Barça

Ser encara millors

Retorn. El Barça arrenca amb molt poques jugadores per l’absència de les internacionals i de les lesionades. L’equip vol millorar el curs passat, en què només es va escapar la Champions

Tornen les campiones. El Barça arrenca la pretemporada gairebé dos mesos després d’haver-la tancat amb la consecució de la copa. Era el tercer títol d’un curs en què van aixecar la lliga i la supercopa, però que va deixar una espina clavada. “No ha estat una temporada perfecta”, van repetir Jonatan Giráldez i Alèxia. La Champions va escapar-se a Torí contra el de sempre, el Lió. El missatge era clar: cal ser encara millors. I amb aquesta idea i aquesta exigència començarà un nou curs en què hi ha hagut molts canvis. Han marxat jugadores importants com ara Martens, Jenni, Leila o Melanie, però n’han arribat d’altres. Joves amb futur i que venen de firmar un gran any, com ara Nuria Rábano, Geyse i Salma Paralluelo, i una futbolista amb experiència i que sembla haver recuperat el seu millor nivell com és Lucy Bronze. Un curs que començarà sense la capitana, Alèxia Putellas, operada recentment de la ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i sense data de retorn marcada.

El Barça torna a la feina, però ho farà, això sí, amb molt poques jugadores del primer equip disponibles. Només Marta Torrejón, Gemma Font, Andrea Falcón, Nuria Rábano, Laia Codina i Emma Ramírez, a banda de les lesionades Cata Coll i Bruna, passaran les revisions mèdiques. La resta de la plantilla està formada per les internacionals que han jugat partits amb les seves seleccions. És el cas de Paños, Paredes, Mapi, Pereira, Aitana, Patri, Mariona, Pina, Crnogorcevic, Engen o Hansen, eliminades de l’Eurocopa. Tampoc hi seran Bronze i Fridolina Rolfö, que s’enfronten aquesta nit en una de les semifinals, a banda de Geyse Ferreira, que aquesta matinada participa amb el Brasil en la semifinal de la copa Amèrica. L’últim fitxatge culer, Salma Paralluelo, està concentrada amb la selecció sub-20 espanyola, que disputa el mundial aquest mes d’agost. A més d’Alèxia, també estan lesionades Jana i Oshoala. És per això que Jonatan Giráldez disposarà de moltes jugadores del filial per a aquests primers dies de feina.

Demà dimecres l’equip farà la primera sessió d’entrenament i el primer amistós arribarà el dissabte 6 d’agost. El rival serà l’AEM de Lleida, de la segona divisió, i el duel es disputarà a l’estadi Johan Cruyff (19 h). Seguidament, el dilluns 8, el Barça marxarà a la Vall d’en Bas per fer una estada durant tota la setmana. En tornar, l’equip viatjarà fins a França per disputar l’AMOS French Cup. Les blaugrana s’enfrontaran al Bayern de Munic en una de les semifinals el 16 d’agost i jugaran un segon partit contra el PSG o el Manchester United el dia 19. La posada en escena del Barça serà el 23 d’agost amb la disputa del Trofeu Joan Gamper al Johan Cruyff i contra el Montpeller (20 h). L’equip encara jugarà un amistós més a Tenerife en el Trofeu Teide contra el Granadilla el dia 27. Serà l’últim test abans de l’inici de la lliga, fixat per al cap de setmana del 10 i 11 de setembre.

REFORÇOS

El club ha fet quatre fitxatges per suplir la marxa de jugadores importants

EN FAMÍLIA

8
jugadores.
Només vuit futbolistes del primer equip passen aquest matí les revisions mèdiques pertinents.
Barça - AEM Lleida
19.00 h, dissabte 6 d’agost
Barça - Bayern de Munic
Semifinals AMOS Cup 18.00 h, dimarts 16 d’agost
Barça - PSG o Man. United
Final o 3r i 4t lloc AMOS Cup 18.00 h o 21.00 h, divendres 19 d’agost
Barça - Montpeller
Trofeu Joan Gamper 20.00 h, dimarts 23 d’agost
Granadilla - Barça
Trofeo Teide 21.00 h, dissabte 27 d’agost
Inici de la lliga
10 o 11 de setembre

L’ajuda del filial

C.R.

El filial del Barça jugarà un paper important en la pretemporada i, ben segur, durant el curs, com ha estat habitual els últims anys. L’equip d’Òscar Belis ha incorporat Ariana Arias, Ari Sánchez i Esther Solà per a aquesta temporada. Del juvenil pugen Nina Pou, Adri Ranera, Laia Martret, Noah Bezis i Judit Pujols. L’equip començarà els entrenaments el 2 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)