Barça

L’article 67 i l’Espai Barça, sota la lupa de l’assemblea

Assemblea de compromissaris. Laporta demanarà suspendre l’article 67 dels estatuts aprovat el 2013 per Sandro Rosell i aprovar el finançament de 1.500 milions d’euros per reformar el Camp Nou, el nou Palau Blaugrana i el campus

Joan Laporta s’examina avui en l’assemblea de socis compromissaris més rellevant dels últims anys (15 h). Més de set mesos després de guanyar les eleccions per una àmplia majoria davant de Víctor Font i Toni Freixa, Laporta i la seva junta tenen, avui, una cita important al Palau Blaugrana, amb la proposta de la modificació estatutària i el tema del finançament de l’Espai Barça com a grans punts clau.

La radiografia de la situació va quedar clara en la famosa due diligence presentada, dies enrere, pel CEO del club, Ferran Reverter. La situació és alarmant. Laporta presentarà uns números vermells de 481 milions d’euros de pèrdues en l’últim exercici. És l’herència de Bartomeu. Laporta qualifica la gestió de Bartomeu com a “nefasta”. També Elena Fort i Eduard Romeu han assenyalat amb el dit Bartomeu en dues entrevistes concedides, aquesta setmana, a L’Esportiu i l’expresident, en una altra entrevista a aquest rotatiu, es defensava dels atacs i assegurava que l’actual directiva exagera i assenyala la pandèmia de la Covid com la gran responsable. El que és innegable és que els 481 milions d’euros de pèrdues escanyen actualment un club que té un deute acumulat de 1.350 milions d’euros.

El club ha continuat amb la política de rebaixa de massa salarial i ha hagut d’acceptar marxes de futbolistes tan doloroses com ara la de Leo Messi. La situació és molt complexa i, avui, els socis hauran d’aprovar o no uns números veritablement molt i molt difícils de digerir.

Laporta proposarà la suspensió provisional de l’article 67 dels estatuts. És l’article que controla l’equilibri patrimonial del club i que exigeix a la junta tancar cada exercici amb resultats positius després d’impostos i que, si no es fa, aquestes pèrdues puguin ser almenys reestablertes en dos anys. Si això no passa, l’escenari immediat és la dimissió. Laporta demanarà als socis comprensió per l’herència heretada. La votació de la suspensió d’aquest article es farà per separat.

Després, es votaran altres temes menys espinosos, com ara el de permetre l’alta de soci telemàticament, ampliar el nombre màxim de membres de la junta directiva de 21 a 25 membres i reduir la durada dels mandats de 6 a 5 anys, punts que Laporta ja explicava en el programa electoral.

L’altre gran punt calent del dia serà el finançament de l’Espai Barça. Laporta demanarà llum verda a l’assemblea per poder demanar un finançament de 1.500 milions d’euros per tirar endavant el projecte. Lluny queden ara els 600 milions d’euros pressupostats per l’anterior junta. Ferran Reverter ja va advertir que per culminar el projecte de remodelació del Camp Nou i la construcció del nou Palau Blaugrana i el campus calien aquests 1.500 milions d’euros, però caldrà tornar a explicar bé tots aquests números i les contraprestacions que exigirà Goldman Sachs.

Els compromissaris també tindran veu pel que fa a la carpeta Barça Studios. El club els demanarà l’autorització per transmetre a un o més inversors una participació minoritària del seu capital social.

LA XIFRA

4.457
compromissaris
estan citats, avui, en una de les assemblees més importants de la història.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)