Barça

Adama Traoré torna a casa

El Barça i el Wolverhampton, amb Jorge Mendes de nou com a còmplice, tanquen la cessió fins a final de temporada del futbolista nascut a l’Hospitalet

Adama s’ha rebaixat el salari per poder facilitar l’operació

Primer Dani Alves, després Ferran Torres i ara és el torn d’Adama Traoré. Tercera incorporació del Barça en aquesta finestra del mercat d’hivern. El futbolista nascut a l’Hospitalet de Llobregat torna a casa com ha fet Alves i canvia la Premier per la lliga espanyola com en el cas de Ferran. Als seus 26 anys, Adama encetarà una nova aventura al club on es va formar com a futbolista professional abans que el 2015 decidís fitxar per l’Aston Villa i fer el salt al futbol anglès.

El Barça i el Wolverhampton han tancat la cessió del futbolista fins a final de temporada, amb una opció de compra de 30 milions d’euros que el Barça haurà de valorar si acaba fent efectiva o no en funció del rendiment ofert pel jugador els propers mesos. Al juny tots dos clubs es tornaran a asseure. En aquest sentit, el nom de Trincão pot acabar tenint un paper important, perquè el portuguès està cedit pel Barça al Wolverhampton i qui sap si en el futur hi pot haver un intercanvi de cromos similar a casos com els de Neto-Cillessen i Arthur-Pjanic.

Adama estava encantat amb la idea de tornar al Camp Nou i va donar el vistiplau a Jorge Mendes per explorar aquesta possibilitat. Hi ha hagut converses des de principis del mes de gener i en l’última setmana s’han accelerat les coses. Ahir al matí es va tancar l’operació. Adama ha fet un gran esforç econòmic per poder tornar a vestir de blaugrana i ha acceptat una rebaixa salarial important per tal de permetre la seva inscripció a LaLiga, conscient dels equilibris que ha de fer el Barça amb el fair play financer.

Aprofitant l’aturada de la Premier League pels compromisos de seleccions, Adama estava aquests dies passant unes petites vacances a Dubai amb la família, però el seu fitxatge pel Barça ha precipitat el seu retorn. De fet, aquesta tarda està previst que passi ja la revisió mèdica amb el Barça a l’hospital de Barcelona i a principis de la setmana que ve serà presentat de forma oficial.

Adama ha disputat un total de 20 partits en la Premier durant aquest mig any i ha marcat un únic gol, contra el Southampton. També ha disputat dos partits de la copa de la lliga i un altre de la FA Cup. Ha estat el novè futbolista més utilitzat pel Wolves en la lliga, amb 1.063 minuts, menys que Semedo (1.663) i més que Trincão (944).

OPCIONAL

Els dos clubs pacten també una opció de compra d’uns 30 milions d’euros

AVUI, LA REVISIÓ

El jugador, que era a Dubai de vacances, passarà la revisió mèdica avui a la tarda

Grimaldo avança Tagliafico

Que Xavi Hernández no veu preparat Alejandro Balde és una obvietat, perquè no li ha donat minuts com a alternativa de Jordi Alba en el carril esquerre. El Barça continua treballant per reforçar el lloc de lateral. Les converses amb Nicolás Tagliafico (29 anys) i l’Ajax continuen obertes, però en les últimes hores el nom d’Alejandro Grimaldo (26 anys) ha guanyat força. El Benfica s’ha obert a negociar i la possibilitat que Grimaldo torni al Camp Nou seguint els passos d’Adama Traoré és una possibilitat real. Grimaldo va ser capità del Barça B el 2015, abans d’iniciar la seva aventura en el futbol portuguès. Al Barça hi va arribar el 2008 procedent del València.

Álvaro Morata i Juanma López esperaran el que faci falta

Tot i l’arribada d’Adama, Xavi continua esperançat amb el fet de poder incorporar també Álvaro Morata. L’internacional espanyol, que aquests últims dies ha estat de vacances a Madrid, ja ha tornat a Itàlia, però confia poder agafar un vol de tornada abans que es tanqui el mercat. Morata està pressionant perquè el sedueix la idea de jugar al Camp Nou, però l’Atlético està posant moltes traves a l’operació perquè no vol reforçar un rival directe. Juanma López, el seu agent, va estar reunit ahir a les oficines del Wanda per mirar de desbloquejar una operació ja difícil per si sola. El límit salarial ofega el Barça. Dembélé, per la seva banda, sembla que comença a cedir i hauria obert la porta a sortir aquest gener. El temps s’esgota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)