Barça

Miracle de Nadal

La previsible victòria del Benfica contra el Dinamo de Kíev obliga el Barça de Xavi a vèncer allà on no ho ha fet mai, al camp del Bayern de Munic, per continuar viu en la Champions i no veure’s abocat a jugar l’Europa League

Encara queden uns dies per al 25 de desembre, però el Barça necessitarà un miracle de Nadal per continuar viu en la Champions i no veure’s abocat a jugar l’Europa League, un cop important pel que fa a la reputació de club i també econòmic per a l’entitat. Aquestes són dates especials, de màgia i de llum, precisament el que necessitaran els jugadors de Xavi Hernández per fer el que mai cap altre Barça ha aconseguit. Vèncer el totpoderós Bayern de Munic al seu estadi, on no perd en un partit de fase de grups des de fa vuit anys. És a dir, li cal una autèntica proesa. Perquè ningú espera una ensopegada del Benfica contra el Dinamo de Kíev.

Els blaugrana estan en aquesta situació perquè la seva trajectòria en aquesta Champions no ha estat a l’altura del que s’esperava. Només han estat capaços de guanyar els dos partits al Dinamo de Kíev, però en canvi van perdre contra el Benfica a Lisboa i no van passar de l’empat sense gols al Camp Nou. El partit d’avui seria radicalment diferent si el Barça hagués marcat, ni que fos un gol, contra els portuguesos a l’estadi en la que va ser l’estrena de Xavi com a tècnic del Barça en un partit de Champions. Aquell dia, l’equip blaugrana va fer moltes coses bé però li va fallar el més important en el futbol, el gol.

I això és el que avui no es podrà permetre a l’Allianz Arena. Per descomptat que si és capaç de jugar bé i de mantenir una bona pressió i un ritme intens durant tot el partit tindrà bona part de la feina feta, però necessitarà marcar i ser molt fort en defensa, no cometre errades i jugar molt concentrat. Perquè el Bayern és un equip que no sol perdonar, i encara menys al seu estadi, i al Barça, al qual no va tenir cap inconvenient de ventar-li la humiliació més gran de tota la seva història amb aquell 2 a 8 a Lisboa i al qual, aquesta temporada, va clavar un 0 a 3 al Camp Nou en el debut europeu.

Malgrat la derrota contra el Betis, la primera de Xavi des que va agafar les regnes de l’equip, hi ha esperança en el Barça. El missatge optimista del tècnic no ha variat ni una coma, malgrat que l’equip progressa més lentament del que ell voldria i que continua amb algunes de les mancances que Koeman ja havia denunciat. Però de res serveix mirar enrere i instal·lar-se en un pessimisme que no només no suma sinó que resta. Precisament per aquest motiu Xavi ha volgut insistir als seus jugadors que van en la bona línia i que la derrota contra el Betis només és una pedra en aquest camí que estan fent per construir un bon equip i per guanyar competitivitat. A més a més, el tècnic manté l’ambició intacta i, com ja va recordar el primer dia, en el Barça s’han d’afrontar tots els partits amb l’objectiu de guanyar, independentment de qui sigui el rival o que l’equip hagi abaixat el nivell.

El Barça no podrà disposar d’Ansu Fati perquè no es vol arriscar gens ni mica amb ell malgrat que durant uns dies va semblar que sí que podria arribar a temps de convertir-se en un revulsiu amb vista a la cita de Munic. Però la decisió assenyada de tots ha estat evitar mals majors perquè encara quedarà molta temporada per endavant. Moltes de les esperances, però, estan posades en Dembélé, a hores d’ara el factor més desequilibrant del Barça, i, evidentment, en la força del conjunt. Al seu davant tindrà un Bayern amb la feina ja feta i que presentarà molts canvis en l’onze inicial, però que no pensa regalar el partit. Nagelsmann ha confirmat la titularitat de Lewandoswski, que ja ha fet 9 gols en aquesta fase, i de Thomas Müller, la bèstia negra del Barça, que ja li ha fet 7 gols en tots els partits precedents. El duel serà sense públic.

Adeu a la fase de grups?

Si el Barça no es pot classificar per als vuitens de final aquest serà un fet històric perquè per trobar l’últim cop que l’equip blaugrana va quedar eliminat en la fase de grups ens hem de remuntar a la temporada 2000/01, amb Serra Ferrer a la banqueta. En aquella ocasió, el Barça va quedar enquadrat en un grup amb el Leeds, el Besiktas i el Milan. En la UEFA van caure eliminats en les semifinals pel Liverpool.

BARÇA

No tindrà Ansu Fati però confia en Dembélé, que avui ja sortirà en l’onze titular

LA DADA

El Barça no queda fora de la fase de grups des de la temporada 2000/01

BAYERN

Farà algunes rotacions, però Lewandowski i Müller, la bèstia negra, jugaran

Nagelsman: “Amb Xavi pressionen alt”

Julian Nagelsmann reconeix que el Barça amb Xavi ha recuperat alguns bons hàbits, com ara la pressió. “Xavi i el seu equip no han tingut gaires entrenaments, però he vist diferències, sí. Amb Xavi defensen més alt. La pressió després de pèrdua també és diferent, molt valenta, molt amunt, com en els temps de Pep.” El tècnic del Bayern creu que el Barça és un equip “fantàstic” i amb jugadors “joves” que tenen “pressió per guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)