Barça

El Barça torna avui a la feina

Després de les dobles sessions es quedaran a sopar a la ciutat esportiva

Alguns dels 28 convocats saben que no continuaran; Adriano serà la cara nova

Les coses als despatxos del Barça han canviat molt, ja que des del principi del mes el club té una nova junta directiva i uns nous responsables esportius. Al camp d'entrenament, però, les coses continuaran més o menys com sempre. Avui, en el retorn a la feina del primer equip blaugrana, els 28 jugadors convocats per Pep Guardiola s'hauran de personar a tres quarts de nou del matí a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per sotmetre's a les habituals proves mèdiques per comprovar que tots hagin fet bondat durant les seves vacances estivals. Les proves es repartiran entre el matí i la tarda, i els jugadors es dividiran en grups que hauran d'anar a les instal·lacions que els serveis mèdics del Barça tenen al Camp Nou per fer-se alguna de les proves. Se'ls farà una ecocardiografia per mesurar les cavitats del cor i es comprovaran com funcionen les vàlvules cardíaques. A través de l'electrocardiograma es valorarà com funciona el cor i amb la prova d'esforç, els metges podran copsar amb quin estat físic han arribat els jugadors i com respon el cor. També se sotmetran a una prova podològica i a un test d'antropometria per controlar el pes i el percentatge de greix.

Els entrenaments no començaran fins dimarts, i fins al dia 26 els jugadors s'exercitaran sempre en doble sessió exceptuant el dissabte 24, que només ho faran al matí, i el diumenge 25, que tindran un dia de descans. Les sessions preparatòries matinals s'iniciaran a les nou i les del vespre, a les set. L'equip ha de començar a tenir un to digne en el primer amistós que disputarà el 29 de juliol a Oslo contra el Vaalerenga. Caldrà exigència en aquests primers entrenaments, ja que al FC Barcelona l'espera una temporada duríssima, ja que tornarà a ser el rival a batre per tots els equips de la lliga estatal i d'Europa. En joc, a més, hi haurà quatre títols, el primer la supercopa d'Espanya que disputaran contra el Sevilla.

Faran pinya

. Com en qualsevol inici de curs, però, també hi ha novetats. I una de les més sorprenents és que els jugadors es quedaran a sopar gairebé cada dia a la ciutat esportiva després de l'entrenament del vespre. Guardiola, que inicia la seva tercera temporada dirigint el primer equip, vol fer encara més companyonia, perquè sap que és clau tenir un grup unit per poder intentar revalidar els èxits passats.

L'altra gran novetat serà la presència d'un dels dos fitxatges que ha fet el club blaugrana aquesta temporada, Adriano. El jugador brasiler coneixerà algun dels que seran els seus nous companys i es retrobarà amb Keita, amb qui va coincidir al Sevilla. Dels 28 futbolistes convocats pel tècnic, n'hi ha 8 del primer equip, 18 del filial i els descartats amb els quals no es compta, però als quals la secretaria tècnica encara no ha trobat una sortida. Tots, malgrat que alguns ja saben que no continuaran, iniciaran els entrenaments com si fossin de la plantilla. Els propers a incorporar-se a la feina seran Abidal, Alves i Messi, els futbolistes que van quedar eliminats abans d'hora del mundial de Sud-àfrica, i els últims a fer-ho seran els vuit campions del món amb la selecció estatal, que no es reincorporaran fins al proper 9 d'agost.


Messi, Alves i Abidal seran els propers a incorporar-se, i els campions ho faran després de la gira


Les proves mèdiques serviran per veure si tots els jugadors han fet bondat durant les vacances de l'estiu

Roda de premsa de Pep a les onze del matí

Avui, a les onze del matí, l'entrenador del FC Barcelona Pep Guardiola oferirà la seva primera roda de premsa a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Serà un bon moment perquè opini sobre alguns dels temes que han afectat l'actualitat del club blaugrana aquests dies, com podria ser el fitxatge d'Adriano, la lluita per incorporar Cesc Fàbregas, la seva renovació per una temporada, l'elecció de Sandro Rosell com a president i les seves pròpies sensacions amb vista a aquest curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)