Barça

Van caient com mosques

Barça. Dembélé, Gavi i Umtiti se sumen a la relació de positius per covid-19 i allarguen la llista de baixes per visitar diumenge el Mallorca, cosa que obligarà Xavi a fer més invents que mai

La visita de diumenge a Mallorca comença a ser un exercici de supervivència per al Barça, ja que durant el dia d’ahir el club va notificar tres casos més de covid-19 entre la plantilla. Es tracta de Dembélé, Umtiti i Gavi, que se sumen als casos ja coneguts de Jordi Alba, Alejandro Balde, Lenglet i Dani Alves. En el cas de Gavi, com li passa a Alves, el coronavirus no suposa un contratemps majúscul esportivament, ja que el jove migcampista ja no estava disponible per jugar a Mallorca després de veure la cinquena amonestació del curs al camp del Sevilla en l’últim partit del 2021. Els set casos detectats de moment entre els jugadors podrien no ser definitius, perquè el club encara està pendent dels resultats de Piqué, Dest, Araujo, Coutinho i Neto, que disposaven d’un dia més de permís que la resta de companys per les vacances de Nadal i ahir encara no es van entrenar amb la resta del grup.

Els casos de covid-19 compliquen encara més la vida a Xavi Hernández, que ja havia d’afrontar la visita a Mallorca amb molts contratemps. I és que a la llista de baixes s’hi ha de sumar Sergio Busquets, que, com Gavi, està sancionat per haver complert el cicle d’amonestacions, i els lesionats Sergi Roberto, Dest, Braithwaite, Ansu Fati, Pedri i Memphis Depay. Aquests quatre últims ja s’estan exercitant amb la resta del grup com a mínim durant part de l’entrenament, però sembla difícil que puguin estar disponibles per jugar a Mallorca. Si més no, el que sembla impossible és que puguin jugar com a titulars perquè la majoria d’ells, excepte el cas de Memphis, surten de lesions llargues i hauran d’agafar minuts a poc a poc.

Qui també és baixa per jugar a Mallorca és Ferran Torres, que, com Alves, afectat per Covid-19, no podrà ser inscrit fins al 3 de gener si és que el Barça els pot encabir dins del límit salarial. L’últim cas particular en la llista de baixes és el de Demir, que tot i estar disponible no jugarà perquè, si ho fes, el Barça hauria d’exercir l’opció de compra i se li busca una sortida.

Amb aquest panorama l’única notícia mig positiva d’ahir va arribar des del govern espanyol, i és que la reducció del confinament a set dies podria permetre als casos positius per covid-19 jugar el partit de copa al camp del Linares i ampliar la rotació.

Faves comptades

L’allau de baixes és un maldecap per a Xavi Hernández, però no precisament per configurar un onze inicial, ja que no tindrà gaire marge per escollir. A la porteria tots estan disponibles; a la línia defensiva, Araujo, Piqué, Eric Garcia i Mingueza tenen el lloc assegurat. De Jong, Riqui Puig i Nico són els tres únics migcampistes disponibles, mentre que al davant és on més tindrà per escollir, tot i que del primer equip només hi ha Luuk de Jong i Coutinho. Abde, Jutglà i Ilias, a més d’Álvaro Sanz, estaran a la llista i tenen moltes possibilitats de ser titulars, tot i que Xavi també haurà de tenir en compte la normativa que permet com a màxim quatre jugadors del filial.

Porters
Ter Stegen
Disponible
Neto
Disponible
Iñaki Peña
Disponible
Defenses
Piqué
Disponible
Mingueza
Disponible
Eric Garcia
Disponible
Araujo
Disponible
Dest
Amb molèsties
Lenglet
Covid-19
Umtiti
Covid-19
Jordi Alba
Covid-19
Balde
Covid-19
Alves
No inscrit i covid-19
Migcampistes
Frenkie de Jong
Disponible
Riqui Puig
Disponible
Nico
Disponible
Pedri
Dubte
Sergio Busquets
Sancionat
Gavi
Sancionat i covid-19
Sergi Roberto
Lesionat
Davanters
Luuk de Jong
Disponible
Coutinho
Disponible
Abde
Disponible
Jutglà
Disponible
Ilias
Disponible
Ansu Fati
Dubte
Memphis
Dubte
Braithwaite
Dubte
Demir
Buscant sortida
Ferran Torres
No inscrit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)