Pocs creuen que es pugui remuntar l’1-4 de l’anada; però, si es competeix, ja es veurà

Dignitat. Competir. És el que el nou president del Barça, Joan Laporta, ha demanat als jugadors del primer equip que facin en el partit d’aquesta nit al Parc dels Prínceps de París. Laporta, escollit diumenge passat nou president del club, espera veure una bona imatge del Barça en el seu primer viatge com a president, tot i no haver pres encara possessió del càrrec.

Dignitat. Competir. La paraula remuntada pràcticament ha estat desterrada del vocabulari de l’expedició blaugrana, que ahir va arribar a París després d’entrenar-se al matí a Barcelona. Pocs hi creuen, en el grup, tot i que ahir Ronald Koeman s’agafés allò de “res no és impossible”. I és que, tot i haver commemorat aquest dilluns mateix haver aixecat un 4-0 contra el mateix PSG amb aquell històric 6-1 al Camp Nou i l’agònic gol de Sergi Roberto, pràcticament ningú creu que aquella heroïcitat es pugui tornar a repetir i remuntar el contundent 1-4 de l’anada en camp contrari. I això que el Barça, carregat de moral els últims dies, va remuntar fa una setmana les semifinals de la copa contra el Sevilla. Però avui la situació és totalment diferent. Diametralment oposada. Aquest PSG, finalista de l’edició passada de la Champions, té molta més experiència i molta més qualitat que el de fa quatre anys i encara més que la que té el Sevilla. Mauricio Pochettino no podrà disposar de Neymar, encara recuperant-se d’una lesió a l’abductor de la cama esquerra, però sí amb Mbappé, que va descobrir totes les vergonyes de la defensa blaugrana a Barcelona fa tres setmanes amb tres gols. També amb Di María, recuperat, Verratti, Leandro Paredes, Marquinhos, Icardi... Serà baixa un altre dels destacats del partit d’anada, Moise Kean, autor del tercer gol i que està aïllat per coronavirus.

Tot i la poca fe en la remuntada, l’equip de Ronald Koeman sí que està obligat a competir, sobretot per mirar de canviar la imatge que el Barça ha deixat els últims anys a Europa amb les desfetes de Roma i Liverpool, la humiliació de Lisboa contra el Bayern de Munic i també el correctiu rebut fa tres setmanes contra el PSG al Camp Nou en l’anada d’aquesta eliminatòria de vuitens de final. No fer-ho, un altre resultat contundent en contra, no només suposaria un altre impacte negatiu per a la imatge del club, també podria significar un fre a l’optimisme que s’ha instal·lat en el barcelonisme els últims dies després de la classificació per a la final de la copa i d’haver-se col·locat només a tres punts de l’Atlético en la lliga, dos fets que fan creure que, fins i tot en aquest curs de transició, es poden tocar títols.

Tenint en compte que el Barça vol guanyar el partit, ja es veurà després si es pot competir l’eliminatòria, Koeman no es guardarà res. Piqué i Araujo, que es va provar ahir però que no va tenir bones sensacions, són baixa, però la resta de titulars seran els habituals, amb el dubte de quin sistema farà servir l’holandès. Sabent que el Barça ha de fer gols, el més lògic és jugar amb el 4-3-3, amb Dembélé, Messi i Griezmann com a davanters, però jugar tan oberts contra els francesos, que tenen un atac letal, va provocar molts problemes a la defensa blaugrana en el partit d’anada.

Sigui amb el 4-3-3 o amb el 3-5-2, toca competir. Fer les coses molt bé, per no dir perfectes i, com va dir ahir Koeman, ser efectius en les dues àrees. Si això es compleix, el Barça competirà i ja es veurà si hi pot haver remuntada.

LAPORTA

El nou president ha viatjat a París i ha demanat dignitat als jugadors

ARAUJO

Continua recuperant-se de la lesió a l’abductor i serà baixa

NEYMAR

Tenint en compte que el Barça ha de fer gols per creure-hi, podria recuperar el 4-3-3
El central es va provar a Barcelona, però no va pujar a l’avió

Koeman: “Per remuntar cal fer un partit rodó”

Ronald Koeman és realista però tampoc és del tot pessimista. El tècnic holandès no dona l’eliminatòria per perduda malgrat admetre que ho tenen molt complicat. “Sempre és més complicat tenir un 1-4 per remuntar fora que un 2-0 per remuntar a casa. Però res és impossible. Creiem en nosaltres mateixos. Sabem que en el Barça s’ha de guanyar i demostrarem aquesta mentalitat que estem demostrant des de fa temps.” Koeman demana al seu equip que ho intenti tot i que surti a guanyar. “No em conformo amb res. Cal sortir forts, fer el nostre joc, crear oportunitats per marcar i, si juguem el partit i tenim la sensació que hem donat el màxim, ja veurem el resultat després. El més important és donar el màxim i intentar-ho. Si no ho fem, és el pitjor que ens pot passar.” Sobre la visita de Joan Laporta, va reconèixer que havia anat bé, que té “bon rotllo” amb ell, i sobre si amb ell a la presidència hi ha més possibilitats que Messi es quedi, ha dit. “Més possibilitats que continuï Messi no sé si n’hi ha. Sí que és cert que Laporta té un passat amb Leo i altres jugadors i això és positiu, però no sé si ho serà amb Leo, que és qui ha dit que decidirà. Tant de bo continuï amb nosaltres”, va assenyalar l’entrenador barcelonista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)