Barça

La pilota roda de nou

El Barça visita aquesta tarda (19 h) l’Olot en el primer partit de la pretemporada

El feu del conjunt garrotxí, que celebra el centenari, estarà ple a vessar, després que s’hagin esgotat les 3.300 entrades disponibles

Olot Barça

OLOT:Batalla; Aimar, Ayala, Carles Mas; Callís, Terma, Ot, Bigas; Eloi, Ferran Brugué; Xumetra.Suplents:Francesc Argelès (p.), Èric Sánchez, Jordi Manzano, Blázquez, Urri, Forés, Pereira, Gerard i Vilanova.Baixes:Coris, Forgas i Busquets.BARÇA:Ter Stegen; Dest, Chadi, Mika Mármol, Balde; Pjanic, Nico i Pedri; Collado, Aubameyang i Ansu Fati.Suplents:Iñaki Peña (p.), Kessié, Fabio Blanco, Pablo Torre, Ez Abde, Casadó, Àlex Valle, Ilias Akhomach, Aranda i Arnau Casas.Baixes:Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Neto, Riqui Puig, Mingueza, Trincao, Eric Garcia, Sergio Busquets, Gavi, Ferran Torres, Jordi Alba, Araujo, Memphis, Frenkie de Jong, Dembélé, Braithwaite i Christensen.ÀRBITRE:Marc Oltra Sáez (Barcelona).ESTADI:Municipal d’Olot, on s’aplegaran 3.300 espectadors.HORARI I TV:19 h (TV3 i Barça TV).

La pilota torna a rodar per al Barça. Finalitzades unes vacances que han servit per fer taula rasa després d’una campanya per oblidar, l’equip blaugrana es mostrarà de nou avui (19 h/ TV3 i Barça TV) sobre un terreny de joc i ho farà al municipal d’Olot, on arrencarà un nou projecte per a Xavi Hernández. I és que, el curs passat, el preparador de Terrassa, que va redreçar el rumb d’un conjunt que sota la direcció de Ronald Koeman anava a la deriva, no va aconseguir, malgrat tot, crear un equip estimulant, ni tampoc fiable. Sí que és cert que amb Xavi, i l’arribada dels fitxatges d’hivern, el grup va millorar i, de fet, va classificar-se per a la Champions League, cosa que no estava tan clara quan va arribar, i també va tenir una etapa de molt bon joc, entre els mesos de febrer i març, amb la golejada al Real Madrid (0-4) al Santiago Bernabéu com a punt culminant, però va acabar ensorrat. El tram final va ser dantesc, amb una versió descoratjadora i una sèrie de derrotes al Camp Nou –quatre desfetes contra l’Eintracht de Frankfurt, el Cadis, el Rayo i el Vila-real en els últims sis enfrontaments a casa–, que van acabar de palesar que li quedava molt per fer-se.

I aquest és, doncs, el deure de Xavi; construir un equip que pugui competir per tot. Tindrà ara una pretemporada sencera, amb el gruix de la plantilla, en espera de les noves incorporacions que li han de permetre fer un salt de qualitat, per treballar. Avui a Olot però, en el primer matx, no disposarà de la majoria dels internacionals, ja que es van incorporar aquest dilluns als entrenaments perquè van tenir menys vacances per la finestra de compromisos internacionals que va haver-hi just acabat el curs. D’aquesta manera, Eric Garcia, Sergio Busquets, Gavi, Ferran Torres, Jordi Alba, Ronald Araujo, Memphis, Frenkie de Jong, Braithwaite i Christensen no van entrar en la convocatòria i no trepitjaran la gespa de l’estadi olotí. Tampoc hi seran Piqué i Sergi Roberto, que continuen recuperant-se de sengles lesions musculars, igual que els descartats Umtiti, Neto, Riqui Puig, Mingueza i Trincao, que continuen buscant-se un nou destí. Sí que hi serà Miralem Pjanic, cedit el curs passat al Besiktas, i a qui Xavi vol veure en acció, un cas similar al d’Àlex Collado, que també torna després d’haver estat a préstec en el Granada. Altres novetats per a l’estrena són dos dels fitxatges, Franck Kessié i Pablo Torre, que debutaran amb l’elàstica blaugrana, que avui serà daurada, i també destaca la presència de Pedri i Ansu Fati. El 8 i el 10 del Barça, de 19 anys tots dos, tenen l’objectiu d’afinar-se i preparar-se després d’una temporada passada marcada, en tots dos casos, per les lesions musculars. Ter Stegen, Iñaki Peña –que competirà amb l’alemany per un lloc–, Nico, Dest, Aubameyang i una llista de 10 jugadors del filial formada per Abde, Mika Mármol, Fabio Blanco, Chadi, Balde, Casadó, Àlex Valle, Ilias Akhomach, Aranda i Arnau Casas, completen l’expedició.

Paper exhaurit

El partit es presenta com una festa per a l’Olot, equip que milita en la segona FEF, després d’ascendir-hi aquesta passada campanya i que celebra el seu centenari. Hi ha hagut fal·lera amb la presència del conjunt culer i el feu garrotxí presentarà un aspecte de gala, ja que estarà ple a vessar després que s’hagin venut les 3.330 entrades disponibles.

ELS NOMS

Pedri i Ansu hi seran; debutaran Pablo Torre i Kessié, i Xavi vol veure Pjanic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)