Barça

El Barça denuncia Bartomeu a fiscalia

La junta de Joan Laporta denuncia la directiva de l’expresident després de les conclusions de la investigació ‘forensic’, que presentarà dimarts

Després de molts mesos de treball d’investigació, es considera que hi ha irregularitats que cal portar davant la justícia

Dimarts a les onze del matí, a l’Auditori 1899, Joan Laporta compareixerà davant dels mitjans per presentar públicament les conclusions del forensic, la investigació interna que s’havia encarregat per tal d’aclarir si la junta directiva encapçalada per Josep Maria Bartomeu havia comès alguna irregularitat o mala praxi que pogués desembocar en reclamacions judicials. Quan es va presentar la due dilligence, el màxim responsable executiu del Barça, Ferran Reverter, ja havia avançat que algunes actuacions que s’havien fet en el projecte de l’Espai Barça, algunes comissions en fitxatges de jugadors, en la contractació de proveïdors del club i alguns fraccionaments de factures li semblaven estranyes, però que els faltava documentació per poder prendre decisions definitives a l’hora d’anar davant la justícia a exigir responsabilitats a l’anterior directiva.

I per això van encarregar el forensic, que havia de permetre descobrir si hi havia hagut algun delicte en algunes operacions, com pot ser la malversació, frau, apropiació indeguda o manipulació comptable, entre d’altres. Reverter, a l’octubre, va assegurar que esperarien a tenir les conclusions del forensic, fet per l’empresa Kroll, abans d’emprendre qualsevol acció de tipus legal, i que abans ho consultarien amb el departament jurídic. Doncs bé, sembla que els resultats de la investigació sí que han detectat que s’han fet coses malament i susceptibles de ser un delicte. Perquè en el mateix comunicat en què el Barça anunciava que dimarts presentaria el forensic ja informava –“s’informarà de les actuacions ja endegades pel club”, precisava el comunicat– que s’ha presentat una denúncia a la fiscalia provincial de Barcelona.

En l’assemblea de compromissaris, Joan Laporta va assegurar que abans d’emprendre cap acció contra l’anterior junta convocaria una assemblea extraordinària per decidir si es presentava una querella. Les conclusions del forensic deuen haver estat molt clares si al final l’actual junta ha decidit tirar pel dret. En qualsevol cas, dimarts al matí explicarà per què ha preferit no consultar els socis en aquest assumpte.

Els afectats, tranquils

Josep Maria Bartomeu i els membres de la seva junta directiva van rebre amb certa sorpresa la notícia que el club els havia denunciat. Sobretot perquè cap d’ells n’havia estat informat prèviament i perquè desconeixen els motius pels quals van als tribunals. “No ens han dit el motiu, i no és correcte fer això. És com si un policia et multa i t’acusa d’un delicte però quan li preguntes per què ho ha fet, et diu que t’ho explicarà d’aquí a uns dies”, va explicar a aquest diari un membre de l’anterior directiva. Creuen, a més a més, que el fet de no revelar per quina operació se’ls denuncia només generarà soroll fins dimarts. “Segur que ens passarem tots aquests dies fent especulacions, les xarxes hi aniran dient la seva, també. Era molt més fàcil dir el motiu pel qual se’ns ha denunciat avui mateix i no esperar a dimarts”, indicaven.

En qualsevol cas, Bartomeu i els seus directius estan molt tranquils perquè mantenen que ningú va ficar la mà a la caixa. “Sí que ens vam equivocar; Coutinho i Dembélé ens van costar molts diners i van sortir malament; pagàvem sous molt alts, cert, però abans de la pandèmia els podíem pagar”, es defensen els membres de l’anterior junta directiva. Bartomeu i algun dels seus homes de confiança ja estan denunciats pel cas Barçagate, que encara es continua investigant.

ELS DETALLS

Joan Laporta serà l’encarregat de presentar dimarts les conclusions del ‘forensic’

ELS ASSENYALATS

Els exdirectius estan tranquils perquè asseguren que no han ficat la mà a la caixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)