Barça

Laporta: “Han portat el club a una situació de ruïna”

Joan Laporta ha recollit el guant llençat per Josep Maria Bartomeu i avui al matí ha celebrat una roda de premsa per rebatre un per un tots els punts de la carta que l’ex president va enviar-li dies enrere. També ha volgut fer una radiografia general de la terrorífica situació econòmica de l’entitat. Laporta ha explicat que el primer que van haver de fer va ser demanar un crèdit pont de 80 milions d’euros a Goldman Sachs per pagar les nòmines i de fer unes obres urgents al Camp Nou per arreglar 119 patologies que posaven en risc la seguretat dels socis. Obres que han costat 1,8 milions d’euros.

Abans d’entrar a respondre a Bartomeu, ha volgut revelar alguns dels detalls que ja es coneixeran en profunditat quan presentin els resultats de la due dilligence al setembre. Per començar, s’han trobat que s’han cobrat per avançat drets de la Lliga per valor de 79 milions d’euros i també cobraments de vendes de jugadors i que la despesa financera estava al sis per cent i que ells ara en el préstec amb Goldman Sachs de 595 milions ho han rebaixat al 1,9 per cent. També que s’havien fet pagaments a intermediaris desproporcionats i també que s’han pagat 8 milions d’euros a un observador a Sud Amèrica -se suposa que André Cury-. Ha confirmat que les pèrdues seran de 481 milions d’euros (631 ingressos i 1.136 de pèrdues) i que ja estan auditades per Ernst & Young i dipositades a LaLiga. I que d’aquestes pèrdues, l’impacte del Covid només és de 91 milions d’euros.

Algunes xifres més que fan feredat. El patrimoni net és negatiu en 451 milions d’euros i això ha obligat el club a fer un pla estratègic per donar confiança als creditors i el fons de maniobra es negatiu en 553 milions i el deute bancari de 673 milions. El deute total del club el xifra en 1.350 milions. Laporta ha criticat la gestió de Bartomeu, que ha qualificat de nefasta i ha comentat que el fraccionament de factures era el modus operandi de l’anterior junta per tal de saltar-se els controls interns del club i l’Assemblea.

La carta de Bartomeu la veu “plena de mentides” i fruit d’un exercici de “desesperació per justificar el que és injustificable”. Laporta ha assegurat que Bartomeu són responsables fins el 17 de març del 2021 i ha recordat que si li van aprovar els números va ser per un tema tècnic. “Ningú s’escaparà de les seves responsabilitats”, li ha advertit. Sobre el pressupost d’aquesta temporada que havien deixat, ha afirmat que no s’havia complert cap hipòtesi . De vendre una part del Barça Corporate ha dit que era “un brindis al sol” perquè no hi ha res preparat i que des de Goldman consideren que les propostes existents -quatre- cap és acceptable. “Es mentida que sigui un ingrés de 220 milions.”. Tampoc ho eren els diners del fons CVC fruit del pacte amb la Lliga. “No era ni ingrés directe, ens feien un crèdit. L’herència que rebem es nefasta i molt preocupant.”, ha dit.

Laporta ha negat que li hagin perdonat 16,7 milions a Neymar i que el pacte que han fet amb el brasiler elimina possibles riscos. També ha explicat que l’Espai Barça està ple de falsedats i mancat de transparència. El president del Barça ha revelat que canviaran el projecte gairebé per complet i que presentaran una proposta de finançament a principis del 2022. Les obres haurien de començar a l’estiu. I va censurar el que van fer els anteriors directius amb el projecte. “No hi ha ni una grua i ens han deixat un forat i hem hagut de pagar els veïns per les molèsties.”.

Laporta pensa depurar responsabilitats , però encara no sap com, a l’’espera d’informes jurídics. I creu que Bartomeu, en el seu últim punt de la carta, és conscient que la seva gestió té ombres. “Crec que ell es conscient que s’han produït irregularitats. Per això s’ofereix a buscar solucions si se’n deriven responsabilitats. Han portat el club a una situació de ruïna.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)