Barça

Genètica blaugrana

La visió de joc i la destresa en els controls són virtuts de Pablo Torre, que aspira a fer-se un lloc en el primer equip

Introvertit al vestidor i líder al camp, el fan ser un jugador especial

Al Barça encara li queda molta feina per fer aquest estiu, però almenys pot celebrar que Pablo Torre ja vesteix de blaugrana. El cantàbric és, de moment, el primer i únic fitxatge per a la temporada vinent i, malgrat que arriba per al Barça Atlètic, tot indica que tindrà minuts amb el primer equip. D’entrada, Xavi l’espera el proper 4 de juliol per iniciar la pretemporada i, a partir d’aquí, el seu rendiment farà la resta.

El migcampista de només 19 anys ha firmat un contracte fins al juny del 2026 amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros. L’entitat culer n’ha pagat 5 al Racing per aconseguir els seus serveis, però l’import podria pujar fins als 20 milions segons unes variables relacionades amb el rendiment i els partits que pugui jugar amb el primer equip. Els que coneixen Torre de primera mà no dubten què això passarà. “En algun partit segur que se li troba espai, perquè és un noi treballador, insistent, que sempre vol que les coses surtin bé, i estic segur que tant als seus companys com al cos tècnic els encantarà la personalitat que té al camp”, explica un convençut Jordi Figueras, central lleidatà que va coincidir amb Pablo uns mesos al Racing.

I és que “si hi ha un equip que s’adapti a la seva manera de jugar, aquest és el Barça”, un club “immillorable perquè Pablo continuï creixent i pugui arribar a tenir una carrera d’èxit a primera divisió”. El jove, nascut a la localitat cantàbrica de Soto de la Marina, posseeix l’ADN Barça que tant costa de trobar, sobretot fora de La Masia, i al Camp Nou “n’aprendrà dels millors”, segons Figueras.

Si finalment Torre no tingués un lloc en l’equip principal, el seu excompany racinguista creu que “continuarà jugant en el filial amb humilitat i treball, com sempre ha fet”. El lleidatà defineix el cantàbric com “un noi que sempre ha tingut les coses clares” i per a qui el suport continuat de la família des que era un infant ha estat essencial “per poder estar centrat en el futbol”.

Dins del vestidor, Pablo Torre “és bastant introvertit, no parla gaire, i tampoc és el més bromista del món”, però en canvi es transforma completament al camp: “Té caràcter, és lluitador, vol assumir la responsabilitat i agafa el control de l’equip en els moments més difícils.” Unes característiques “que el fan ser especial”. En definitiva, “és un noi que val la pena”, en paraules de Figueras.

Tècnicament, el migcampista no es queda pas enrere. Les qualitats més destacables són “la visió de joc, el domini en els controls, la capacitat per fer l’última passada, l’arribada i el volteig”. A Pablo li agrada i necessita estar en contacte amb la pilota, i totes aquestes virtuts el fan “un futbolista molt complet. Ho té tot per arribar a ser un molt bon jugador de nivell alt”, augura Figueras.

L’actual central de l’Algesires assegura que Pablo ja destacava en les categories inferiors pel fet d’estar “dos o tres nivells per sobre de la resta”. “Abans de pujar al primer equip del Racing, ja es parlava molt d’ell internament. Alguna vegada anàvem a veure partits del filial, però el primer dia amb nosaltres em va deixar molt sorprès perquè amb 16 anys va demostrar una personalitat brutal.”

De fet, el primer contacte que van tenir va ser en un entrenament de pretemporada, i Pablo va deixar bocabadats els veterans. “Volien provar-lo per veure què tal anava, i va ser el millor de la sessió amb molta diferència. El dia següent va tornar a ser el millor, i a partir d’aquí ja van veure que era un jugador diferent, i es va quedar en el primer equip”, recorda Jordi Figueras, fins al seu salt a Barcelona.

Pablo Torre va fer el seu debut el 18 d’octubre del 2020 en un partit de lliga de primera RFEF contra el Portugalete, un dia que guarda amb especial afecte com a racinguista, ja que “va complir el seu somni”. Davant la seva ascensió meteòrica, els jugadors amb més experiència van ajudar-lo “en moments que pogués sentir-se descol·locat”, una responsabilitat que “amb el seu caràcter va ser molt fàcil perquè és un tros de pa”.

Al cantàbric només li va caldre un segon any per consolidar-se en el primer equip, en què també havia jugat el seu pare, Esteban Torre. Pablo acaba de fer una gran temporada amb el Racing de Santander i ha estat una figura clau en l’ascens a segona divisió, després d’un any a primera RFEF. Aquesta temporada ha disputat 34 partits, ha marcat 10 gols i ha repartit 11 assistències, entre lliga, play off i copa.

Unes xifres que han reafirmat la decisió que el Barça ja havia pres i que va causar alegria en el seu entorn: “L’interès dels més grans sempre sorprèn perquè sembla que aquest moment no pot arribar mai, però jo sabia que arribaria a l’elit.” No podia ser d’una altra manera quan “parlant amb companys coincidim que aquesta temporada ha estat el jugador més determinant de primera RFEF”.

En haver d’escollir entre Barça i Madrid, Figueras confirma que al mig “li va agradar molt que Xavi li truqués i que el club blaugrana hagués mostrat aquest interès per fitxar-lo des de feia temps”. Un detall que va decantar la balança entre un bon grapat de diners i un millor projecte futbolístic, i que el seu excompany de files qualifica de “gran encert” perquè Pablo Torre “és una màquina”.

LES REACCIONS

He crescut admirant el futbol de Pep i jugadors com Messi i Iniesta, són els meus referents
Pablo Torre
JUGADOR DEL BARÇA

DECISIU

És un talent natural. Pot jugar tant d’interior com a la banda i domina les dues cames
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
Estic convençut que Pablo arribarà molt lluny. És un jugador complet i especial
Jordi Figueras
JUGADOR DE L’ALGESIRES
34
partits.
Amb 10 gols i 11 assistències, ha estat clau en l’ascens del Racing aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)