Barça

MELANIE SERRANO

EXJUGADORA DEL BARÇA

“Va ser la decisió correcta, ara tinc altres prioritats”

“Vam fallar a l’afició i va ser dolorós. De les derrotes s’aprèn. L’equip serà millor i estic convençuda que tornaran”

“No hi ha cap barrera. Les dones som molt fortes”

Que la selecció espanyola arribi el més lluny possible a l’Eurocopa seria un bon començament per escalar més

La jugadora amb més partits del Barça va anunciar la seva retirada el 13 de maig. Vuit dies després es va quedar a les portes de la segona Champions, però Melanie Serrano (Lebrija, 1989) ho va guanyar absolutament tot amb la samarreta del Barça i va viure el seu creixement, des dels dies més foscos als més brillants. Ara gaudeix en el seu campus abans de començar una nova etapa en el club de la seva vida.

Han passat gairebé dos mesos des que va anunciar la retirada. S’ha acostumat a la nova vida com a exfutbolista?
Quan comenci la pretemporada i no sigui allà serà el moment en què m’adonaré de la realitat.
Com va ser el moment de prendre la decisió?
Hi havia molts aspectes que en una balança em feien decantar per deixar-ho. La meva prioritat era la meva situació personal: les meves dues filles i la meva dona havien passat a la primera posició. Valorant la temporada, la meva trajectòria i el meu futur, crec que la decisió va ser la correcta.
I comunicar-ho a l’equip?
Dur, perquè al final has estat molts anys amb elles. Sempre és difícil acomiadar-se de les companyes amb qui tens més afinitat i has viscut moments inoblidables.
Quan renova al final de temporada 2021 per un curs més, ho fa sabent que pot ser l’últim?
Sí. Abans de retirar-me volia guanyar la Champions, tant sí com no. Un cop aconseguit l’objectiu ja veuríem què faria. Veient com estava la situació vaig decidir deixar-ho.
És la futbolista amb més partits al Barça. Més enllà de xifres, què explicarà a les seves filles sobre la seva etapa com a jugadora?
El més important és que tindré imatges. No només podré explicar en paraules com ho vaig viure, sinó que elles ho veuran.
Vostè és mare, també Irene Paredes i Sara Björk, que serà a l’Eurocopa. Han demostrat que maternitat i competició són compatibles.
Sí, i tant. No hi ha cap barrera. Les dones som molt fortes i crec que ningú ha de ser negatiu i dir que no pot. Costarà, caldrà treballar i no saps quant trigaràs a aconseguir un objectiu, però tothom que vulgui fer una cosa, pot.
S’ha parlat molt sobre la seva nova funció en el Barça. Què ens en pot dir?
Crec que durant aquest mes es comunicarà el càrrec, però al final és continuar vinculada de l’única manera que sé. Ben aviat veureu quin serà. Tinc ganes de començar. És una experiència nova, que els nens i les nenes estiguin a prop, que jo els conegui i ells a mi.
Com va quedar l’equip després de Torí?
No va ser el final que ens hagués agradat. Pensant en fred, estic contenta d’haver arribat a una altra final. Toca continuar perquè aviat començaran una nova temporada i tenen una altra oportunitat d’arribar a una altra final. De la derrota s’aprèn més que de la victòria i l’equip es farà fort.
Què va fallar contra el Lió?
L’equip va arribar amb molta fatiga i molts partits. Elles van fer un bon plantejament i a nosaltres no ens van sortir les coses. Tot això ens va bloquejar una mica. Però de tot s’aprèn i estic convençuda que aquesta temporada seran millors i hi tornaran.
Les jugadores creuen que van fallar a l’afició?
I tant. Quan veus la resposta de la gent, que està amb tu i que no els dones el que volen és dolorós.
El missatge a les xarxes era: “Us en devem una.” Molta gent i el futbol també els deu molt pel que han aconseguit.
Per això no hem de perdre. Nosaltres hem d’enganxar la gent pel que oferim. Això és el més bonic, ho estem aconseguint, i si guanyes és brutal. Que tinguem aquest moment i que l’esport femení estigui creixent és una passada. Ens sentim així, en deute.
Què en pensa dels reforços?
Són de primer nivell, sobretot Lucy Bronze. Per mi és una bèstia i la millor lateral del món. Espero que s’adaptin com més aviat millor a l’estil i en puguem gaudir a cada partit.
Avui debuta la selecció espanyola a l’Eurocopa. Quin paper espera?
Hi ha jugadores de molt nivell, donaran el millor que tenen i segur que faran una molt bona competició. Per mi Anglaterra, Suècia, Alemanya, França i Espanya estan per sobre la resta. Hi haurà alguna sorpresa perquè el nivell del futbol femení està creixent.
Com ha vist el creixement de la selecció espanyola?
S’ha professionalitzat més, però encara falta. Cada vegada hi ha més nenes que volen jugar a futbol. Nosaltres donem més visibilitat i que estiguem guanyant ens ajuda a créixer més.
Com ha d’aprofitar la selecció espanyola el moment actual?
Ha de guanyar. Si guanyes, tothom vol estar amb tu. Al Barça no val només això, cal un model de joc que tothom conegui, que agradi l’espectacle que es veu al terreny de joc. Però a l’Eurocopa esperem que arribin el més lluny possible, perquè seria un bon començament per escalar més.
La temporada que ve la lliga serà professional, tot i que en sabem poques coses.
Fa dos anys que ho sento. Fins que no comenci la temporada i vegi que tots els equips són professionals no m’ho creuré.

Primera edició del seu campus

Des del dilluns 4 i fins al pròxim 22, Blanes és la seu del primer campus de la Melanie Serrano. L’exblaugrana creu que era el moment: “Volia estar a prop dels nens i les nenes. No només posar el meu nom al campus, sinó anar a tots els entrenaments.” L’acollida està sent molt bona, els participants –que li fan moltes preguntes– gaudeixen i Melanie, també. L’andalusa té clar quins consells donar: “Hi ha uns valors que per mi són molt importants: el treball en equip, el compromís, la humilitat, l’empatia i el respecte. Complir això t’ajuda que les coses et surtin millor i puguis arribar lluny. Es tracta d’un compromís total i d’un sacrifici. No val qualsevol cosa, sinó que cal un ordre i una disciplina. No a tothom li agrada i cadascú és lliure de fer el que vol. però jo he crescut amb aquesta filosofia i és el que vull transmetre i vull que aprenguin els nens i les nenes”, explica Melanie Serrano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)