Barça

Escenari inquietant per a Clément Lenglet

Centrals. La titularitat indiscutible de Piqué, el fitxatge d’Eric Garcia i el creixement d’Araujo i Mingueza, que afronten el curs de la seva consagració, situen Lenglet en un rol preocupant

Clément Lenglet s’incorpora aquesta setmana a la pretemporada del Barça juntament amb la resta d’internacionals que van quedar eliminats de l’Eurocopa en els vuitens de final o abans. El central francès afronta el que serà el seu quart curs al club blaugrana conscient que el seu escenari en clau individual ha canviat per complet. De titular indiscutible a prescindible. És així. El seu horrible rendiment en la temporada 2020/21 el situa clarament al darrere de tres noms que estan cridats a disputar-se la titularitat el curs 2021/22: Gerard Piqué té el lloc garantit a l’eix de la defensa i Ronald Araujo i Eric Garcia s’haurien de disputar l’altra plaça si Koeman abandona l’aposta dels tres centrals. El fitxatge d’Eric és una aposta ferma de club i es té el convenciment que el seu rendiment serà immediat, perquè ha mamat des de petit l’estil i la filosofia Barça. A més, haver signat una bona Eurocopa li ha donat crèdit. Justament el contrari que en el cas de Lenglet. Si l’Eurocopa era una bona oportunitat per redimir-se després d’una mala temporada al Barça, res d’això. Didier Deschamps només li va donar la titularitat en el partit contra Suïssa, i la seva errada en el primer gol de Seferovic el va condemnar a ser substituït en el descans justament en el partit en què França diria adeu al campionat. Lenglet, doncs, va tancar l’Eurocopa amb només 45 minuts disputats i com un dels assenyalats en la prematura eliminació de la selecció bleue.

Ara, en aquest nou curs, no l’ajuda ni el retorn d’Eric Garcia ni tampoc el fet que al club s’espera que aquesta temporada sigui la de la consagració de Ronald Araujo. El central uruguaià està cridat a tenir encara més protagonisme en aquesta campanya. Fins i tot Óscar Mingueza podria restar minuts a Lenglet si Koeman decideix treure’l de la banda, on va actuar amb més assiduïtat el curs passat.

En el cas d’Umtiti, el club li continua buscant una sortida. No seria tant el cas de Lenglet, tot i els rumors que el vinculen a la Premier. Ell vol quedar-se i lluitar per un lloc. Confia en la seva capacitat de sobreposar-se, però la veritat és que molts culers han perdut confiança en el futbol que pot oferir. Les seves llàgrimes el dia del Cadis són un bon resum del seu mal any.

AUTOCONFIANÇA

Ell vol quedar-se i creu que pot ser titular tot i el mal rendiment del curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)