Memphis: arribar i moldre

El Barça guanya el seu segon partit de pretemporada i viatjarà cap a Alemanya amb sensacions, per ara, positives

El nou fitxatge debuta amb gol contra un bon Girona, en un duel vistós i amb tres penals

Barça 3 Girona 1

BARÇA:Iñaki Peña, Dest, Piqué, Umtiti, Balde, Sergi Roberto, Nico González, Riqui Puig, Demir, Rey Manaj, Nils Mortimer. També van jugar: Memphis, Comas, Griezmann, Collado, De Jong, Pjanic, Gavi, Lenglet, N’Diaye, Igor.GIRONA:Juan Carlos, Calavera, Juanpe, Arnau, Jairo, Terrats, Ibrahim Kebe, Valery, Gumbau, Samu Saiz, Stuani. També van jugar: Ureña, Bernardo, Ilyas Saira, Mójica, Ceballos, Aleix Garcia, Pau Victor, Diamanka, Dubasin, Alex Sala.GOLS:1-0 (21’) Piqué, de penal. 2-0 (24’) Rey Manaj. 2-1 (43’) Samu Saiz, de penal. 3-1 (85’) Memphis, de penal.ÀRBITRE:Miguel Ángel Ortiz Arias. T.G.: cap amonestació.PÚBLIC:2.858 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Fa menys d’un any, el Barça i el Girona ja es van enfrontar durant una pretemporada encara molt més atípica que l’actual. Era el primer estiu amb pandèmia, amb pocs partits de preparació i tots traslladats al setembre, un cop acabada la Champions. Aquell era tot just el segon partit de l’era Koeman. Era un Barça embrionari i amb l’entorn altament crispat per la ferida recent del 2-8, l’incendi del burofax de Messi, amb Bartomeu en el punt de mira i el vot de censura en estat de plena ebullició. Aquell dia Messi va marcar dos gols. L’altre va ser de Coutinho i el Barça acabaria guanyant per 3-1. Cap dels dos va estar present en aquesta ocasió a l’estadi Johan Cruyff. Amb Messi de vacances a Miami i encara sense haver signat el seu nou contracte, el Barça va repetir victòria contra un Girona que no disputava un partit des del traumàtic 0-2 contra el Rayo en la final del play-off de fa poc més d’un mes a Montilivi. Aires de renovació, esportiva i sobretot espiritual, aquest estiu al Girona. Francisco ja és passat. Ahir, primer partit del nou projecte de Míchel, amb l’ascens com a etern objectiu.

Iñaki Peña, Nico, Nils Mortimer i Rey Manaj van ser les quatre novetats en l’onze de Koeman respecte al primer partit contra el Nàstic. L’albanès, després del seu hat-trick contra l’equip de Raül Agné, va tornar a ser protagonista. Gol i substitució abans d’hora. Seu va ser el segon gol de Barça en el minut 24 de partit, després d’una bona rematada al primer toc, entrant al primer pal, després d’una centrada des de l’esquerra de l’atac. Rey Manaj seria substituït en el minut 37 per culpa d’una cefalea. La seva retirada va originar la primera aparició com a blaugrana de Memphis. L’internacional holandès va ser ovacionat des del primer minut. Els 2.858 espectadors presents al Johan tenien ganes d’aplaudir. Preocupa la situació amb el fair play financer, sí, però la gent té ganes de futbol i com passa sempre en la pretemporada hi ha entusiasme per veure en acció els nous fitxatges.

Memphis va actuar com a davanter centre. Se’l va veure participatiu i va connectar amb facilitat amb la resta de companys. Abans de la seva entrada el Barça ja guanyava per 2-0. El primer gol l’havia fet Gerard Piqué després d’un penal de Calavera sobre el recentment renovat Alejandro Balde. Juan Carlos a punt va estar d’aturar el penal. També des dels onze metres va arribar el 2-1 del Girona. Va ser obra de Samu Saiz, que ja havia marcat en aquest estadi en el partit de la pretemporada anterior. Talent pur. Cap novetat. Una delícia el seu gol a l’estil Panenka i millor encara el xut estratosfèric que va enviar al travesser encara en la primera part.

També va respondre bé el públic amb Griezmann, que també s’estrenava com Lenglet i De Jong. Antoine va jugar la segona part, primer ubicat a l’esquerra de l’atac i després va intercanviar posicions amb Memphis. Tots dos van ser protagonistes en el tercer gol del Barça. Griezmann va provocar el penal per mans de Johan Mojica i Memphis va fer els honors. El francès va cedir el llançament de penal a Depay i aquest va afusellar Juan Carlos per marcar el seu primer gol amb el Barça.

Memphis ha jugat més minuts del que havíem previst. Ha demostrat el seu talent i el seu fitxatge ens ajudarà a tenir competència a dalt

BONA REBUDA

Ha estat un bon partit, amb un ritme alt i bon joc de tots dos equips. La valoració és molt positiva
Ronald Koeman

SUPORT A ANTOINE

Una cefalea de Rey Manaj precipita el debut de Memphis, aplaudit des del primer minut