Barça

Una dosi d’entusiasme

El fitxatge, ja oficial, del polonès suposa una alenada d’aire fresc per al Barça, després d’un curs per oblidar

En l’equip, l’arribada de l’ariet il·lusiona. “Significa molt. És un jugador de talla mundial, fa molts gols i això és importantíssim”, assegura el capità Sergio Busquets

La temporada passada va ser dura per al barcelonisme. Entre l’adeu del referent i ídol Leo Messi i la deriva que va agafar un equip que no va tenir cap opció de competir per la Champions League, tampoc la copa, en l’Europa League va ser despatxat per l’Eintracht de Frankfurt en els quarts de final al Camp Nou en una nit d’infaust record, i que a la lliga va acabar celebrant com un títol el subcampionat, el curs va ser més que decebedor i es va acomiadar amb xiulets en l’estadi en el darrer partit. El conjunt orientat per Xavi, que va millorar el de Ronald Koeman, tampoc va acabar d’enganxar, tot i un febrer i un març força bons amb el 0-4 al Santiago Bernabéu com a partit estel·lar, i va finalitzar la campanya oferint una versió totalment descoratjadora. I tot plegat, mirant de reüll com l’etern rival, el Real Madrid, es passejava sense rival a la lliga i aixecava una altra copa d’Europa, la catorzena.

L’estat d’ànim entre la parròquia culer estava alacaigut, però en els últims dies, els esdeveniments l’han canviat un pèl. L’activació d’una de les palanques per part del club, la de la venda del 25% dels drets televisius durant els propers 25 anys, ha donat a l’entitat líquid immediat, que irremeiablement perdrà a llarg termini, i, en espera de vendre algun altre actiu, li ha permès moure’s en el mercat. Han arribat Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, s’ha renovat Ousmane Dembélé, encara que, sobretot, ha estat l’arribada de Robert Lewandowski la que ha significat una alenada d’aire fresc per als blaugrana. “Els culers estem molt contents”, asseverava radiant Joan Laporta al canal TUDN en una entrevista que li va fer la llegenda blaugrana Hristo Stoitxkov. “Lewandowski és una metralladora de fer gols i tot club gran necessita un gran golejador”, va explicar el dirigent, que no mira l’edat d’un jugador que farà 34 anys el mes vinent i que ha escollit el Barça per damunt de “PSG i Chelsea, que li pagaven més”. “Les carreres dels futbolistes avui en dia son més llargues, si es cuiden. I aquest és un home que es cuida molt. Té un recorregut encara en el futbol”, va dir el president.

També en el vestidor il·lusiona Lewandowski. “El club està fent un gran esforç i els fitxatges il·lusionen”, va dir el capità de l’equip Sergio Busquets en la prèvia de l’amistós que aquesta matinada el conjunt blaugrana ha disputat contra l’Inter de Miami. “L’arribada de Lewandowski significa molt. És un jugador de talla mundial, un golejador, fa molts gols i això és importantíssim i ens donarà molta il·lusió i molt treball”, va dir Busi. “Amb Lewandowski aquí podrem aconseguir grans coses i oferir la millor versió de l’equip”, hi va afegir un nouvingut com el polonès, Andreas Christensen . “Intentarem ajudar-lo, que s’adapti al més aviat possible, que es generi una societat molt bona entre ell i l’equip perquè demostri tot el que ha estat demostrant aquests anys”, va asseverar Busquets. Lewandowski ha suposat una dosi d’entusiasme

500 milions de clàusula

El polonès ja havia estat anunciat, però l’oficialitat del fitxatge, la signatura, no es va produir fins ahir. D’aquesta manera, a quarts d’onze de la nit (hora catalana) el club blaugrana va anunciar que Lewy ja era del Barça després d’arribar a un acord amb el Bayern per al traspàs per un total de 45 milions d’euros més 5 en variables. El davanter signa per quatre temporades i té una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. El fet de no haver signat és el que ha endarrerit una presentació que dilluns es va posposar fins dimarts i que ahir tampoc no es va produir, i també ha impedit que el davanter s’exercités amb els seus companys al camp d’entrenament.

Xavi continua sense poder viatjar als EUA

Amb l’equip des de diumenge als EUA, Xavi continua a Catalunya. El preparador de Terrassa, que no va poder pujar dissabte al migdia a l’avió que va portar a l’expedició blaugrana a Miami per iniciar la gira, perquè el país nord-americà li denegava l’entrada per un problema burocràtic, tampoc va poder-ho fer ahir, dia en què estava previst que ho fes. L’entrenador blaugrana continua sense tenir el vistiplau de les autoritats nord-americanes i haurà d’esperar, encara que està previst que per al partit contra el Real Madrid de dissabte (diumenge, 05.00 h, hora catalana) a Las Vegas ja hi sigui. No hi ha estat aquesta matinada en el primer amistós de la gira, que l’equip que orienta ha jugat al DRV PNK Stadium contra l’Inter de Miami.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)