Un golàs de Memphis salva un punt de San Mamés

Athletic-Barça (1-1) El Barça, durant molts minuts superat per un Athletic més intens, aconsegueix empatar gràcies a una fuetada de Depay, que iguala l’inicial d’Iñigo Martínez

Un golàs de Memphis Depay ha permès al Barça sumar un punt en el sempre complicat San Mamés. Durant molts minuts, l’Athletic, molt més intens i més rodat que els blaugrana, ha superat el Barça i s’ha avançat amb un gol de córner d’Iñigo Martínez però al final ha acabat donant per bo l’empat perquè el Barça ha anat a buscar el segon i l’ha pogut fer en més d’una ocasió.

Koeman ha repetit el mateix onze que es va imposar a la Real Sociedad en la primera jornada de lliga. Com era d’esperar, l’Athletic ha sortit pressionant molt i en els primers minuts ha disposat d’una ocasió de Williams i de tres córners consecutius. Li ha costat al Barça sortir amb facilitat des del darrere en aquests primers minuts i el conjunt de Marcelino ho ha aprofitat per inquietar la porteria d’un nerviós Neto.

A l’Athletic li ha faltat contundència i un punt de sort en una rematada de Sancet al travesser mentre que el Barça ha generat molt poc en el primer temps. Però n’ha tingut una de molt clara de Braithwaite, que ha enviat la pilota als núvols quan ho tenia tot a favor després d’una gran jugada de Memphis per la dreta. Piqué s’ha retirat del camp a la mitja hora per molèsties -els metges van recomanar-li descans- i en el seu lloc ha entrat Araujo. Precisament al defensa uruguaià li han anul·lat un gol de xilena per una falta prèvia de Braithwaite.

Just començar la segona meitat, Williams li ha guanyat l’esquena a Eric Garcia i el refús de Neto ha caigut als peus de Berenguer, que ha xutat i Araujo ha salvat el gol a la línia. S’intuïa el gol i ha arribat de córner, amb una gran rematada d’Iñigo Martínez.

Veient el panorama, Koeman ha mogut la banqueta i ha fet entrar Demir per Braithwaite i Sergi Roberto per Pedri. El Barça estava sent superat clarament per l’Athletic, molt més intens, i calia capgirar el guió. Amb els canvis, el Barça ha millorat i De Jong ha estat a punt d’empatar en una rematada suau de vaselina que ha topat amb el travesser però aquest paper estava reservat per Memphis, que ha firmat un golàs després d’una gran recuperació de Busquets. Recupera Busquets, amb passada ràpida de Sergi Roberto cap a l’holandès, que ha controlat i s’ha tret una fuetada espectacular que ha entrat per l’escaire.

Memphis ha tingut el segon després d’una gran passada en profunditat de De Jong però la seva rematada creuada amb l’esquerra ha marxat fregant el pal. En el temps afegit, Eric Garcia ha vist la vermella directe per frenar Nico Williams quan marxava sol cap a Neto. El llançament de la falta ha estat l’última ocasió abans del xiulet final