Barça

Ja no hi ha marge d’error

Després de les derrotes contra el Bayern i el Benfica, el Barça està obligat a guanyar el Dinamo de Kíev al Camp Nou si vol tenir esperances de passar a la següent fase de la Champions

Tercera jornada de la fase de grups i el Barça avui, contra el Dinamo de Kíev (18:45 h Movistar Liga de Campeones), ja afronta un partit a caixa o faixa. Una situació inèdita en les últimes temporades, quan el conjunt blaugrana estava acostumat a ni tan sols necessitar les últimes jornades per segellar el pas a vuitens. Però els temps canvien i el Barça ara mateix no pot fallar si no vol que el seu futur en la Champions quedi molt compromès. De fet, s’hauria de dir que té prohibit fallar perquè ningú compta quedar fora a les primeres de canvi.

Va ser el mateix Ronald Koeman qui després de perdre contra el Benfica no va voler caure en el derrotisme i va assegurar que tindrien possibilitats si el Bayern de Munic guanyava els dos partits a l’equip lisboeta i el Barça feia el mateix amb els ucraïnesos per acabar vencent el Benfica al Camp Nou. I qui sap si puntuar a l’Allianz Arena, encara que pugui semblar una quimera, ara mateix.

Però, és clar, tot passa per no fallar avui al Camp Nou. Koeman reclama que no se li exigeixi la Champions, però sí que creu que l’equip està capacitat per posar els peus en els vuitens de final. Les derrotes contra el Benfica i l’Atlético sembla ser que ja han estat digerides gràcies a una aturada profitosa per aclarir la ment i el triomf contra el València en la lliga, després d’un bon primer temps, ha insuflat confiança i energia a l’equip per afrontar aquesta setmana tan important. Duel clau avui i clàssic diumenge. Tots dos al Camp Nou, que s’espera que presenti una bona entrada tenint en compte la transcendència del partit i la crida que va fer el president Laporta a l’afició a través d’un vídeo difós a les xarxes socials.

No sembla que Koeman vulgui fer gaires invents de cara al partit. Sí que està obligat a retocar la defensa perquè té les baixes d’Araujo, lesionat, i Eric Garcia, sancionat. Així doncs, és probable que Mingueza acompanyi Piqué a l’eix. A les bandes, Dest i Alba són els que tenen més números per sortir en l’onze inicial. Encara sense Pedri, els tres del mig del camp semblen força clars, amb Busquets de mig centre i Gavi i De Jong en els interiors. Al davant, el lideratge ofensiu de l’equip quedarà repartit entre Ansu Fati, que està demostrant que està en un estat de forma millor del que es podia pressuposar després de tant temps de baixa, i Memphis Depay, la referència de l’equip mentre Ansu estava fora. Tots dos van ensenyar contra el València que la seva química dins el camp va a més i que poden formar un tàndem letal. L’altra plaça en l’atac seria per a Coutinho, que necessita minuts i confiança per recuperar el seu nivell. El brasiler també va marcar i va reconèixer que tornar a veure porteria havia suposat una gran alegria. El Barça, per molt sorprenent que pugui semblar, encara no ha marcat cap gol en aquesta Champions. Primordial, però, serà millorar en defensa perquè tant el Bayern com el Benfica van ser capaços de fer-los tres gols. Un balanç de zero gols i sis encaixats no és digne del Barça ni de cap equip que vulgui classificar-se per a vuitens.

El Dinamo de Kíev arriba a Barcelona sense cap mena de pressió. Té un punt aconseguit contra el Benfica, però a diferència del Barça no està obligat a classificar-se perquè, si no, es podria qualificar la seva primera fase de fracàs. Entrenats pel gat vell Mircea Lucescu, l’entrenador més veterà de la Champions, el Dinamo és un equip farcit de joves i que està en plena construcció com a equip. Tot i això, té les idees molt clares i pot ser un rival molt perillós. La temporada passada els blaugrana ja van patir per vèncer al Camp Nou.

L’EQUIP

Koeman té les baixes d’Eric Garcia i Araujo a l’eix i Mingueza podria entrar

XIFRES

El Barça encara no ha marcat cap gol i, per contra, n’ha rebut sis en els dos partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)