Moment Luuk De Jong

Un gol de l’ariet neerlandès, que ha estavellat dues pilotes al pal, dona la victòria al Barça (0-1) al camp del Mallorca

Farcit de baixes i reforçat amb jugadors del filial i juvenils, el Barça ha aconseguit els tres punts al feu del Mallorca (0-1). Ho ha fet amb gol d’un actor inesperat; Luuk de Jong. El davanter, discutit des del primer dia i que tenia, almenys fins avui, peu i mig fora del club, ha estat l’autor del gol de la victòria, diana que ha marcat en una primera part en què ha estat el principal argument ofensiu de l’equip, com a finalitzador dins de l’àrea. I això que la posada en escena, amb un xut fatal fora de banda havia estat poc esperançadora. S’ha rescabalat ràpid però l’ariet i ha advertit amb dues rematades al pal –una d’elles, una xilena espectacular– i la tercera ha estat la bona. A centrada de Mingueza, en el segon pal, ha marcat amb un cop de cap (44’) per enviar al Barça per davant en el descans.

En la segona part, l’equip blaugrana, que en la primera ha tingut trams de domini, ha perdut pistonada i ha acabat sense energia i patint. Li ha tocat defensar-se al Barça molt a prop de l’àrea, però ha pogut aguantar per sumar tres punts importantíssims.