Primer cop d’autoritat

Contundent. El Barça tricampió torna a la competició amb una golejada contra el Granadilla en el debut de Jonatan Giráldez a la banqueta

Barça 5 Granadilla 0

BARÇA:Paños; Marta Torrejón, Irene Paredes, Mapi León, Crnogorcevic (Melanie, 65’); Patri Guijarro, Aitana (Clàudia Pina, 72’), Alèxia Putellas; Graham (Martens, 65’), Mariona (Rolfö, 72’) i Bruna Vilamala (Oshoala, 65’).UD GRANADILLA TENERIFE:Aline Reis; Aleksandra, Sara (María Estella, 46’), Patri Gavira, Pisco; Natalia Ramos, Claire Falknor (Doblado, 46’), Sandra Hernández (Paola Hernández, 77’); Blom (Beattie, 77’), Mari Jose i Martín-Prieto.GOLS:1-0 (32’) Bruna Vilamala. 2-0 (35’) Bruna Vilamala. 3-0 (54’) Alèxia Putellas. 4-0 (68’) Patri Guijarro. 5-0 (81’) Clàudia Pina.ÀRBITRE:Alicia Espinosa Ríos.PÚBLIC:2.011 espectadors.

El retorn del Barça tricampió comença amb la mateixa fermesa que va mostrar l’equip la temporada passada. En el primer partit de lliga, i amb 2.011 espectadors amb ganes de gaudir a les graderies de l’estadi Johan Cruyff, l’equip blaugrana va oferir un primer cop d’autoritat contra un Granadilla que hi va posar ordre i disciplina, però que va sucumbir a l’empenta de les campiones, que van tenir en la jove osonenca Bruna Vilamala una de les notícies més agradables.

En la seva estrena a la banqueta, Jonatan Giráldez va fer debutar en competició oficial Irene Paredes, que va formar amb Mapi León una parella de centrals sòlida –Rolfö, participant en els Jocs, va entrar en la segona part–. Va ser precisament l’exjugadora del PSG qui va fer la primera rematada, en el refús d’una falta. L’únic ensurt al darrere va ser en una falta d’entesa entre Mapi León i Paños que hauria pogut costar el 0-1 (12’).

Amb pressió i arribades constants a l’àrea, les blaugrana van acumular ocasions clares –Aitana, Alèxia, Patri– però va ser Bruna qui va obrir la llauna. El gol va arribar a partir d’una gran acció d’Aitana, amb control orientat i penetració a l’àrea fins a assistir l’osonenca (32’). Només tres minuts més tard, la jove davantera va marcar el segon, en rebre la passada de Mariona i definir amb qualitat i tranquil·litat (35’). Poc abans del descans, en una de les arribades a l’àrea, les visitants van reclamar un penal a Martín Prieto.

Només de començar la segona part, la inspiració d’Aline va salvar el Granadilla de rebre el tercer, primer en un xut de Graham (48’) i en una bona acció de Mariona (50’). No va poder evitar, però, el d’Alèxia Putellas, que va recollir molt atenta una pilota dins l’àrea (54’). El fet més estrany va arribar poc després, amb un penal inexistent d’Aline a Bruna que Espinosa Ríos va assenyalar però que ella mateixa va rectificar després d’escoltar les protagonistes de l’acció.

Amb el conjunt de Tenerife ja sense esma per progressar més enllà del mig del camp, va arribar el 4-0 després d’un córner, amb pentinada d’Alèxia al primer pal i rematada de Patri Guijarro al segon (68’). Rolfö hauria pogut debutar amb gol, però la seva rematada es va estavellar al pal (79’). Sí que es va mostrar inspirada Clàudia Pina, que va necessitar ben poca estona al terreny de joc per estrenar el seu compte i certificar el repòquer.

PROTAGONISTA

Bruna Vilamala, aposta a la punta d’atac, marca els dos gols de la primera meitat

FITXATGES

Irene Paredes és titular al darrere amb Mapi León i Rolfö debuta en la segona part