Barça

A passar pel despatx

El Barça tanca la lliga amb una victòria intranscendent a Eibar gràcies a un gol de Griezmann després d’un altre mal partit. A partit d’avui s’ha de definir el futur de la banqueta i començar una revolució en la plantilla

eibar 0 barça 1

BARÇA:Neto; Dest, Mingueza (Umtiti, 46’), Araújo, Junior (Jordi Alba, 46’); Busquets, De Jong (Pjanic, 74’), Ilaix Moriba (Riqui Puig, 55’); Trincão (Braithwaite, 46’), Griezmann i Dembélé. EIBAR:Yoel; Correa (Pozo, 76’), Oliveira (Bigas, 76’), Arbilla, Rafa Soares; Bryan Gil (Pedro León, 46’), Diop (Sergio Álvarez, 62’), Atienza, Inui; Sergi Enrich (Quique González, 76’) i Kike García. GOLS:0-1, Griezmann (81’).ÀRBITRE:Jaime Latre (aragonès).TG:Junior, Busquets, Araújo.INCIDÈNCIES:Els jugadprs del Barça van portar braçal negre per la mort de l’exporter del club Francesc Arnau.

El Barça es va acomiadar de la lliga amb una victòria a Eibar, amb un solitari gol de Griezmann, en un partit intranscendent per als dos equips. Perquè els de Ronald Koeman havien llençat les seves possibilitats de títol en un lamentable final de campionat i perquè els locals ja eren equip de segona divisió. Precisament perquè el partit no servia per a res, el tècnic havia donat descans a dos dels seus jugadors, Messi i Pedri, que ja van marxar de vacances. No ho havien fet els seus companys, però molts d’ells va semblar que hi estaven durant molts minuts del partit a Ipurua, fent un futbol tan pobre que no feia res més que donar la raó al president, Joan Laporta, que aquesta setmana va anunciar una revolució en la plantilla després d’haver quedat molt dolgut per com s’havia perdut la lliga.

Si algun jugador tenia al cap rebel·lar-se ahir contra les paraules del president, ho va dissimular molt bé. És cert que el partit sobrava, que potser alguns futbolistes ja estaven pensant en les seves seleccions, però l’afició blaugrana mereixia molt més que el joc que va desplegar el Barça, especialment en la primera part. Una vergonya. Una més. Un refús des del seu propi camp que va agafar porteria va ser l’única vegada que els blaugrana van fer intervenir Yoel, porter de l’Eibar. Cap intensitat, cap esperit competitiu, cap intent de convèncer un president que ha assenyalat durant la setmana el vestidor i que està disposat a fer foc nou i una profunda revolució a la plantilla. Només Neto, un dels que més possiblement deixaran el Barça aquest estiu, va mostrar encert durant la primera part. Va haver d’intervenir el brasiler, que no jugava des del partit de vuitens de final de la copa contra el Rayo, davant una rematada perillosa de Kike García. Perquè l’Eibar, que tampoc es jugava res en el partit i que la setmana passada va perdre la categoria després de set anys en l’elit del futbol estatal, sí que va posar una mica de ganes per acomiadar-se d’una temporada dolenta per a ells de la millor manera possible. La pressió avançada i asfixiant que sempre practiquen els equips de José Luis Mendilibar va provocar problemes als blaugrana. En una pèrdua de De Jong en la sortida, Sergi Enrich va poder marcar, però Mingueza, un dels pocs que hi van posar ganes, ho va evitar creuant-se i llançant-se a terra. Dues oportunitats de l’Eibar i cap del Barça en la primera part. Sense Messi, cap notícia en atac, amb Dembélé i Griezmann sense poder aprofitar la seva velocitat per superar la defensa avançada dels locals.

A Koeman, que divendres va mostrar el seu enuig amb la directiva per la falta de confiança que han mostrat en ell i que aviat continuarà si el seu futur com a entrenador passa per la banqueta del Barça, se’l va veure tan emprenyat que va enviar tres futbolistes a escalfar abans del descans.

La segona part la va començar el Barça amb un triple canvi i un canvi de sistema. Dos dels jugadors que han comptat poc per a l’holandès i que ahir tenien una oportunitat per reivindicar-se, Trincão i Junior, tornaven a la graderia, el seu lloc habitual, després d’una mala primera part. Koeman abandonava el 5-3-2 i passava a jugar amb un 4-3-3, amb De Jong abandonant el centre de la defensa i col·locant-se a prop d’un Busquets que va era dels pocs futbolistes que s’estaven salvant.

Amb el nou dibuix i algunes paraules del tècnic, el Barça va millorar una mica en la segona part. Va dominar més el joc i hi va posar una mica més d’intensitat, tampoc gaire més. La primera oportunitat va ser per a l’Eibar. Una rematada de Sergi Enrich a la sortida d’un córner que entrava però va tocar a l’esquena d’Araújo. El gol, però, va ser del Barça. Es va fer esperar perquè no va arribar fins al minut 81. Això sí, després d’una gran jugada col·lectiva, amb una gran sortida des del darrere eliminant línies de pressió dels locals. També amb una gran definició de Griezmann.

El gol i la sort que va tenir Neto poc després quan el travesser va evitar el gol d’Inui van servir per tancar la lliga amb una victòria. Des d’avui mateix i com ja va anunciar el president Laporta, serà l’hora dels despatxos. De prendre decisions. La primera, sobre la continuïtat de Koeman, que no està descartada. Possiblement no tant perquè es cregui en ell, sinó perquè és difícil trobar-li un substitut tenint en compte la més que delicada situació econòmica que passa el club.

Serà el moment també de conèixer si Messi marxa o allarga la seva història al club. L’argentí continua rumiant-s’ho, però sembla cada vegada més convençut de continuar. Depèn en bona part dels companys que tingui al costat, de la plantilla que sigui capaç d’oferir-li Laporta. I el president també es posarà a treballar en la plantilla des d’avui. La majoria de futbolistes hauran de passar pels despatxos. A uns quants se’ls mostrarà la porta de sortida. Altres l’hauran de creuar també si no es volen rebaixar el sou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)