Barça

JORDI MASIP

PORTER DEL VALLADOLID

“No renunciem a competir a cap estadi”

“Som un equip que vol tenir la pilota, que vol pressionar a dalt. Sabem que hem de córrer molt al Camp Nou, però hem d’oferir la nostra millor versió”

“És l’objectiu principal. Som realistes, acabem de pujar”

De la porteria blaugrana a la de Pucela
Nascut a Sabadell el 1989, Masip va arribar a la Masia amb 15 anys. Sent juvenil, va marxar un any cedit al Vilajuïga i en tornar es va reincorporar al filial. Tito Vilanova el va convocar amb el primer equip l’any 2013, però no va debutar fins al curs següent en un partit de copa contra l’Osca que el Barça va guanyar per 8 a 1. El 2017 va fitxar pel Valladolid, on enguany afronta la sisena temporada sent capità de l’equip.
Estarem alerta i vigilarem de prop Lewandowski perquè no se senti còmode. És molt perillós

El Valladolid torna a enfrontar-se amb el Barça, després d’una temporada a segona divisió. L’exporter blaugrana i actual blanc-i-violeta, Jordi Masip, afronta el seu retorn al Camp Nou amb la il·lusió de poder debutar aquesta temporada.

Com afronten el partit contra el Barça?
L’hem preparat amb molta intensitat, amb moltes ganes. És un matx especial perquè és en un gran estadi, amb un gran rival i a nosaltres ens fa sempre molta il·lusió.
Un gran estadi on el Valladolid no guanya des del 1997. Quina és la clau per intentar aconseguir algun punt?
No podem perdre la nostra essència. Som un equip que vol tenir la pilota, que vol pressionar a dalt. Sabem que hem de córrer molt al Camp Nou, però hem d’oferir la nostra millor versió i provocar que ells no estiguin al seu lloc. No renunciem a res. Al Sánchez Pizjuán vam fer molt bon partit i estem mentalitzats.
S’ha acostumat a tornar a casa defensant una altra samarreta o encara se li fa estrany?
T’hi acabes acostumant, però sempre és un partit que em fa moltíssima il·lusió per tornar allà on vaig deixar molts amics. És un estadi especial i sempre tinc moltes ganes de jugar allà.
Com veu el Barça aquesta temporada?
S’ha reforçat molt bé, té molta profunditat de plantilla, entre els nous jugadors i els que ja hi eren, i el nivell del grup ha pujat molt.
És un clar aspirant a guanyar títols?
Tinc la sensació que sí. El nivell és molt alt i estic convençut que Xavi encertarà la tecla i l’equip lluitarà per tot. La plantilla dona per molt.
Va coincidir amb Xavi al vestidor, què li sembla en aquesta nova vessant liderant l’equip des de la banqueta?
Quan Xavi va arribar, l’equip va millorar, va donar el seu toc. Té capacitat de sobres per liderar aquest projecte perquè té tots els coneixements que voldria tenir qualsevol entrenador que estigués al Barça.
Els porters es preparen d’alguna forma especial sabent que al davant tindran jugadors com Lewandowski?
Al Barça tots els jugadors són perillosos, qualsevol et pot fer un gol, però és veritat que Lewandowski té un instint golejador que el fa especial i estic convençut que en farà molts al Barça. Nosaltres estarem molt alerta per vigilar-lo de prop perquè no se senti còmode.
Creu que podria tenir els primers minuts a la lliga?
Jo treballo per tenir l’oportunitat. No sé quan arribarà, però espero que sigui en algun moment de la temporada.
Com porta tota aquesta competència entre porters al Valladolid?
Sabem que de porter només hi juga un, però sempre es pot donar la circumstància que hi hagi una rotació a la porteria i s’ha de treballar amb l’esperança que un dia et tocarà a tu i has d’estar preparat per aprofitar l’oportunitat.
Tot i la suplència, ha renovat per dos anys més...
Estic molt content de continuar aquí. El Valladolid ha demostrat la confiança en mi i jo li estic agraït.
Quin és l’objectiu principal de la temporada?
Ajudar l’equip, jugar tot el que pugui i contribuir a la salvació de l’equip, que és l’objectiu principal. Som realistes, acabem de pujar, però tenim la confiança de poder assolir aquest objectiu amb molta humilitat i treball, però volem aconseguir-ho com més aviat millor.
El calendari, però, no els ho ha posat gens fàcil, com a mínim en l’inici de la temporada.
S’han ajuntat tres partits molt complicats, però sabem que a primera qualsevol rival és molt difícil perquè tots tenen bones plantilles i no renunciem a competir a cap camp.
Què han après del curs passat jugant a segona?
Hem après que hem de ser un equip per assolir els objectius i això ho vam tenir molt en compte. El mister, de fet, va remarcar molt que fóssim una pinya.
On es porta pitjor la pressió, al Valladolid o al Barça?
La pressió és diferent. Una és per assolir títols i l’altra és per evitar un descens. S’ha de saber gestionar bé en qualsevol cas perquè és una arma que pot jugar en contra teva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)