El Barça fa un pas endavant i supera el València (3-1)

El Barça ha superat amb bona nota la primera de les tres proves exigents seguides al Camp Nou. L’equip de Ronald Koeman ha superat el València (3-1) i ha mostrat una versió força amb força més arguments, sobretot en una primera part convincent, que les anteriors. Ansu Fati, en el seu primer partit de titular des de la greu lesió, ha estat protagonista, en marcar el primer i provocar el penal del segon, d’un partit obert que ha tancat en la recta final Coutinho.

El partit ha començat de mala manera per al Barça, que ha vist com el València marcava el 0-1. En la segona jugada després d’un córner, Gayà ha recollit la pilota fora l’àrea i ha etzibat un xut fort que ha superat Ter Stegen (5’). L’arrencada dels blaugrana, però, no havia estat dolenta. En uns primers minuts de molt ritme i intensitat, els de Koeman progressaven amb relativa facilitat fins a l’àrea rival. Dest, d’extrem per davant de Sergi Roberto, ha vist com Gayà li treia la rematada. Més fi ha estat Ansu Fati, que en el seu primer partit com a titular després de la greu lesió ha acaparat protagonisme ben aviat. La perla blaugrana ha connectat amb Memphis i ha empatat amb un xut magnífic enroscat (13’). El ritme ha abaixat una mica a partir del minut 20, i els porters han viscut una fase de més tranquil·litat. Fins que ha tornat a aparèixer Ansu Fati, en l’acció del 2-1. Aquesta vegada, per un penal polèmic de Gayà que ha assenyalat Gil Manzano, que no ha estat desautoritzat pel VAR. Memphis ha executat el penal amb un xut fortíssim (41’).

El València ha començat la segona part manant i, tot i que la primera ocasió ha estat d’Ansu, l’1-1 ha estat molt a prop, primer en un xut de Carlos Soler que s’ha estavellat al pal (53’) i després en un xut sec de Guedes que Ter Stegen ha tret amb el braç (57’). La pressió dels de Bordalás difucultava la feina al Barça, tot i que de mica en mica els de Koeman s’han tret de sobre la pressió del rival i ha guanyat control, amb Coutinho participatiu. El brasiler ha fet el gol de la tranquil·litat –després d’un avís de Maxi Gómez– en culminar una bona acció de Dest. En els últims minuts, i ja amb el 3-1, Koeman ha fet debutar Agüero.