Barça

El calvari de Samuel Umtiti (Lecce)

La llosa d’un cartílag

Umtiti, després d’anys a l’ombra per culpa dels seus eterns problemes al genoll, marxa cedit al Lecce fins al 30 juny, per provar sort a la Serie A. El Barça va oficialitzar ahir l’operació

El 15 de juliol del 2018, a Luzhniki (Moscou), Samuel Umtiti va abraçar la felicitat amb França. Aquell dia Big Sam va guanyar el mundial de Rússia després de superar Croàcia en la gran final (4-2). Aquella copa del món va ser un regal enverinat. Glòria eterna a canvi d’un genoll. Guanyar i perdre. És el preu que va pagar Umtiti per guanyar el trofeu que no té Leo Messi.

Abans de la cita mundialista Umtiti va lesionar-se al genoll amb el Barça, però en lloc d’operar-se va preferir fer un tractament conservador per poder arribar a temps al mundial. Bartomeu va renovar-lo fins al 2023, tot i la desaprovació del doctor Ricard Pruna i els serveis mèdics del club, que tenien clar que el cartílag d’Umtiti no li permetria competir a l’elit amb continuïtat. Error de Bartomeu i encert mèdic. El temps ha dictat sentència.

Durant el mundial Umtiti va ser clau per a Deschamps. Seu va ser l’únic gol de França en les semifinals contra Bèlgica. Allà, a Rússia, Umtiti va forçar el cartílag i va dir adeu al Samuel futbolista. Des d’aleshores, una vida lligada a un genoll. Samuel va tornar a descartar passar per la sala d’operacions aquell novembre del 2018 i va preferir apostar de nou per un tractament conservador a Doha, aconsellat pels serveis mèdics de la selecció bleu. Es va tractar a la clínica Aspetar. Però ja no ha tornat mai a ser el mateix.

Umtiti va arribar al Barça el 2016 a canvi de 25 milions d’euros, procedent del Lió. En el seu primer any amb Luis Enrique va jugar 43 partits i va guanyar la copa. En el segon any amb Valverde va jugar-ne 40 i va guanyar el doblet. Altíssim rendiment els dos primes anys. Però en les quatre següents temporades pràcticament no ha tingut participació. Més de cent partits ha estat fora per lesió. L’estiu del 2021, Umtiti va demanar una última oportunitat a Laporta. Va convèncer el president en una conversa al seu despatx. El resultat: un únic partit de lliga jugat en tota una temporada. Un nou fracàs.

La seva lesió crònica no li ha permès de rendir al més alt nivell més de tres partits seguits des del mundial de Rússia. Ahir el Barça va oficialitzar la seva cessió al Lecce. Se’n va cedit fins al 30 de juny, sense opció de compra. Umtiti s’aferra ara al flotador que li ha donat Marco Baroni.

1
partit
va jugar només Umtiti en tota la temporada passada. Contra l’Osasuna.
25
milions
d’euros va pagar en el seu dia el Barça al Lió. Ara marxa cedit després de sis temporades. El Lecce pagarà part de la fitxa del futbolista, en funció del seu rendiment.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)