Golejada amb unes sensacions immillorables

Real Sociedad-Barça (1-6). En un gran partit col·lectiu, els de Koeman s’han imposat de forma contundent amb gols de Griezmann, dos doblets, de Dest i Leo Messi, i un Dembélé

El Barça ha saltat a la gespa sabent que l’Atlético de Madrid no havia fallat contra l’Alavés però que s’havia endut els tres punts amb moltes dificultats i donant mostres que no està en un gran moment. Per tant, calia vèncer a la Real Sociedad per seguir posant pressió i mantenir la lliga ben oberta abans de l’aturada. I els blaugrana no van fallar i es van imposar en un gran partit col·lectiu culminat amb sis gols, de Griezman, Dest i Messi, que en van fer dos, i Dembélé.

Amb una aturada per seleccions a la cantonada, el de la Real Sociedad no era un partit per fer rotacions. I per això Koeman ha mantingut el mateix onze dels últims partits, amb un 3-4-3 amb De Jong de central. S’ha trobat còmode al Barça, que ha sabut sortir de la pressió avançada de la Real Sociedad malgrat que en els primers minuts li ha costat trobar espais perquè els bascos es protegien bé amb el seu 4-5-1. Messi ho ha intentat amb un xut amb la dreta després d’una bona pressió i una errada per excés de confiança de De Jong ho ha estat a punt d’aprofitar Isak, que s’ha topat amb un gran Ter Stegen.

Un travesser a una centrada sense excessiu perill ha estat el preludi del primer gol blaugrana en una jugada marca de la casa. Obertura de Messi cap a Jordi Alba, centrada rematada per Dembélé, que ha aturat Remiro però Griezmann ha recollit el refús per ficar-la dins la porteria. La Real Sociedad hauria pogut empatar just després en una errada en la sortida des del darrere de Ter Stegen però el porter alemany ha esmenat el seu propi error amb una gran aturada a xut d’Isak. I poc abans del descans, el Barça pràcticament sentenciava el duel amb un gran gol, de Dest, que ha definit a la perfecció amb un xut creuat després de rebre una assistència magnífica de Leo Messi. Amb el gol de Dest ja són 18 els golejadors del Barça aquesta temporada.

La Real Sociedad ha sortit amb intensitat en el segon temps però s’ha trobat amb un gran Barça disposat a no donar-los vida. Dest els ha tornat a castigar amb un gol després d’una gran jugada d’Alba i poc després ha estat Messi qui ha fet el quart després d’una fantàstica assistència de Busquets. La Real Sociedad ha quedat molt tocada i Dembélé ha estat a punt de fer el cinquè.

Amb el partit sentenciat, Koeman ha mogut la banqueta. Ha fet entrar Araujo per Busquets, que ha fet un gran partit i Ilaix per Pedri. A Dembélé el VAR li ha anul·lat un gol per fora de joc molt just però poc després no ha perdonat la maneta amb un golàs després d’una jugada individual de molta qualitat. El gol de l’honor de la Real Sociedad també ha estat magnífic, amb un gran xut d’Ander Barrenetxea directe a l’escaire. Al final, Koeman també ha donat minuts a Braithwaite, Riqui Puig i Trincão i l’equip ha volgut posar punt i final amb una autèntica obra d’art de gol, el sisè, de Messi. .