Barça

Joan Laporta nomena dos nous vicepresidents

Junta directiva. Antonio Escudero serà el responsable de l’àrea social i Juli Guiu, de la de màrqueting. Maria Elena Fort, ja vicepresidenta de l’àrea institucional, serà també la portaveu

Segona reunió de la nova junta directiva de Joan Laporta i repartiment final de càrrecs i funcions entre els directius. Després que en la primera trobada el president nomenés tres vicepresidents: Rafa Yuste, vicepresident primer i encarregat de l’àrea esportiva; Eduard Romeu, vicepresident econòmic, i Maria Elena Fort, vicepresidenta institucional, ahir Laporta va nomenar dos nous vicepresidents: Antonio Escudero, vicepresident de l’àrea social, i Juli Guiu, vicepresident de l’àrea de màrqueting. La trobada també va servir perquè Laporta nomenés Maria Elena Fort portaveu de la junta directiva i Miquel Camps, portaveu adjunt. També havien estat nomenats fa dues setmanes Josep Cubells, secretari de la junta, i Ferran Olivé, tresorer.

Els membres de la junta directiva també es van repartir responsabilitats. Cubells serà el directiu encarregat del bàsquet; Joan Solé, de l’handbol; Xavier Barbany, de l’hoquei sobre patins; Aureli Mas, del futbol sala; Xavier Puig, del futbol femení, i Joan Soler, del futbol formatiu. Altres nomenaments són els de Josep Ignasi Macià com a directiu responsable de l’àrea social, que estarà molt proper al món de les penyes; Jordi Llauradó, responsable de l’Espai Barça; Alfons Castro, responsable de seguretat, i Josep Maria Albert, directiu adjunt al conseller delegat. Albert serà una persona molt propera a Ferran Reverter, el nou CEO del club. Reverter arriba al Barça avalat per ell. Tots dos van coincidir a Media Markt. Reverter fa setmanes que treballa per al Barça, però el seu nomenament no s’ha fet encara oficial perquè no deixarà el seu lloc de treball a Media Markt fins al 30 de juny. De moment comparteix responsabilitats amb Òscar Grau, que acabarà deixant el càrrec.

Els executius

Continua sense anunciar la junta cap alta en l’estructura esportiva del club, tot i que, a més de Reverter, són algunes ja les incorporacions que s’han fet. Mateu Alemany, director de futbol, ja fa dies que treballa amb Ramon Planes, secretari tècnic. Laporta espera que estigui acabada l’auditoria que va encarregar, que podria estar-ho aquesta mateixa setmana, per fer oficials les altes. El gabinet de la presidència estarà format per Jordi Finestres, Enric Masip i Manana Giorgadze. Ferran López, número dos dels Mossos d’Esquadra, serà el cap de seguretat del club. Sabuts els adeus ja comunicats d’Albert Soler com a director general de seccions, i de Romà Gómez Ponti com a cap dels serveis jurídics, el club ja va anunciar als seus treballadors que, de moment, Cristina Belloque substitueix Gómez Ponti, i Grau assumeix les tasques de Soler. El càrrec de director de les seccions professionals serà per a Xavi O’Callaghan, ara màxim responsable de l’oficina de Nova York. També és segura la incorporació de José Ramón Alexanko com a director del futbol de base en substitució de Patrick Kluivert.

L’àrea econòmica del club també ha començat a estudiar les 14 carpetes que va deixar Carles Tusquets, president de la gestora, i la manera de solucionar el greu problema econòmic pel qual passa l’entitat. Com a solucions, a banda de l’obligada rebaixa de la massa salarial de la plantilla del primer equip, hi ha la venda d’una part de Barça Corporate, l’emissió de bons anunciada per Laporta en campanya electoral, i fins i tot la possibilitat d’incorporar un cognom al Camp Nou inclús abans de l’inici de les obres de remodelació. També s’està fent una auditoria de l’Espai Barça per saber l’estat exacte del projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)