Barça

Als despatxos no descansen

El dilluns 31 a la mitjanit es tanca el mercat de fitxatges, i l’objectiu de la direcció de futbol del Barça encara és poder tancar alguna operació per reforçar l’equip i alleugerir la plantilla

La setmana passada el club blaugrana va parlar amb l’Ajax per plantejar l’intercanvi entre el jove Balde i Tagliafico, l’objectiu al lateral esquerre

La lliga s’atura i el primer equip del FC Barcelona no tornarà a jugar fins al proper 6 de febrer contra l’Atlético de Madrid. Són dues setmanes sense competició que han de servir perquè Xavi pugui treballar a fons conceptes de joc i tàctics perquè l’equip estigui millor després de l’aturada. On l’activitat sí que continua sent frenètica, però, és als despatxos del club blaugrana. Dilluns que ve a la mitjanit es tanca el mercat de fitxatges, i el Barça encara no ha dit l’última paraula, perquè el seu desig és poder reforçar l’equip i alleugerir la plantilla d’alguns jugadors que no entren en els plans del tècnic català.

Com ja se sap, el club blaugrana té en el límit salarial el principal entrebanc per poder actuar amb llibertat de moviments en el mercat. I que la manera més fàcil d’obtenir més marge és poder saber una vegada per totes què passarà amb Dembélé. En el Barça estan molt enfadats amb el jugador. La seva indecisió els fa anar molt malament perquè deixa en l’aire qualsevol operació que puguin tenir encarrilada. El jugador, que no es va presentar a l’entrenament de diumenge per problemes gàstrics, ahir sí que es va exercitar amb normalitat. El club ja li ha dit públicament que vol que marxi abans del 31, però ell s’hi resisteix i vol tornar a asseure’s per negociar la renovació. Una pantalla que el Barça, en principi, ja ha deixat enrere perquè no pensa acceptar les seves condicions.

Xavi ha fet algunes peticions, entre les quals hi ha la de reforçar el lateral esquerre. A la dreta ja va venir Dani Alves, però el tècnic entén que a l’altra banda amb Jordi Alba no en té prou. A més a més, el de l’Hospitalet, que després de guanyar a l’Alavés va voler sortir a parlar per defensar-se de les crítiques que havia rebut, no té un relleu que li doni descans. El Barça vol Nicolás Tagliafico, de l’Ajax. El jugador argentí ja ha dit públicament que no vol continuar en el club holandès i busca una sortida. D’ofertes no li’n falten, perquè el Nàpols, precisament el rival dels blaugrana en l’Europa League, també el vol. La setmana passada el Barça va parlar amb l’Ajax per oferir-li un intercanvi amb el jove Balde, que no acaba d’entrar en els plans de Xavi. Voldrien Tagliafico cedit fins a final de temporada però sense cap opció de compra obligatòria perquè el gran objectiu de cara a l’estiu per reforçar la posició de lateral esquerre és Gayà. És una vella aspiració del director de futbol del FC Barcelona, Mateu Alemany. La possible arribada d’aquest lateral és la que més possibilitats té d’arribar a bon port perquè no suposaria cap gran inversió.

Al davant serà complicat

No és cap secret que el Barça també es volia reforçar a la davantera i que el desig de Xavi era poder incorporar Álvaro Morata. És una operació molt complicada de fer perquè cal posar d’acord l’Atlético de Madrid i el Juventus, equip en què està jugant cedit. La voluntat del davanter espanyol, però, és fitxar pel Barça, i més després de parlar amb Xavi, que li va assegurar que seria un futbolista important en el seu esquema. Si Dembélé no marxa, aquesta operació ja es pot donar per descartada completament, i si ho fa, igualment serà molt difícil de poder-se concretar.

Pel que fa a altres moviments a la davantera, el Barça també ha descartat que hi hagi alguna sortida més. S’havia especulat que Memphis podria entrar en l’operació Morata o que podria marxar, però això ara ja està totalment descartat. La lesió de llarga durada d’Ansu Fati ha trastocat tots els plans en la parcel·la ofensiva i tampoc marxarà Luuk de Jong, que fa unes setmanes tothom donava per fet que seria una de les sortides en el mercat d’hivern, i també és inviable que marxi Braithwaite, ja recuperat de la seva lesió. No s’ha d’oblidar que el Barça va perdre el Kun Agüero per la seva retirada prematura per problemes cardíacs. Xavi no es pot permetre el luxe de quedar-se amb menys efectius en la davantera. I si finalment Dembélé no marxa, s’haurà de tornar a parlar per veure quina decisió es pren a partir del 31 de gener perquè possiblement Xavi sí que vulgui comptar amb ell si es queda.

Busquen més sortides

Coutinho va ser la gran sortida en aquest mercat d’hivern. La seva cessió a l’Aston Villa combinada amb la rebaixa de sou i renovació d’Umtiti i el descens al juvenil de Demir durant unes hores va permetre la inscripció de Ferran Torres. Malgrat que la clau de tot plegat és que marxi Dembélé o renovi, hi ha altres jugadors que podrien marxar aviat. Es negocia amb el València per enviar-hi Mingueza però encara no hi ha cap acord en ferm. També Iñaki Peña podria marxar al Galatasaray, tenint en compte que busca una sortida. Neto també vol marxar fa temps però és complicat, així com en el cas de Dest, que es resisteix a dir adeu.

SORTIDES

No es preveu la marxa de cap davanter perquè la lesió d’Ansu ho ha trastocat tot

CLAU DEMBÉLÉ

La seva sortida és bàsica per poder tancar operacions i tenir molt més marge salarial

TAGLIAFICO

El Barça busca un intercanvi per Balde, amb cessió, perquè a l’estiu voldria Gayà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)