Barça

Els campions ja són aquí

Guardiola pot comptar per fi amb els blaugrana que van guanyar el mundial

Villa es mostra molt il·lusionat en el seu debut a la ciutat esportiva

Víctor Valdés no viatjarà a Sevilla tot i els problemes a la porteria

Tres dies després del que estava previst per culpa del maleït partit amistós entre les seleccions d'Espanya i Mèxic, per fi set dels vuits blaugrana (Iniesta ja va tornar dilluns) que van guanyar el mundial es van incorporar a la disciplina del Barça per fer la pretemporada. Víctor Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Sergio Busquets, Pedro i el fitxatge estel·lar de l'estiu, David Villa, van passar ahir per la ciutat esportiva després d'haver arribat a primera hora de la tarda a Barcelona des de Mèxic i es van posar a les ordres de Pep Guardiola. Precisament, Villa va ser l'únic blaugrana que va viatjar a Mèxic i no va jugar ni un minut. Segons va explicar quan va arribar a l'aeroport del Prat, perquè s'havia trobat malament la nit anterior i es va aixecar amb mal de cap, motiu pel qual els metges de la federació van preferir que descansés. Amb ganes d'anar cap a la ciutat esportiva, l'asturià va explicar quines eren les seves sensacions. «Esperava començar en altres condicions. Estic cansat del viatge, la veritat, però content de començar a treballar ja. Les vacances han anat bé, però tenia ganes de començar a entrenar-me amb el Barça. Quan comences una etapa, tens moltes ganes d'iniciar-la.»

Un altre que ahir es va incorporar a la disciplina blaugrana per iniciar la pretemporada va ser l'uruguaià Martín Cáceres, tot i que en circumstàncies molt diferents, ja que no entra en els plans de Guardiola i haurà de buscar una sortida abans del 31 d'agost, com la resta de descartats: Víctor Sánchez i Hleb. El bielorús, per cert, no va participar ahir en l'entrenament del vespre perquè no va arribar a temps després de tenir un problema amb els avions.

A diferència dels internacionals espanyols i de Cáceres, ja havien iniciat la pretemporada altres futbolistes que han tingut partits de seleccions aquesta setmana. Van tornar ahir a la disciplina blaugrana Leo Messi, Dani Alves i Ibrahimovic. Els dos primers acumulen pocs entrenaments, ja que només es van exercitar en la gira i ni a la Xina ni a Corea del Sud, Guardiola va poder carregar gaire els seus homes a causa de la climatologia. Caldrà veure fins a quin punt el tècnic vol arriscar amb ells amb vista al partit de demà i quants minuts els pot donar, tot i que el lateral brasiler ja va jugar els noranta minuts dimarts amb la seva selecció, que dirigeix Mano Menezes després del mundial, fet que va indignar els tècnics del Barça.

Dos jugadors que van disputar partits de seleccions i no van arribar a temps d'entrenar-se van ser Bojan i Jeffren, que van disputar els noranta minuts amb la selecció estatal sub-21 a Finlàndia i que avui es reincorporaran al grup que dirigeix Guardiola per preparar el partit de Sevilla, en què el de Linyola s'entreveu titular, tenint en compte que els blaugrana que van guanyar el mundial amb Espanya no seran convocats per moltes ganes que tinguin alguns de jugar. «Hem arribat d'un viatge molt llarg, estem cansats i avui comencem a entrenar-nos. Que juguem o no és una decisió que no prenem nosaltres», deia Villa.

L'únic d'aquests futbolistes que podria haver entrat en la llista que avui facilitarà Guardiola és Valdés, ja que Pinto és baixa per la lesió que es va fer dimecres. El cos tècnic, però, ha decidit no arriscar i acabaran viatjant els porters del filial Rubén Miño i Oier Olazábal, aquest si es recupera d'unes molèsties en un turmell.

Els campions i Cáceres tenen avui doble sessió d'entrenament

El Barça continuarà avui preparant el partit d'anada de la supercopa estatal contra el Sevilla. Ho faran en una sessió d'entrenament que es farà a la ciutat esportiva a la tarda i després de la qual, Pep Guardiola facilitarà la llista de convocats que viatjarà dissabte a Sevilla. El tècnic blaugrana també oferirà la roda de premsa prèvia al partit. En aquesta sessió, participaran tots els jugadors del primer equip (s'incorporaran els absents ahir Jeffren, Bojan i Hleb) i els del filial que l'estan reforçant.

L'activitat a la ciutat esportiva, però, haurà començat a primera hora del matí. I és que els jugadors del Barça que van guanyar el mundial amb la selecció espanyola estan citats a les nou del matí per fer una altra sessió d'entrenament, més física, després que ahir es dediquessin a fer recuperació del llarg viatge que van fer des de Mèxic. En aquesta sessió, a més dels mundialistes espanyols, hi participarà també Cáceres, que ahir es va incorporar als entrenaments tot i estar descartat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció