Barça

Koeman: “Ilaix? Amb 18 anys els diners no poden ser tan importants”

Després de debutar guanyant la Real Sociedad per 4 a 2 al Camp Nou, el Barça demà s’enfronta a un altre equip basc, l’Athletic, a San Mamés. Aquestes són les impressions més destacades de Ronald Koeman abans del duel.

EL DUEL A SAN MAMÉS: “Sempre és un camp complicat. L’Athletic ha millorat. Porta una pretemporada de sis setmanes amb el seu entrenador. Han pogut entrenar bé i molt. Es va notar l’altre dia. És un equip fort i sabem què ens trobarem.”.

RIVAL CONEGUT: “Tenim molta experiència de jugar contra ells. Vam jugar quatre partits la temporada passada. Cal estar bé posicionalment. Evitar el joc físic, on ells tenen més virtuts. És un gran partit. No et deixen tranquil, vénen a pressionar i ens poden sorprendre com nosaltres a ells.”.

BRAITHWAITE: “Sabem la situació del club. Si hi ha un interès per un jugador, escoltarem però Martin ens va molt bé. Juga en diferents posicions al davant. Va demostrar l’altre dia que és important per a l’equip. M’encanta jugar amb ell. És molt disciplinat, accepta el seu rol de no jugar sempre. Per a mi, crec que ha de quedar-se.”.

DESCANS PER PEDRI: “És veritat que portem un temps pensant què farem amb Pedri. És veritat que a partir de demà descansarà dues setmanes. No jugarà contra el Getafe. He parlat amb Luis Enrique i són decisions d’ells que no puc explicar però nosaltres li donarem dues setmanes de vacances a Pedri perquè ho necessita.”.

LA SITUACIÓ DE COUTINHO: “Philippe està fora perquè penso que necessita una setmana més per entrenar amb el grup abans d’anar convocat. Sí compto amb ell perquè és un gran jugador. Pot ser important per al Barça. L’any passat va començar jugant i després va tenir una lesió.”.

PJANIC I UMTITI: “Hi ha jugadors com ells que tenen molt complicat tenir minuts i la decisió final sempre és per part dels jugadors. Tenen una posició complicada, sí.”.

EL FUTUR DE MBAPPÉ: “Jo sóc entrenador del Barça i no m’interessa. És un gran jugador i ell ha de triar on anar o si vol quedar-se. No és el meu problema.”.

QUÈ ES FA AMB EL DORSAL 10 DE MESSI?: “El dorsal és un tema de club. És una decisió que ha de prendre el club i no l’entrenador. La meva opinió no és important.”.

PIQUÉ I TER STEGEN: “M’ha sorprès l’alarma de Piqué d’ahir. No són res les seves molèsties i està disponible sense problemes. Una altra cosa és Ter Stegen. Ha fet part de l’entrenament amb el grup. S’ha recuperat bé però necessita entrenar més i veurem quan està per jugar.”.

ILAIX MORIBA, UNA DECEPCIÓ: “Vaig parlar amb ell fa dos o tres setmanes, més com a persona que com a entrenador del Barça. La seva situació és horrible. És futur del club però no juga ni està amb nosaltres. Jo sé per part del club el que el Barça vol oferir a aquest jugador. El meu consell és que els diners no són el més important sinó jugar partits però el jugador i la seva gent decideixen diferent. Estic decebut per això. Crec més en coses de futbol que en contractes. Amb 18 anys, els diners no poden ser tan importants.”.

EL DESGAST DE LA BANQUETA DEL BARÇA

“És veritat, però no estic sol. Estic on vull estar, m’encanta ser entrenador d’aquest club i sé que en clubs grans hi ha més pressió. Però estic aguantant, hi ha bona actitud, bona atmosfera i no hi ha problemes a aquest sentit.”.

ELS JOVES DEL PLANTER: “Comptaré amb els joves. Si no juguen amb el primer equip, ho han de fer amb el Barça B. Tot i entrenar, han de competir. Nico, com la resta, és futur de el club.”.

ELS PORTERS: “Entenc Iñaki Peña, que vol jugar però no vull arriscar. Vull tenir tres porters de màxim nivell per no entrar en problemes. De moment no hi ha res en el tema dels nostres porters.”.

CENTRALS: “Estic content de tenir cinc o sis centrals. Els necessitem i sí he parlat de la situació d’Umtiti, que té menys opcions. I Lenglet és l’únic esquerrà com a central. Tindrà partits i tot depèn del nivell de l’equip. Aquesta setmana només hi ha un partit però després de l’aturada de la Lliga hi hauran dos per setmana i necessitem a tots els jugadors.”.

COUTINHO: “Coutinho pot jugar en diverses posicions. Pot entrar des de la banda esquerra. Hem perdut gols amb Messi i cal buscar-los en d’altres. Philippe és un d’ells.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)