Expedient immaculat

UEFA Women’s Champions League. El Barça tanca la fase de grups amb 18 punts de 18 possibles i dilluns serà en el sorteig dels quarts com el rival a evitar per a la resta d’aspirants

BARÇA 5 KOGE 0

KOGE:Marckese, Ferge, Svendsen, Pedersen, Obaze, Markvardsen, Pokorny (Nowak, 87’), Fitzgerald, Jankovska (Nielsen, 46’), Floe (Kramer, 46’), Carusa. BARÇA:Cata Coll, Jana, Paredes, Melanie, Leila, Mariona (Rolfö, 23’), Engen (María, 79’), Alexia (Ornella Vignola, 69’), Graham Hansen (Ona, 69’), Pina, Crnogorcevic (Martens, 69’). GOLS:1-0 (10’) Leila. 2-0 (29’) Rolfö. 3-0 (44’) Alexia. 4-0 (65’) Engen. 5-0 (73’) Martens.ÀRBITRE:Petra Pavlikova (eslovàquia).T.G.:cap targeta.PÚBLIC:1.500 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Juga l’equip de gala i el Barça enamora, juga un equip híbrid de titulars i altres futbolistes menys habituals i el Barça atropella igualment el seu rival. Funciona el pla A i funciona el pla B. Tot amb la mateixa brillantor i autosuficiència. Aquest Barça és una màquina greixada a la perfecció. No acusa les rotacions i no fa concessions.

Jonatan Giráldez havia advertit en la roda de premsa prèvia que la visita del Koge, amb el Barça ja classificat com a primer de grup per als quarts de final de la Champions, era una magnífica ocasió per donar descans a les futbolistes que acumulen més minuts. Alexia, Mariona, Paredes i Graham Hansen van ser les úniques quatre futbolistes que van repetir contra el Koge respecte a l’últim partit de lliga contra el Real Madrid. Molts canvis, però Alexia és aquella peça inamovible del tauler. Sempre Alexia. Seu va ser el tercer gol de la nit. El Barça va servir un córner, la defensa del Koge va refusar en una primera instància, Leila va connectar el xut des de fora de l’àrea i Alexia va acabar caçant la pilota al cor de l’àrea per deixar palès el seu talent: control deliciós orientat d’esquena a la porteria i rematada inapel·lable al fons de la xarxa. Golàs.

Alexia va dur la batuta i el Barça va ballar un dia més al seu ritme. La resistència del Koge va durar 10 minuts. És el temps que va tardar Leila a perforar la porteria de Marckese per fer el primer gol del partit, amb una centrada enverinada que va acabar trobant porteria.

La mala notícia del partit va ser la lesió de Mariona Caldentey en el minut 20. Però en el seu lloc va entrar Fridolina Rolfö i en menys de 10 minuts ja havia marcat la sueca. Centrada dolça d’Alexia i gran rematada de cap de Rolfö, que en la segona part tornaria a aparèixer per assistir Engen en el quart. Necessitava el gol la noruega per créixer en autoestima.

El gol de la nit va portar el segell de Lieke Martens. La neerlandesa, que dilluns va rebre el Golden Woman a Torí, va rebre el reconeixement del públic abans del partit i quan va entrar en la segona part ho va fer disposada a rebre una segona ovació: impressionant el seu golàs des de més de 35 metres. Marckese encara busca la pilota. Aplaudiments fins i tot dels pocs aficionats del Koge que es van desplaçar fins a Catalunya.

Martens espera tornar a Torí el mes de maig. La final de la Champions al Juventus Stadium espera en l’horitzó. De moment, expedient immaculat del Barça amb sis victòries en sis partits. L’actual campió d’Europa tanca aquesta fase de grups amb 18 punts de 18 possibles i una altra maneta.

El Lió passa com a primer i l’Arsenal voreja la tragèdia

El Lió i el Bayern també estaran dilluns en el sorteig de Nyon. Tots dos equips ja estaven classificats però faltava decidir l’ordre. Cap dels dos va fallar i el Lió estarà en el bombo 1. Qui estarà en el bombo 2 és l’Arsenal, que va patir de valent a Alemanya. El Hoffenheim necessitava guanyar per cinc o més gols per prendre-li el goal average i poc va faltar (4-1).