Barça

Laporta: “No descarteu a Koeman, estem en un període de reflexió”

Joan Laporta ha trencat avui el seu silenci després de guanyar les eleccions. Calia donar respostes a moltes preguntes i el president del Barça ho ha fet. Abans de sotmetre’s a l’escrutini dels periodistes ha volgut recalcar que si donava la cara és perquè havia detectat “impaciència” en l’entorn i ha explicat que són fruit dels “ritmes diferents” amb que els barcelonistes volen conèixer les coses i els canvis que s’estan introduint, que requereixen més temps. De la roda de premsa, cal quedar-se, sobretot amb alguns ítems. Laporta és optimista amb la renovació de Messi, amb Koeman s’estan prenent un període de reflexió per veure si pot continuar, la situació econòmica és crítica i s’estan trobant amb sorpreses desagradables que els obligaran a demanar responsabilitats als antics dirigents, que no té por de les amenaces de la UEFA per la Supercopa i que amb ell a la presidència perdre tindrà conseqüències. I que els canvis a les seccions corresponen a la voluntat de donar-los un nou impuls.

Aquí els deixem un extracte de les seves frases de la seva llarga compareixença que ha fet.

MISSATGE PEL SOCI: “El missatge pel soci es paciència, optimisme i convicció que la propera temporada serà amb èxits i engrescadora. Estic molt content de com s’està treballant.”.

QUI ÉS ARA L’IDEÒLEG EN MATÈRIA ESPORTIVA?: “Sempre ha estat Johan Cruyff el nostre ideòleg. Sempre ens inspirem en ell. Som valents, ens agrada l’espectacle, ens agrada guanyar jugant bé.”.

PENSA EN UNA CCIÓ DE RESPONSABILITAT? “Demanar responsabilitats si. Vull acabar la due dilligence. Hi ha pèrdues importants i un deute molt gran. Afortunadament tenim uns actius molt potents. Hi ha interès en el Barça, nous patrocinis que volen col·laborar amb nosaltres. Volem posar un altre cop el club a la via cap a l’èxit.”.

KOEMAN: “El Ronald té un any més de contracte i li dona amb ell la tranquil·litat que no s’haurà de precipitar en res. Estem parlant de manera tranquil·la. Amb Koeman estem avaluant tot el que s’ha fet. Es un entrenador que nosaltres no l’hem posat. Necessitem aquestes converses. Al Ronald li puc dir tot el que penso i ell també. No el descarteu, estem parlant per compartir criteris, objectius. Tots els entrenadors que sonen està molt bé, perquè tots volen venir.”.

MÉS KOEMAN: “Estem valorant la temporada. Han passat moltes coses aquests anys, no volem deixar cap escletxa. Volem compartir un model. El primer que ho sabrà serà Koeman. Cal aquesta reflexió.”

RENOVACIÓ I SORTIDA DE JUGADORS: “Parlarem i estem parlant amb ells. Hi ha aspectes que s’han anat relaxant. Tot es conseqüència que a dalt no es prenien les decisions. Els jugadors volen seguir guanyant i acabar la seva carrera a dalt de tot.”.

GUARDIOLA, EL SEU SOMNI? “A Guardiola li desitjo que guanyi la champions, per a ell serà meravellós. No he vingut aquí a explicar els meus somnis, perquè hi hauria tomàquet.”.

LA NEGOCIACIÓ AMB MESSI: “Segur que el Leo mereix i pot aconseguir molt més. Però per les seves ganes de fer gran el Barça, segur que valora molt l’esforç que estem fent. Molt il·lusionat amb el projecte. Sóc moderadament optimista. El Leo el que primer demana és estimació, sentir-se a gust, tornar a somriure, passar-s’ho bé i ell necessita tornar a guanyar o veure que pot tornar a guanyar. Està posant molt de la seva part perquè sap molt bé l’esforç que estem fent.”.

LA PLANTILLA INFLUIRÀ EN LA DECISIÓ DEL TÈCNIC?: “Al vestuari volem jugadors amb talent, esperit d’equip i que es dediquin a jugar a futbol com a professionals que són. La decisió de l’entrenador es del president, de la junta i seguint les recomanacions de la direcció esportiva. L’equip portarà el nostre segell.”.

SITUACIÓ ECONÒMICA I MASSA SALARIAL: “Estem revertint la situació econòmica. La massa salarial vvui per avui la tenim a un 110 per cent dels ingressos previstos. Això s’ha d’ajustar. Per cada cent que alliberem podem entrar vint i cinc. Reduir despeses però sobretot millorar ingressos. Comencem a tenir ofertes per la samarreta importants, tenim Rakuten, amb qui volem continuar, i estem en converses.

ESPAI BARÇA: “L’auditoria ens determinarà el pressupost final. Els 815 es quedaran curts. A l’Ajuntament presentarem un pla de millora. A final d’any tindrem la llicència per començar el projecte. Aquest projecte l’intentarem fent compatibilitzant els usos assistència amb la renovació de l’estadi. Hi haurà un moment que s’haurà de fer la coberta i ens tocarà desplaçar-nos. No serà tant temps com ens pensàvem.”.

LES CRÍTIQUES DE TEBAS: “Amb Tebas en privat el tracte es molt correcte, en públic si que sempre és molt bel·ligerant. Sorprèn. Li demanem respecte pel Barça.”.

LA TEMPORADA DEL FUTBOL: “A mi m’agrada el futbol i aquesta temporada ahi han hagut coses que no m’han agradat. I d’altres que si que hem jugat bé, com a París. Exigim ser més competitius. Aquí es competeix per guanyar. Hem fet un final de temporada desastrós.”.

L’AVAL: “El Jaume (Giró) va decidir que no volia continuar i jo vaig entendre els seus motius. L’aval està a la lliga, de 125 milions i contra avalem tota la junta. No és fàcil aconseguir un aval de 125 milions. Ens costa uns diners i esperem que ja no ens costi més.”.

PERQUÈ NO S’ATREVEIX AMB XAVI COM SI QUE HO VA FER AMB GUARDIOLA?: “No tenim referències concretes per saber si serà un gran entrenador. L’experiència ajuda molt. Els principis són els mateixos però la situació no és la mateixa que en el 2003 o el 2008.”.

QUÈ NECESSITA MESSI?: “Messi vol que el Barça pensi en gran. Què ha canviat? Que jo ara sóc el president, i això li agrada.”.

LA CONVERSA AMB CEFERIN PER LA SUPERLLIGA: “Ja li vaig dir que no demanarem perdó per pensar i que no pensem pagar una sanció, que no té cap justificació.. Si ho fan anirem al TAS. Tenim uns drets. Hem de fer un format més atractiu, el futbol demana innovació, demana canvis. Els que regulen el futbol són inamovibles. Als clubs -estat els hi és igual el debat perquè poden injectar diners quan volen. No es pot entendre que es facin més competicions perquè hi hagi més a repartir amb altres clubs, perquè això dóna vots. Ara mateix la majoria de clubs estan amb pèrdues i això no pot ser. No dic que tot sigui culpa de com està regulat el futbol perquè aquí s’han pres decisions que són deliris de grandesa i s’ha gestionat molt malament.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)