Barça

Ronald: gust i disgust

El 0-3 contra el Bayern i l’empat contra el Granada deixen Koeman en una situació molt delicada davant els ulls de Laporta

El neerlandès parlarà avui i dirigirà demà l’equip contra el Cadis, però el càsting de substituts no para de créixer

La seva situació contrasta amb l’allau d’elogis que ha rebut Araujo en les últimes hores

L’últim partit contra el Granada ha deixat dos grans noms propis en l’actualitat blaugrana: Araujo i Koeman. De Ronald a Ronald. Àngel i dimoni. Aplaudiments i xiulets. Ja se sap que l’alegria va per barris. La bona actuació del central uruguaià contra el conjunt de Robert Moreno l’allunya, només a ell, del suspens col·lectiu. El Barça va jugar un partit nefast contra el Granada i, dins la mediocritat general, Ronald Araujo va erigir-se en l’heroi inesperat per rescatar un punt en el minut 90 i salvar, ni que sigui de forma provisional i per només uns dies, el coll de Ronald Koeman. El tècnic neerlandès queda molt debilitat després d’aquest últim partit i se li esgota el crèdit davant els ulls de Laporta. Situació límit.

Koeman compareixerà avui en roda de premsa a partir de la una del migdia i demà s’asseurà a la banqueta del Barça en la visita a Cadis (22 h). Dirigirà l’equip a l’estadi Ramón de Carranza i està previst que ho faci també diumenge contra el Llevant (16.15 h). Però veurem fins quan. Laporta té la paraula. Una altra desfeta a Cadis ho podria precipitar tot. Després del 0-3 contra el Bayern i de la cimera postpartit que van fer Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany, es va acordar deixar una setmana de marge al neerlandès abans de prendre qualsevol decisió, però l’1-1 contra el Granada el deixa en una situació molt compromesa. Al president no li va agradar no guanyar el partit, no li va agradar la imatge i la falta de recursos contra un Granada que arribava al Camp Nou havent sumat només dos punts dels últims 12, i tampoc va agradar en general el discurs del tècnic en la roda de premsa. Poca autocrítica. Mala peça al teler.

“Aquest Barça no és el de fa vuit anys. Mirant la llista de convocats, què hem de fer? Jugar al tiqui-taca?” Aquesta frase de Ronald després del partit contra el Granada diu moltes coses i li pot acabar passant factura. Koeman sembla superat pel context i resignat davant la situació. Vol resultats. Ell va considerar que el camí més curt per aconseguir-los era allunyar-se de l’estil i recórrer al pragmatisme situant Piqué, Araujo i Luuk de Jong dins l’àrea rival per buscar el gol. Lícit. I en va arribar un, el d’Araujo. Però per a Laporta això és una traïció de l’estil inadmissible. No és el futbol de Laporta. Però sent justos amb Koeman, la confecció final de la plantilla tampoc permet grans invents. Dies difícils.

L’amor propi d’Araujo

Aquest inici de curs està deixant poques alegries. L’atreviment dels joves és un dels pocs motors per il·lusionar l’afició. I dins del grup selecte dels Gavi, Nico, Demir, Mingueza, Eric, Ansu..., una menció especial per a Ronald Araujo contra el Granada. Araujo airlines. L’orgull del central va salvar un punt. Grans números contra el Granada: vuit pilotes recuperades, tres de rebutjades, cinc rematades, un gol, 63 passades completades, deu duels directes guanyats i cap falta comesa (dades facilitades per Carles Domènech; La TdT a Catalunya Ràdio).

Araujo és l’únic central de la plantilla que ha tingut participació en els cinc partits oficials de la temporada. I el seu protagonista a l’equip ha anat en línia ascendent: set minuts contra la Real, 59 a San Mamés, i 90 minuts completats en els tres últims partits, contra el Getafe, el Bayern i el Granada.

De les 13 rematades del Barça en el partit contra el Granada, cinc van portar el segell d’Araujo. Un avió en el joc aeri. Ja és el segon jugador de l’equip amb més rematades a porteria en les quatre primeres jornades de lliga, només superat per Memphis (8). Cristiano Ronaldo, en un Madrid-Màlaga del curs 2015/16, va registrar sis rematades de cap, una més que Araujo dilluns.

