Barça

sempre guanyen els mateixos

frederic porta

Tota la vida anem com un coet

Afirma Tito Vilanova que la mainada del filial va com un coet en la pretemporada amb els grans, i la parròquia baveja. Em reconec el primer sense paciència per comprovar a qui toca aquest any la loteria de l'ascens. Si puja Thiago, aquesta meravella de migcampista integral, o al final s'assumeix el risc de tapar l'esquena de Sergio amb Oriol Romeu, encara un xic verd, mentre escoltem meravelles de Sergi Roberto o altres frueixen pel segon Dos Santos. Apostaria que no fitxaran centrals, ni més defenses. Hi ha Bartra, Fontàs i Muniesa al rebost. No crec en la teoria de les collites, ni tampoc en el jovent més preparat d'avui dia, més conscient del seu privilegi. N'hi ha hagut prou amb obrir-los les portes del primer equip, amb la concessió d'oportunitats negades durant dècades als de la Masia a no ser que tinguessin un talent o una perseverança estratosfèriques. Recordeu Menotti preguntant per Rojo amb 23 anys o un Calderé promocionat ja vellet.

Des dels anys seixanta, no ens enganyem, abans un de qualsevol lloc que d'aquí, abans qualsevol traspàs o mitjania que confiar en el noi del planter. Així, no era estrany que el Barça exportés el 98% del producte i els seus futbolistes amb DO creixessin acomplexats, marcats per un destí clar com la llum del dia: aquí no triomfaràs, vés fent les maletes. Màxim, quinze minuts de fama en un amistós per explicar als néts i busca't la vida. Amb la llei Bosman vam arribar al paroxisme i ara, per raons òbvies de noms i cognoms, s'ha girat la truita i el mitjó. El mateix Tito també hauria anat com un coet vint anys enrere, però es deia, només, Vilanova. Entendre de manera natural que un tal Pedro faci fora un crack com Henry significa la Revolució Francesa en el tarannà blaugrana i ha trigat 110 anys a quallar. Per això, van com una moto. Tant de bo que hi continuïn anant sempre més. El que s'estalviarà la caixa, es guanyarà en identificació, sentiment i estil. Feta la reflexió, cal interioritzar el nou signe dels temps, estendre la comunió i donar suport a les fornades que pugen. El futur a curt termini juga ara a segona A i el seguidor pot gaudir de dos Barces gairebé al preu d'un, com si fos una ganga en temps de rebaixes. Ja no caldrà esperar que peti el nou coet a l'estadi.

DIGESTIÓ LENTA Ibrahimovic necessitarà cert temps per pair la xerrada de l'altre dia al despatx de Pep. Tornar de vacances per sentir d'entrada «espavila, noi, que vénen els romans» no deu resultar plat de gust. I t'ho diuen els mateixos que van pagar el gust i les ganes pel treure't de l'Inter. Vas contestar amb 25 gols i et fitxen un altre golejador per fer-te suplent. Si vols continuar aquí, et faran suar la cansalada, rendir molt més, provaran el teu caràcter, la teva competitivitat i l' afany de superació i rèplica. A veure com és l'autèntic Zlatan...
EL «KÀISER» MEXICÀ Si Rafa Màrquez opta pels Estats Units i per fer companyia a Henry, queda clar que el cos del Kàiser de Michoacán, traït per tanta lesió muscular, ja no dóna per rendir al nivell que li exigeix el Barça. Res criticable, ans al contrari. Set anys hem gaudit d'un jugador excel·lent, amb un desplaçament de pilota sensacional, defensa de garanties. Segur que tots firmaríem obtenir de qualsevol reforç cost, trajectòria, rendiment, comportament professional i química amb els seguidors similar.
NO CANVIARAN MAI Simptomàtic això de l'amnistia de Villar. Treuen la copa del món en peregrinació com si del braç de Santa Teresa es tractés, però no baixen del ruc amb la sanció al Pep perquè es tracta d'un tema econòmic i tenen Guardiola a punt de llançar la tovallola per allò de dir mentider al babau d'àrbitre aquell. Mentrestant, el Mallorca és el primer a tastar la fel de la UEFA per forats de dèficit, i aquí, tothom desvia l'atenció. Fins que tot faci un pet com un aglà. No canviaran mai.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)