Barça

El Barça activa la tercera “palanca” per cent milions

Barça Laporta confirma la venda d’un 24,5% de Barça Studios a canvi de cent milions d’euros i espera poder inscriure tots els fitxatges arribats fins ara

El president del Barça, Joan Laporta, ahir va confirmar que el club blaugrana ha pogut activar una tercera “palanca” econòmica. Un pas important per eixugar una part de l’enorme deute que arrossega l’entitat. L’operació ha estat possible gràcies a la venda del 24,5% de Barça Studios a l’empresa Socios.com a canvi de cent milions d’euros. Una xifra que, a diferència de la “palanca” dels drets televisius, és definitiva. Laporta va assegurar en la presentació de Jules Koundé que l’operació estava tancada i que, per tant, havia estat anteriorment aprovada pels socis que van votar i permetre vendes de fins a un 49,99% de Barça Studios.

Noves entrades

Després d’oficialitzar la tercera “palanca”, Laporta espera que, juntament amb les dues activades anteriorment, el Barça pugui inscriure tots els fitxatges abans de començar la lliga, el pròxim 13 d’agost contra el Rayo Vallecano. D’aquesta manera, no seria tan necessari que la sortida dels jugadors descartats fos abans d’aquesta primera data. I tampoc existiria la urgència de vendre algun jugador de pes de la plantilla, com és el cas de De Jong. Una situació que el Barça preveia fer per alliberar massa salarial de manera immediata. Laporta també va assegurar que actualment estan centrats a inscriure els fitxatges que han arribat i donar sortida als descartats per Xavi. Tot i això, el president blaugrana no va tancar la porta a possibles noves arribades i va afirmar que estudiaran el que es pugui fer “si Xavi demana més reforços”.

Cas hipotètic

A més a més, Joan Laporta va manifestar que el club està en disposició de vendre un 24,99% més de Barça Studios si fos necessari. Un fet que també va ser aprovat pels socis culers en l’última assemblea del club.

Una nova aliada

L’empresa Socios.com es va convertir en un nou soci del club després de la compra d’aquest percentatge de Barça Studios. El president Laporta va confirmar que existeix una clàusula de recompra per part del club en un futur; un fet que casa amb la política del club per negociar en un pla de termini llunyà. Socios.com es dedica a la creació de tokens i NFT per a entitats esportives. L’empresa forma part del grup Mediarex, especialitzat en l’entreteniments i els esports. La seu de l’empresa està dividida per tot el continent europeu.

Més de 600 milions d’euros

A.T.

El Barça ingressa 100 milions d’euros pel 24,5% de Barça Studios, que se sumen als gairebé 600 milions que ja va ingressar amb les dues primeres “palanques”. Totes dues van significar la venda del total d’un 25% dels drets televisius a l’empresa Sixth Street, durant un període de 25 anys. En primer lloc, el club va vendre un 10% dels drets a la companyia, generant una plusvàlua de 267 milions per a aquesta temporada. Unes setmanes després, l’entitat va fer oficial la venda d’un 15% més a la mateixa empresa –en total, un 25%– generant una plusvàlua de gairebé 400 milions per al primer any. En total, el club ingressarà més de 600 milions -–gairebé 700 amb les plusvàlues– amb l’activació de les tres “palanques”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)