Als seus 22 anys, Araujo està consolidat també en la selecció com un central de futur. Acaba el contracte amb el Barça el 2023 i la intenció del club és abordar la seva renovació una vegada hagi tancat carpetes més urgents com ara la d’Ousmane Dembélé. Per a Araujo la prioritat és el Barça i per al Barça Araujo és prioritari.

Càsting obert

Els càntics de “Uruguayo! Uruguayo!” que es van sentir dilluns a la nit al Camp Nou contrasten amb els xiulets que es van emportar l’equip i Koeman. L’un ovacionat i l’altre cada vegada més desacreditat. Tot el xou de l’estiu, amb Laporta intentant guanyar temps mentre buscava un altre entrenador que no va acabar arribant, tampoc ha ajudat Ronald. Al contrari. Aquell famós “temps de reflexió” que va argumentar Laporta va deixar Koeman molt debilitat de cara al vestidor. Tots dos han intentat acostar posicions en les últimes setmanes, amb missatges públics en positiu a la premsa, però la fissura és visible.

En les últimes hores s’han disparat els rumors sobre possibles substituts i la llista és llarga. Perfils com els de Xavi Hernández i Robert Martínez encaixen, però la situació contractual ho complica. Xavi va renovar aquest estiu amb l’Al-Sadd i la clàusula que tenia si rebia una oferta del Barça ja no existeix. A Laporta li agrada molt la filosofia de Bob Martínez, seleccionador belga, però el context no ajuda. El de Balaguer ha d’afrontar d’aquí a dues setmanes les semifinals de la Nations League contra França, i Bèlgica també està immersa en plena fase de classificació per al mundial de Qatar del 2022.

També sona el nom d’Erik ten Hag, tècnic de l’Ajax, però sembla difícil que ara mateix pugui concretar-se la seva sortida d’Amsterdam. En la llista també hi ha entrenadors actualment sense equip com Antonio Conte, Andrea Pirlo i Phillip Cocu. Conte va aconseguir el campionat de la Serie A amb l’Inter, però les seves pretensions econòmiques fan difícil també l’operació.

5

rematades

vs. el Granada (13 el FCB)

LAPORTA, MOLEST

Creu que s’ha traït l’estil i no li va agradar veure l’equip penjant pilotes a l’olla

KOEMAN, NEGUITÓS

Sap que guanyar demà a Cadis i diumenge contra el Llevant a casa és del tot vital

MOLTS NOMS

Sonen Xavi, Bob Martínez, Conte, Cocu, Pirlo, Ten Hag... La llista és llarga

Laporta: “Ho arreglarem”

Joan Laporta va llançar ahir un missatge de positivitat a través d’un vídeo públic, igual que havia fet dies enrere després del 0-3 contra el Bayern: “Hola, culers. Us demano que continueu animant l’equip com ho esteu fent. L’equip ho necessita i us ho agraeix. No cal que us digui que són moments difícils, moments en què s’hi ha de ser. Aquesta setmana, una delegació del Barça viatjarà a Palos de la Frontera, a un acte de penyes coincidint amb el partit de Cadis. A Cadis, podeu estar segurs que l’equip intentarà guanyar. No sé el que passarà, però passi el que passi a Cadis, al proper partit contra el Llevant a l’estadi, continueu animant l’equip com ho esteu fent. L’equip ho necessita. I estigueu tranquils. Sabem el que s’ha de fer i ho arreglarem. Moltes gràcies i visca el Barça.”

Iniesta aposta per Xavi

Andrés Iniesta veu el seu amic Xavi Hernández perfectament capacitat per asseure’s a la banqueta del Camp Nou. “Jo crec que sí. Si em preguntes si m’imagino Xavi a la banqueta del Barça, sense que es malinterpretin les meves paraules perquè no dic que hagi de ser ara, tothom coincidiria que sí que està capacitat. S’ha estat preparant. Té la confiança per afrontar aquest repte”, ha explicat en una entrevista concedida a Goal.

Sobre si Koeman mereix més confiança, Iniesta reconeix que ser entrenador del Barça no és un càrrec fàcil: “L’entrenador del Barça sap que sempre està exposat a totes les situacions. El moment en què va entrar el mister, és clar, no va ser fàcil, ni ho és ara tampoc. Tot necessita el seu temps i el seu procés.” “Tant de bo tingui sort i l’equip trobi aquesta línia positiva i bones sensacions, que segur que ho farà”, desitja el manxec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)