Barça

La carta Jaume Roures

Operació. El Barça oficialitza la quarta “palanca” econòmica amb la venda d’un 24,5% de Barça Studios a l’empresa Orpheus Media, administrada pel fundador i director de Mediapro

Fa unes setmanes, el president del Barça, Joan Laporta, reconeixia que, un cop activada la tercera “palanca”, desitjava no haver-ne de posar en marxa cap més. Però la situació econòmica del Barça és la que és i el club ha hagut de treballar en els darrers dies en una nova operació que permeti rebre ingressos i avançar en la confecció de la plantilla. Ahir, l’entitat blaugrana va oficialitzar la quarta “palanca”, una nova eina que ha ajudat a inscriure tots els jugadors pendents –a excepció de Koundé–. El Barça va anunciar la venda del 24,5% de Barça Studios a l’empresa Orpheus Media, administrada per Jaume Roures. Finalment, doncs, l’acord no ha estat amb el grup GDA Luma. L’activació d’aquesta quarta “palanca” permetrà al club ingressar 100 milions d’euros. Aquest acord complementa el que ja es va firmar el 29 de juliol passat amb Socios.com –que ja va adquirir un 24,5% de Barça Studios– i servirà per accelerar el creixement de l’estratègia digital, NFT i Web.3 del club.

Es dona el cas que l’empresa de Jaume Roures ja va ajudar Joan Laporta a aconseguir l’aval que necessitava per ser president del Barça. En aquella ocasió, l’empresa Orpheus Media va aportar 30 milions d’euros. Si no, les eleccions s’haurien d’haver repetit. La junta directiva de Laporta ho va celebrar com si fos un títol. Ara aquesta operació també permet celebrar la inscripció de Lewandowski, Raphinha, Kessié, Christensen, Sergi Roberto i Dembélé, que podran debutar en la lliga avui mateix. És la carta Roures, que apareix de nou al rescat i amb un moviment en l’últim sospir.

Roures, optimista

El fundador i director general de Mediapro va parlar sobre aquest acord a la Cadena SER. “Si no hagués entrat jo, ho hauria fet un altre. El club és un imant. Aquesta és la força del Barça i la facilitat que té per resoldre situacions delicades. Venim d’una situació que la gent no es pot imaginar. El Barça és prou fort per salvar-se ell sol”, va explicar al programa Què t’hi jugues. Roures creu que a Javier Tebas el “tranquil·litza” la seva col·laboració, ja que fa anys que són un dels socis principals de la lliga. “Quan un club s’alia amb algú conegut d’aquest món, els dubtes s’esvaeixen. No sé si els tenia amb l’altre nom que va sortir, però puc assegurar que amb mi no els té”, va dir convençut Roures, que no dubtava que la lliga posés cap trava a l’operació. “Si els 100 milions són suficients o no, no ho sé. El que sí que sé és que són suficients perquè l’equip que volem veure demà estigui a la gespa.” Dit i fet. Sis dels set jugadors que faltaven per inscriure ja estan a disposició de Xavi per al duel contra el Rayo. Una gran notícia per al Barça.

Tot i això, amb aquesta “palanca” n’hi ha prou. Jules Koundé encara no ha estat inscrit i l’ajornament salarial d’algun jugador ajudaria. La negociació que estava més encarrilada és la de Gerard Piqué, que, com Roures, podria tornar a ser el salvador del Barça. L’any passat, la seva rebaixa ja va permetre inscriure Memphis i Eric Garcia el dia del debut en la lliga contra la Real Sociedad.

La feina s’ha fet contra rellotge. El debut és a poques hores, però l’optimisme moderat que planava sobre Can Barça no era en va. Potser no hi seran tots avui, però el club ha complert gairebé al 100%. Laporta, amb l’ajuda de Roures, haurà guanyat part de la partida.

A TEMPS

La lliga aprova la documentació i el Barça inscriu sis dels set jugadors

UN COP MÉS

Roures ja va ajudar Laporta a aconseguir l’aval per ser president

INSUFICIENT

Una rebaixa salarial permetria incloure Koundé, l’únic que encara no pot jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)